Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Vatikan Adalet Bakanı Kardinal Julian Herranz ise La Rebubblica Gazetesi’ne açıklamada bulunarak, “Papa’nın sözleri tamamıyla anlaşılmadı veya tamamıyla yanlış anlaşıldı. İnsanlar tarafından çok sert yorumlar yapıldı. Papa her zaman kutsal ruhlar tarafından yönlendirilir. Papa direkt Tanrı adına konuşur. O basitçe iyiye yönelmek isteyen insanları diyaloğa ve karşılıklı saygıya davet etti" dedi.
Kardinal Herranz, Papa’nın Türkiye’yi ziyaretinin riskli olup olmayacağı yönündeki soruya şu karşılığı verdi:
"Kardinal Herranz, “Ziyareti yorumlamak benim işim değil. Riskle ilgili ise bu her zaman var. Çünkü etrafta şok fazla aşırılık yanlısı var. Ama bu durmak için bir neden değil. Sadece Türklere değil, olayı hakaret kabul eden herkese Papa’nın tüm konuşmasını okumalarını ve medeniyet prensiplerinin yer aldığı Uluslararası İnsan Hakları Bildirgesi’ni düşünmelerini istiyorum ki eminim Türk milleti gibi Avrupa’ya girmek isteyen bir millet bunu biliyordur." devamı için:
Papa her zaman kutsal ruhlar tarafından yönlendirilir. Papa direkt Tanrı adına konuşur. O basitçe iyiye yönelmek isteyen insanları diyaloğa ve karşılıklı saygıya davet etti"
Bu yazıya baktığımda, toplumumuzda varolan, tağutlar aklıma geldi
Onlara da mesela nazar boncuğu, cevşen, türbe, ölü, şeyh vs lere de kutsal , doğa ve insanüstü, tanrısal güçler yakıştırılıyor, papaya da bunlar yakıştırılıyor görüldüğü üzere, demekki tağut, yapay ilahlar, yapay kutsallar heryerde var!
Bu da Allaha ortak etmek olur ki Allaha ortak edenler kurtuluşa eremezler.
Hepsi din adına; yani Allah adına Kur'an dayalı konuşmadıkları halde; onların söylediğini şekilde inanmazsanız sizi kafir ilan eder. Allah adına dine ekleme ya da çıkartmalar yaparlar.
Bu davranışa özetle "ağzı olan konuşuyor" diye biliriz; ama unuttukları bişey var: bu ipe sapa gelmez, kanıtsız, kaynaksız konuşmanın bedeli mutlaka var ve ödenecek!
De ki: “Allah’ın size indirdiği; sizin de, bir kısmını helâl, bir kısmını haram kıldığınız rızıklar hakkında ne dersiniz?” De ki: “Bunun için Allah mı size izin verdi, yoksa Allah’a iftira mı ediyorsunuz?”10/59
Dilleriniz yalana alışageldiğinden dolayı, Allah’a karşı yalan uydurmak için, “Şu helâldir”, “Şu haramdır” demeyin. Şüphesiz, Allah’a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa eremezler.16/116
Vatikan Adalet Bakanı Kardinal Julian Herranz ise La Rebubblica Gazetesi’ne açıklamada bulunarak, “Papa’nın sözleri tamamıyla anlaşılmadı veya tamamıyla yanlış anlaşıldı. İnsanlar tarafından çok sert yorumlar yapıldı. Papa her zaman kutsal ruhlar tarafından yönlendirilir. Papa direkt Tanrı adına konuşur. O basitçe iyiye yönelmek isteyen insanları diyaloğa ve karşılıklı saygıya davet etti" dedi.
İlginç bir dâvet(!) şekli!! Anlaşılan, dünyanın bu Papa'dan öğreneceği (!) çok şey var!! Nitekim, bu dâvet sâyesinde, "iyiye yönelmek isteyen insanlar" arasındaki "diyalog ve karşılık saygı" bir anda artış (!) gösterdi!!
'Tanrı bana George! git Afganistan'daki teröristlerle savaş dedi, gittim. George! Irak'taki despotluğu bitir dedi, bitirdim. Şimdi de Tanrı'nın bana git Filistinlilere devlet kur, İsraillilerin güvenliğini sağla, Orta Doğu'ya barış getir dediğini hissediyorum. Tanrı'nın izniyle dediklerini yapacağım'
"Tanrı'nın başkanlığa aday olmamı istediğini hissediyorum. Tam olarak açıklayamıyorum ama ülkemin bana ihtiyacı olduğunu seziyorum. Birşeyler olacak. Biliyorum benim ve ailem için çok zor ama Tanrı bunu yapmamı istiyor"
Hepsi din adına; yani Allah adına Kur'an dayalı konuşmadıkları halde; onların söylediğini şekilde inanmazsanız sizi kafir ilan eder. Allah adına dine ekleme ya da çıkartmalar yaparlar.
Bu davranışa özetle "ağzı olan konuşuyor" diye biliriz; ama unuttukları bişey var: bu ipe sapa gelmez, kanıtsız, kaynaksız konuşmanın bedeli mutlaka var ve ödenecek!
De ki: “Allah’ın size indirdiği; sizin de, bir kısmını helâl, bir kısmını haram kıldığınız rızıklar hakkında ne dersiniz?” De ki: “Bunun için Allah mı size izin verdi, yoksa Allah’a iftira mı ediyorsunuz?”10/59
Dilleriniz yalana alışageldiğinden dolayı, Allah’a karşı yalan uydurmak için, “Şu helâldir”, “Şu haramdır” demeyin. Şüphesiz, Allah’a karşı yalan uyduranlar, kurtuluşa eremezler.16/116
selam
çok doğru tespitlerde bulunmuşsunuz, cidden ağzı olan konuşuyor, ama dediğiniz gibi bedeli var ve ödenecek !
Gerçekten hurafelerin yayılmalarında bu soylenelerin katkısı çok büyük. Bu kişilerin amaçlarını okuduğum bir kitapta çok güzel açıklamışlardı. Linki buraya veriyorum.
Gerçekten hurafelerin yayılmalarında bu soylenelerin katkısı çok büyük. Bu kişilerin amaçlarını okuduğum bir kitapta çok güzel açıklamışlardı. Linki buraya veriyorum.
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma