Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
SELAM HANİF DOSTLAR
BU FORUMU ÖZELLİKLE HZ AYŞE İLE PEYGEMBERİMİZİN DOKUZ YAŞINDA EVLENDİĞİ RİVAYETİ İÇİN AÇIYORUM.BİR KISIM RİVAYETLERDE HZ AYŞENİN ON DOKUZ YAŞINDA OLDUĞU. KURANI VE PEYGAMBERİZİ İYİ ANLADIĞINA İNANAN HANİF BİR MÜSLÜMAN OLARAK BU EVLİLİĞİN YA SADECE HİMAYE AMAÇLI OLDUĞU ÇÜNKÜ BABASI HAYATTA OLAN BİR ÇOCUK HZ ALİ GİBİ EVLATLIK ALINAMAZ YADA PEYGAMBERİMİZ DİĞER EVLİLİKLERİ NORMAL KARI KOCA İLİŞKİSİ DIŞINDA EĞİTİM ,KORUMA, AKRABALIK ,NÜFUS YADA İSLAMIN YAYILMASI AMAÇLI OLDUĞU.
Mişkât sahibi der ki: Hazreti Âişenin hemşiresi Esma, Hicret esnasında 27 yaşında idi. Aişeden on yaş büyüktü. Hazreti Aişe de, Esmadan on yaş küçük olduğuna göre, Hicrette onyedi yaşındaydı: (Asrı Scâdet, C: 2, S: 1010.)Rasül-i Ekremle evlendiği zaman, 18 yaşında bulunuyordu.Hazreti Âişenin altı yaşında nişanlandığı, dokuz yaşında nikahlandığı hakkındaki rivayetler doğru değildir, tarihî hakikitlere aykırıdır.Hz. Aişenin ablası Esma, ondan yaklaşık 10 yaş büyüktü. Hz. Aişe evlendiğinde Hz. Esma'nın yaklaşık 30 yaşında olduğu rivayet ediliyor. Buradan Hz. Aişenin evlendiğinde 18-20 yaşlarında olduğu sonucuna varılmaktadır
ŞUNUDA HATIRLATMAK İSTERİM Kİ BU EVLILIK ATEİSTLER TARAFINDAN PEYGAMBERİMİZE İFTİRA VE İSLAMDAN SOĞUTMA KAMPANYASI OLARAK KULLANILIYOR.
BİLGİLERİNİZİ BEKLIYORUM....
|