Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 05 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 16
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selamlar
Biz kendi aramızda İstanbul merkez olmak üzere birleşmeye karar verdik. Dedik ki;
Böyle ayrı gayrı olmak davamızın ruhuna hiç uygun değilken, elimizi taşın altına sokmak dururken ve insanlık Kuran'ın hikmetine muhtaçken, niye böyle oturup pc başında ya da orda burda günümüzü gün ederek israf ediyoruz?
Elbette herkes aynı şeyi düşünmeyecek, aynı biçimde yaşamayacak ama Kurani prensipler ve Kuran'da bize yüklenen misyon varken kavganın, dövüşün, kırgınlığın kimseye faydası yok, dirilmeliyiz.
Buyrun siz de destek olun, vizyonu Kuran olan hareketi birlikte başlatalım.
yalnız kuran diyenlerin artık sadece sanal alemle yetinmemeleri gerektiğine inanıyorum.
daha somut ayakları yere basan bir teşkilatlanmaya gidilmesi elzemdir.
benim aklıma ilk etapta:"Kuran Araştırmaları Vakfı","Kurana Hizmet Cemiyeti","Hanif Dostlar Derneği","İslam Kültür Merkezi",Hanifler Evi" vb.sanal alemin yanısıra gerçek hayatta da hanif müslüman dostların yüz yüze konuşup bir araya gelebileceği tamamen yasal zeminde faaliyet gösteren ve her türlü siyasi-politik çıkar odaklarından uzak sivil toplum kuruluşu biçiminde bir yapılanmaya gidilmesi faydalı olur.
şu anda kuran eksenli hareket malumunuz olduğu üzre sadece internet dünyası ve biraz da basın-yayın kanalında yani son derece sınırlı ve teorik bir düzeyde.biraz da pratiğe dönük birşeylerin yapılması gerek.
Allah bu davadaki herkesin yar ve yardımcısı olsun.(Elhamdülillahi rabbil alemin.)
herkese selam ve dua
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
selamlar, kıymetli dostlarım,bende acizane bu örgütlenme ile ilgili şu görüşlerimi serdetmek istiyorum. örgütlenme iki yönlü olmalıdır. 1-dernek veya vakıf olarak. 2-siyasal parti olarak 3-bu vakıf ve partilerin isimlerinde mutlaka hanif ismi yer almalıdır.bunun sebeplerine gelince ortalıkta bir sürü yardım veya vakıf dernekleri var,kimi yasal kimi illegal olarak çalışıyor ve topladıkları yardımlar karşılığında kimi zaman makbuz veriyorlar,kimi zaman vermiyorlar ve paraları kendi aralarında yiyorlar,tabiki buda dernek veya vakıflar adına kötü bir zannıda beraberinde getirdi.sanki hepsinin bu yolda olduğu imajı oluşturuldu.işte haniflerin bu tip yapılanmalardan uzak olduğu herhalükarda belli olması içinde ismimizle de kendimizi belirginleştirmeli ve kamuflaj veya kılıf oluşturacak şekilde değil ismimizle cismimizlede şeffaf olmalı ve isimlerimizde mutlaka hanif ismi kullanmalıyız diye düşünüyorum. 4-bu örgütlenmelerimiz mutlaka meşru ve yasal olmalıdır. 5-hanif sitelerinde belli bir orandada olsa bireyselciliği savunan arkadaşlar var,onların bize ayak bağı olmaması veya örgüte gelen arkadaşlarımızı bundan vazgeçirecek fiil ve eylemlere başvurabileceklerini dikkate alarak o tiplere örgütte görevler verilmemelidir. 6-tıpkı marketlerin yaptığı gibi hani alışverişi yaptıktan sonra istenmese bile kendiliklerinden nasıl marketler fişi kesip veriyorlarsa haniflerde vakıf veya partiye parasal destek olduğu taktirde bu paranın makbuzunu mutlaka o yardım yapana vermelidirler.zan ve töhmet altında kalmamak için makbuz vermeyen yöneticiler görevden el çektirilmelidir. 7-dernek veya parti kurallarına sıkı sıkıya uyulmalıdır,bu kurallarda gevşeklik gösterenler üyelikten veya görevlerinden el çektirilmelidir. aklına başka kurallar gelen arkadaşlar varsa onların tekliflerini de öğrenmek isteriz. selamlar,sevgiler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma