Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selamün Aleyküm! Mircan Kardeşim!
Mircan yazdı:
Son yılların hala gündeminde ki konu:Dinler arası diyalog...
İyiniyetli amaçlarla başlanan bu hareketin Allah'ın değişmez emirlerinden taviz verme noktasına gelindiği için derhal terkedilmesi gerektiğini düşünüyorum.Yapılan bütün olumlu girişimler atılan bütün adımlara rağmen karşımızda bizden daha bağnaz toplumlar var karşımızda ve ne yazık ki bu çaba müslümanların verdikleri tavizlerin sayısını artırmaktan başka bir işe yaramayacak.
Allah Razı olsun! Tesbitin için kutluyorum.
Kur’an’dan beslenen ve art niyeti olmayan hiçbir mü’minin “dinler arası diyalog” sloganı ile ortada dolaşacağını düşünemiyorum. Çünkü: Ehli Kitap vahyin son temsilcisi olan Peygamberimizi, -bilgi ve delil yetersizliğinden- değil inat ve hasetlerinden inkar ediyorlar.
Bakara 121:” Kendilerine verdiğimiz Kitabı gereğince okuyanlar var ya, işte ona ancak onlar inanırlar. Onu inkar edenler ise kaybedenlerdir.”
144:”Yüzünü göğe çevirip durduğunu görüyoruz. Hoşnud olacağın kıbleye seni elbette çevireceğiz. Artık yüzünü Mescid-i Haram semtine çevir; bulunduğunuz yerde yüzlerinizi o yöne çevirin. Doğrusu Kitap verilenler, bunun Rab'lerinden bir gerçek olduğunu bilirler. Allah onların yaptıklarından gafil değildir.”
146:” Kendilerine Kitap verdiklerimiz, onu (peygamberi) oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Onlardan bir takımı, doğrusu bile bile hakkı gizlerler.”
Alemlerin Rabbi olan Yüce Allah:
Ehli Kitap’ın zulme sapanlarına karşı en güzel biçimde mücadele etmemizi emrediyor.
Ankebut 46:” Kitap ehlinden zulmedenler bir yana, onlarla en güzel şekilde mücadele edin, şöyle deyin: «Bize indirilene de, size indirilene de inandık; bizim Tanrımız da, sizin Tanrınız da birdir, biz O'na teslim olmuşuzdur.» “
Yahudileri, müşriklerden bile öne alarak, düşmanların en şiddet uygulayanı olarak tanıtıyor.
Maide 82:” İnananlara en şiddetli düşman olarak, insanlardan yahudileri ve Allah'a eş koşanları bulursun. Onlardan, inananlara sevgice en yakın «Biz hıristiyanız» diyenleri bulursun. Bu, onların içinde bilginler ve rahibler bulunmasından ve büyüklük taslamamalarındandır
Ehli Kitap yoldan çıkmış katı kalpliler olduğunu vurguluyor.
Hadid 16:” İnananların gönüllerinin Allah'ı anması ve O'ndan inen gerçeğe içten bağlanması zamanı daha gelmedi mi? Onlar, daha önce kendilerine kitap verilenler gibi olmasınlar; onların üzerinden uzun zaman geçti de kalbleri katılaştı; çoğu, yoldan çıkmış kimselerdir.”
Ehli Kitap’ın verdikleri sözü tutmadıklarını, nebilere karşı geldiklerini, vahyi tebliğden kaçtıklarını vurguluyor.
Ali İmran 187:” Allah, Kitap verilenlerden, onu insanlara açıklayacaksınız ve gizlemeyeceksiniz, diye ahid almıştı. Onlar ise, onu arkalarına atıp az bir değere değiştiler. Alış verişleri ne kötüdür!”
A’raf 169:” Onların ardından da (âyetleri tahrif karşılığında) şu değersiz dünya malını alıp, nasıl olsa bağışlanacağız, diyerek Kitab'a vâris olan birtakım kötü kimseler geldi. Onlara, ona benzer bir menfaat daha gelse onu da alırlar. Peki, Kitap'ta Allah hakkında gerçekten başka bir şey söylemeyeceklerine dair onlardan söz alınmamış mıydı ve onlar Kitap'takini okumamışlar mıydı? Âhiret yurdu sakınanlar için daha hayırlıdır. Hâla aklınız ermiyor mu?”
En önemlisi de:
Bakara 120:” Kendi dinlerine uymadıkça, Yahudi ve Hıristiyanlar senden asla hoşnud olmayacaklardır. De ki: «Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur». Sana gelen ilimden sonra onların heveslerine uyarsan, and olsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ve ne de bir yardımcı olur.”
Uyarısı değil mi?
Mircan yazdı:
Bizlere düşen en önemli görev yaşantımızla örnek bir müslüman olabilmemizdir.Allah'ın emretmediği bir biçimde birilerini bu dine davet etmek,orta yolu bulma adına Alah'ın dilemediği ve açıkça reddettiği tavırlar sergilemek ve hatta bunu bütün müslüman toplumuna meşru gösterme adına "hadis" uydurmak biz müslümanlara yakışmıyor.
Rabbim, cümlemizi de vahiyleri doğrultusunda yaşayan örnek Müslümanlardan yapsın inşaAllah.
Mircan yazdı:
“…cehennem insanların bir çoğu için kaldı ki bu dini kabul etmiş kişilerin bile hesap sonunda ne olacağına dair elimizde hiçbir kanıt yok.
Değerli Kardeşim!
Hesap sonunda ne olacağımız ile ilgili olarak Kur’an’da oldukça fazla kanıt var. Bunlardan bazıları:
Enbiya suresi âyet 101, 102:
“Tarafımızdan kendilerine güzellik hazırlananlara gelince, bunlar cehennemden uzaklaştırılmışlardır.”
“Onun uğultusunu duymazlar. Onlar, gönüllerinin istediği şeyler içinde sürekli yaşayacaklardır.”
Neml suresi âyet 89 :
“İyilik ve güzellik getirene,getirdiğinden daha hayırlısı vardır. Onlar o gün korkudan güvene çıkmışlardır.”
Ta Ha suresi âyet 68:
"Doğrusu bize vahyedildi ki, azap, yalanlayıp sırt çevirenindir"
Nahl suresi âyet 27:
"...İşte bu gün rezalet ve kötülük inkar edenlere aittir"
Mircan yazdı:
Bizlere düşen sadece hakikati anlatmaktır,birileirin inanıp inanması bizim başarı ölçümüz değildir.Lut peygamber değil miydi onunla sadece bir ev halkı kurtuldu,ya Nuh peygamber tufandan kaç kişiyi koruyabildi? Bu konuda aşağıdaki ayetleri incelemek yararlı olabilir..
Yazdıkların ve aşağıdakileri yazdırmaya vesile olduğun için Allah Razı olsun.
Safbilgi yazdı:
Merak ediyorum
bu papanın elını öpenler,
hırıstıyanlığın temeli mesıh ınancını hadis dıye yayanlar,
hırıstıyanlığa hızmet edenler,
Amerıkada yasayıp Fılistın konusunda tek demeç veremeyenler,
hımmet adı altında para toplayıp yurtdışına kaçıranlar,
aracı koyup Kuran yerıne kutsal saydıkları ruya urunlerı okuyanlar
kendileri luks içinde yasayıp,cahıl halkı ise sömürenler
KURANDAKİ İSLAMI NE KADAR YAŞIYOR Kİ KİM ADINA TAVİZ VEREREK DİYALOG YAPIYOR,PAPANIN KONUŞMASI ONLARA EN İYİ CEVAPTIR.
Hasan Öktem yazdı:
medeniyetler arası diyaloğun, Müslümanların elindeki tek vahy olan Kur'an ın doğru anlaşılmasını engellemek, Kur'an la ilişiklerini azaltmak/kesmek,dolayısıyla Müslümanların direncini kırmak yolunda tasarlanmış ,büyük bir proje olduğunu düşünüyorum.yoksa ikide bir dövüp, sonrada hadi gel konuşalim,diyalog kuralım demenin anlamı ne?(Kur'an a hakaret et, sevgili Peygamberimize hakaret et, sonrada gelsin medeniyetler /dinler arası diyalog)diyalog, gerçekten diyalog ( ve aramızdaki ortak kelimeye ulaşmak, ilahları birleyen ortak medeniyete ulaşmak) amacıyla olursa , tabiki evet.ben mi kötümserim bilmiyorum ama, bunların samimiyetine kesinlikle güvenmiyorum. bir atasözü vardır:fasta devsit fa'lep ( burada(bu işte) tilkinin ayak izi var) inşaAllah ben yanılıyorumdur.yoksa biz Müslümanlar olarak her zaman ve her yerde diyalogdan yanayız.ve uzun yıllarca , komşumun bahçesini onu öldürüpte nasıl alabilirimin hesabıyla ,teknolojisini şer üzerine kurup, insan öldürme makinalarının en hasını icad eden biz Müslümanlar değiliz herhalde? ve inşaAllah yine ben yanılıyorumdur: papa efendinin son talihsiz açıklamalarının, çok bilinçli tasarlanmış , gelecekle ilgili yeni haçlı saldırılarının ön habercisi ve hazırlayıcısı olabileceğini ciddi bir şekilde varsaymakta fayda var diye düşünüyorum dostlarım
Kusursuz olan Allah’tır.
Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir.
Allah’a emanet olunuz.
Sevgi, saygı ve muhabbetle kalın inşaAllah.
Bakara 120:” Kendi dinlerine uymadıkça, Yahudi ve Hıristiyanlar senden asla hoşnud olmayacaklardır. De ki: «Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur». Sana gelen ilimden sonra onların heveslerine uyarsan, and olsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ve ne de bir yardımcı olur.”
|