Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Emre benim, ÜnSaN da hemşerim :) Ona sabırla anlattım hayatımda ilk kez birisi ile böyle bir münakaşaya girdim ve sustum. Şimdi peygamberi çok daha iyi anlıyorum...:D
Konu düzenlenmiştir.
__________________ Zümer(27) Yemin olsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Kaynak ile İleti Kadim Ünsan merhaba Ünsan Kadim SLM Ünsan Kadim ismin ne acaba ? Kadim Ünsan Emre Kadim Ünsan sizin? Ünsan Kadim slm emre Ünsan Kadim unsan Ünsan Kadim benim adim Kadim Ünsan memnun oldum unsan bey Ünsan Kadim sadece ilk soru soracagim sana Kadim Ünsan buyrun Ünsan Kadim elini vicdanina koyarak yaz bana Kadim Ünsan benim kitabım zaten o Ünsan Kadim meshebin alevi ? Kadim Ünsan alevi bir mezhepmidir?inanç sistemi midir? Ünsan Kadim soruya soru degil sadece sorumun cevabini verirmisin ? Kadim Ünsan benim mezhebim Kuran mezhebidir Kadim Ünsan herhangi bir başka mezhebim yok Ünsan Kadim ok Kadim Ünsan ya da şöyle izah edebilirim Ünsan Kadim eki kurani kerimde Ünsan Kadim kimsenin dinini sor Ünsan Kadim bunu sorgula diye bir ibare varmi ? Kadim Ünsan ben İbrahim' in dini olan hanif olarak yani arı duru teslimiyet dinine inanan Muhammed peygamberi rehber edinmiş bir kulum Kadim Ünsan :) Kadim Ünsan ayet vermemi ister misin? Ünsan Kadim hayir Ünsan Kadim sadece varmi yokmu diyofrum? Kadim Ünsan ben ayetten başka hiç bir şeyle konuşmam Kadim Ünsan var Ünsan Kadim gosterirmisin ? Kadim Ünsan insan Kuran' dan ötesini sorgulamazsa Allah' a teslim olmuş olur Ünsan Kadim ama sen kendi dinini sorgula benim degil Ünsan Kadim benim dinimi muslumanligimi Kadim Ünsan ben sizin dininizi sorgulamadım Ünsan Kadim Allahuteala sorgulayacak zaten Kadim Ünsan asla da kalbinizi kırmak istemedim Kadim Ünsan sadece sizin kendinizin sorgulamanızı istedim Ünsan Kadim hangi dindensin yazdin dikat et Kadim Ünsan bakınız Kadim Ünsan ben size hangi dindensiniz dedim Kadim Ünsan siz bana çok basit bir yanıt verecektiniz Kadim Ünsan benim dinim şu diye Ünsan Kadim boyle bir soruya anasil cevap verebilemi bekliyorsunki Kadim Ünsan ardından forumda size sabır tavsiye ettim Kadim Ünsan anlamadan önyargı ile fırladınız Ünsan Kadim bir saniye Ünsan Kadim sadece soruma cevap verimisn Kadim Ünsan tabi Ünsan Kadim be senin sorularina ceva cverecwegim Kadim Ünsan ben size soru sormayacağım Ünsan Kadim benim dinimi sorgulaak Allahuitelayami sanami Ünsan Kadim duser? Kadim Ünsan sizin dininizi sorgulamıyorum sadece yanılgıya düştüğünüz konuda size apaçık cümleler kuruyorum Ünsan Kadim bak hala cevresinde dolaniyorsunuz Ünsan Kadim bana sadece sorumun cevabini verirmisiniz Kadim Ünsan size net yanıt veriyorum Ünsan Kadim sanami duser yuce yaradinimami Kadim Ünsan insanları o forumda islamla bilgilendiriyorsanız sizi sorgularım Kadim Ünsan yanlışla yönlendiriyorsanız sorgularım Kadim Ünsan benim dinim Kadim Ünsan islam Ünsan Kadim bir dkaika sadece Ünsan Kadim ben benim icin soruyorum Ünsan Kadim bana dedinki Ünsan Kadim oraya yazdingi yaziyorum Kadim Ünsan buyrun Ünsan Kadim munih senin dinin ne ? Kadim Ünsan çok basit bir yanıtı var Ünsan Kadim benim dinimi sorgulamak irdelemek sana mi kaliyor ? Ünsan Kadim sadece bunu soylermisin Kadim Ünsan evet Kadim Ünsan bana kalıyor Ünsan Kadim insanin nasil oruclu olup oolmadigi sorulmuyorsa Kadim Ünsan müslümansan oraya yazarsın, islam başlıklı bir forum çünkü Kadim Ünsan dinin islamiyet değilse yazma Ünsan Kadim benim dinimide sorgulamak irdelejk sna dusmez Kadim Ünsan düşer Kadim Ünsan insanları yanlış yönlendirirsen Kadim Ünsan düşer Ünsan Kadim bak canimi iyice sikiyorsun Ünsan Kadim yazdiklarina dikkat et Kadim Ünsan sana hakaret etmiyorum da Ünsan Kadim konu foruma yazdikalrim degil Kadim Ünsan sana kötü bir şey de söylemiyorum Ünsan Kadim ben sana Ünsan Kadim benmim dinimi sana mi dustu yargilamak diyoruim Kadim Ünsan evet kitabım bana bunu emrediyor Kadim Ünsan ortak alana yazı yazıyorsun Kadim Ünsan ve insanların hepsi okuyor Kadim Ünsan yanlışsa bana düşer Ünsan Kadim bir dakika Ünsan Kadim bir soru sorayim bana acikca Ünsan Kadim sorumun cevabini veremiyorsun Ünsan Kadim ama sunnet nedir ? Kadim Ünsan sünnet Kadim Ünsan yol yordam demektir Kadim Ünsan sistem demektir Ünsan Kadim bana sozluk anlamaini degil gercekte islam dini icin aciklamasini yazarmisin Kadim Ünsan evet bu dediğimdir Ünsan Kadim bak simdi Kadim Ünsan Kuranda sünnet kelimesinin geçtiği her yerin meali Kadim Ünsan sistem , Kadim Ünsan yol yöntem dir Ünsan Kadim emre bey izin verirsen bana 5 dakika sana birseyler yazacagim Kadim Ünsan Allah' ın sünnetinden başka da bir şey geçmez Kadim Ünsan yaz Kadim Ünsan buradayım Ünsan Kadim sana senin meshebin su demiyecegim Ünsan Kadim ama meshebinin ne oldugunu anladim Kadim Ünsan senin anladığın tarzda mezhebim yok ki diyesin? Ünsan Kadim bu birincisi Kadim Ünsan :) Ünsan Kadim ikincisi ise Kadim Ünsan istediğin şekilde anlayabilirsin :D Kadim Ünsan ben her düşünceye açığım Ünsan Kadim bundan sonra benim hakkimda asla konusma Ünsan Kadim ucuncusu Ünsan Kadim islam dini asla tartisilabilecek bir konu degildir sadece mealler tartisilir Ünsan Kadim musade edermisin Ünsan Kadim bir saniye Ünsan Kadim saol Kadim Ünsan hadisler rivayetler tartışılmaz yani öyle mi? Ünsan Kadim musade ettidini saniyordum Ünsan Kadim dorduncusu Kadim Ünsan ok özürdilerim Ünsan Kadim benim dinimi bir daha asla ve kesinlikle sorgulama cunku ayri mesheplere sahibiz Kadim Ünsan o zaman savaşalım seninle Kadim Ünsan kan dökelim, mezhep savaşı yapalım Kadim Ünsan :D Ünsan Kadim käfrun suresinde de denildigi gibi Ünsan Kadim kafurun suresinde de dedigi gibi Ünsan Kadim benim dinim bana senin dinin sana senin taptigina ben tapmam benim taptigima sen tapmazsin Ünsan Kadim onun icin kimsenin dini sorgulanamaz Ünsan Kadim ve okadar merak ettin ozaman onuda yazayim Kadim Ünsan ne diyor kafirun suresinde? Ünsan Kadim musade edermisin Ünsan Kadim aciklamsini yazdim yukarda Kadim Ünsan benim dinim islam Kadim Ünsan senin ne? Ünsan Kadim Alahima binlerce sukur olsunku gayrubeladan beri muslumanim ve kitabim hak dini kurani kerimdir Kadim Ünsan öyleyse kafirun suresi bize işlememeli dimi? Ünsan Kadim nasil ? Kadim Ünsan benim dinim islam ,şüphesiz ben de Allah teslim olanlardanım ve kitabım Kuran' dır Ünsan Kadim ok ozaman ayni yoldayiz Ünsan Kadim ama dinimi kimin sorgularsan sorgula bundan sonra Ünsan Kadim ama benim dinimi asla curret dahi etme sorgulamak icin Ünsan Kadim bu sana dusmuyor Kadim Ünsan öyleyse ortak alana kendi düşüncelerini yazma Ünsan Kadim ilk dusuncesini yazan kimdi ??? Kadim Ünsan kendi düşüncelerinin doğru olduğunu %100 kesin deyip millete verme Kadim Ünsan ebak etrafa Kadim Ünsan bütün konularda ben bir çok yanlış görüyorum Kadim Ünsan eğer bunlar yanlışsa vebali kimin olacak? Ünsan Kadim ok sana katiliyorum butun yanlislari duzeltmenin Ünsan Kadim ama bir saniye Ünsan Kadim beklermisin Ünsan Kadim sabah namazi kurani kerimde kac rekat? Kadim Ünsan bekliyorum Ünsan Kadim yazili ? Kadim Ünsan rekat kavramını kim çıkardı? Kadim Ünsan yoksa Kuran eksik bir kitap mı? Ünsan Kadim bak simdi ya acikca Ünsan Kadim bana meshebini yaz benin meshebini koseye sikistirarak bulmayim Ünsan Kadim yada bana deki ben su meshebim Kadim Ünsan benim mezhebim senin anladığın anlamda yok Kadim Ünsan diyorum sana Ünsan Kadim bende sana oyle aciklama yapayim Kadim Ünsan Devrek' e gelirsen bir gün ben Ankaradayım Kadim Ünsan sana kim olduğumu gösteririm Kadim Ünsan görüşürüz Kadim Ünsan paylaşırız düşüncelerimizi fikirlerimizi Kadim Ünsan rabbimin indinde din islamdır Kadim Ünsan kaynağı Kurandır Kadim Ünsan tebliğcisi Muhammeddir Kadim Ünsan Ahirete iman ederim Ünsan Kadim peki Kadim Ünsan meleklerine inanırım Ünsan Kadim sabah namazi nekadar yazili kuranada Ünsan Kadim kuranada? Kadim Ünsan dinim Hz İbrahimin dini de olan hanif olarak ALlah' a teslimiyettir Kadim Ünsan Kuran' da rekat kavramı yoktur. Kuran ' da ibadet, hamd, salat şekli ve kalıpsal değildir, rüku, secde, kıyam ve Kuran' dan ayetler okumak hariç Kadim Ünsan O asla dini zorlaştırmaz Ünsan Kadim tamam sadece Ünsan Kadim sunu yazarmisin ozaman Ünsan Kadim sabah namazi hakinda ne yaziyor kuranada Ünsan Kadim kuanda Kadim Ünsan hemen ayeti yazıyorum Ünsan Kadim bana ordan buldukalrinla Ünsan Kadim degil Ünsan Kadim sadece bildigini yazarmisin Kadim Ünsan yahu ordan burdan bulduğumu yazmıyom Kadim Ünsan sana sadece ayeti yazıyorum ya Ünsan Kadim ok sadece ayet degil buiildgini yazarmisin Kadim Ünsan başka yerlerde başka başka ayet mi var Ünsan Kadim ayeti iyi okudunya Kadim Ünsan benim bildiğim sadece Kurandur Ünsan Kadim biliyorsunya Kadim Ünsan Taha (130) Artık, onların söylediklerine sabret; Güneş'in doğuşundan önce de batışından önce de Rabbini överek tespih et! Gecenin bazı saatleriyle gündüzün iki ucunda da tespit et ki, hoşnutluğa erebilesin. Ünsan Kadim bana kurani cok iyi bildigini yazmissinya Kadim Ünsan ben Kuran' ı çok iyi biliyorum demedim Kadim Ünsan benim bildiğim sadece Kurandır dedim Ünsan Kadim bakarmisin emre Ünsan Kadim sadece bana sabah namazi hakkindaki ne yazdigini yazarmisin Kadim Ünsan Araf (205) Rabbini, öz benliğinin içinde yalvarıp ürpererek, bağırtılı olmayan bir sesle sabah-akşam zikret. Sakın gafillerden olma! Ünsan Kadim bak emre anlatamadim sanirim Ünsan Kadim sana Ünsan Kadim bana bildigin kadariyla Kadim Ünsan Rad (15) Göklerde ve yerde kim varsa gölgeleriyle birlikte ister istemez ve sabah-akşam Allah'a secde eder. Ünsan Kadim sabah namazi hakionda ne yazdigini yazarmisin ? Kadim Ünsan işte bunlar yav Kadim Ünsan başka bişi yok Kadim Ünsan devam ediyom Kadim Ünsan Kurandan başka bişi yazmıyorum diyorum Kadim Ünsan hüküm Allah' ın Ünsan Kadim ok bu gece bulacagim butun bilgileri Ünsan Kadim ve namaz hakkiinda bildiklerimi Kadim Ünsan Isra (78) Güneşin kaymasından/aşağı sarkmasından, gecenin kararmasına kadar namazı/duayı yerine getir. sabah Kur'an'ını da gözet. Çünkü sabah Kur'an'ı tanıklarca izlenmektedir. Ünsan Kadim bak simdi Kadim Ünsan benim bilgi bulmama gerek yok Ünsan Kadim sana soyle diyim Kadim Ünsan Kuran var daha ne istiyim Ünsan Kadim emre az bana musade edeermisin Kadim Ünsan sana sadece bir ayet verecem ve bu geceki benim dinimi sana ayet ile verecem Ünsan Kadim Allah rizasi icin bir dur Kadim Ünsan başka hiç bişi yazmıycam Ünsan Kadim bir saniye Ünsan Kadim Allahin adiyla Ünsan Kadim dur bir Ünsan Kadim ya Ünsan Kadim peki sen sabah namazini nasil kiyorsun ? Ünsan Kadim simdi istedigin kadar yaz bununla ilgili Kadim Ünsan Zuhruf (44) Gerçek şu: Bu Kur'an sana ve toplumuna elbette ki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız. Ünsan Kadim ama a<yetleri kopyala yapistir yama Kadim Ünsan ben kurandan sorumlu tutulacağım başka hiç bir şeyden değil Ünsan Kadim peki Ünsan Kadim ozaman soliyim ben Kadim Ünsan söyle Ünsan Kadim yazdiklarin maielleridir Ünsan Kadim oyledegilmi ? Kadim Ünsan evet Ünsan Kadim peki Ünsan Kadim bir dakika musade edermsen Ünsan Kadim bir soru cikacak sana burdan Kadim Ünsan sor hazırım Ünsan Kadim nurcularin maealleri suleymancilarin alevilerin sunnilerin mealleri farkli Ünsan Kadim hangi mealde kopyaliyorsun bunalri ? Kadim Ünsan benim mealim ise sadece bana ait :D taaa en tepeye bak vicdan ve akıl boşuna verilmedi dimi Ünsan Kadim iste insanalr bilmedikleri icin bukadar sacmaliyorlar Kadim Ünsan keşke karşımda otursaydın Ünsan Kadim bir daha kurani okumamissin Kadim Ünsan seninle birebir görüşebilse idik Ünsan Kadim baska dinlerden yad Ünsan Kadim mesheplerden Ünsan Kadim bana kopyala yapistir yapma Ünsan Kadim sen sabah namazi kiyormusun ? Kadim Ünsan :D Ünsan Kadim kilyiorsan nasil kiyorsun yazarmisin ? Kadim Ünsan bakınız benim size kopyala yapıştır yaptığım ayetlerde Kadim Ünsan sözlükte farklı anlamlara gelen Kadim Ünsan tüm kelimeler "/" işareti ile belirtilmiştir Kadim Ünsan hangisi işinize gelirse alın Kadim Ünsan ben alacağımı biliyorum Kadim Ünsan çünkü bana rabbimden başka kimse şefaat etmeyecek Kadim Ünsan ikincisi Ünsan Kadim peki ben ne senin meshebini sorguluyorum nede Kadim Ünsan ben sabah namazımı kılıyorum Ünsan Kadim hangi meshepte oldugun beni hic mi hic ilgilendirmiyor Ünsan Kadim hmm Kadim Ünsan namazımda dini sadece rabbime özgülüyorum Ünsan Kadim nasil kyiorsun ? Kadim Ünsan benim senin anladığın anlamda mezhebim yok Kadim Ünsan şekli önemli mi? Ünsan Kadim ozaman yatarak kilalim Kadim Ünsan :D Saygın yatacak kadar ise öyle kıl Ünsan Kadim snasil olsa sekli onemli degil Ünsan Kadim oylemi -ß? Kadim Ünsan Kurandan ayet veriyim mi şekli ile ilgili? Ünsan Kadim hayir Ünsan Kadim cunku senin yapistir Ünsan Kadim kopyala yaptigin Ünsan Kadim yer Ünsan Kadim alevilerinde olabilir nurcularinda Ünsan Kadim sunnilerinde Kadim Ünsan öyle bişi yok Ünsan Kadim .... Ünsan Kadim boyle devam eder Kadim Ünsan hayır yok Ünsan Kadim ok nerden biliyorsun? Kadim Ünsan benim mealim dedim ya Ünsan Kadim Allahutela demistirki musluman dini 72 fikraya bolunecektir Kadim Ünsan benim inandığım meal dedim ya Ünsan Kadim kuranda bunu bulamadinmi Ünsan Kadim yanda meali yazan yerlerde Ünsan Kadim nerden bakiyorsan Kadim Ünsan nerede demiş? Kadim Ünsan onu hadis diyor Kadim Ünsan Kuran değil Kadim Ünsan biraz araştır istersen :D Kadim Ünsan hristiyanlar da mezheplere bölündüler Ünsan Kadim arkadasim bak simdi Kadim Ünsan islamiyette bölündü mezheplere Kadim Ünsan bense sorumlu tutalacağım tek kitaba bakıyorum Kadim Ünsan dini parçalayanlara lanet ediyorum Ünsan Kadim sorumlu tutulacagim tek kitavba bakiyorum diyorsun Ünsan Kadim arapca bilmedenmeallerden insanalrin kafasini karuistiriyorsun Ünsan Kadim sagdan soldan duyduklarinla Kadim Ünsan :)kim demiş Ünsan Kadim konusuyorsun bana Ünsan Kadim kendin yazabiliyormusun ? Kadim Ünsan bakın ben size tüm anlamlarını veriyorum Ünsan Kadim baan aciklamalari Ünsan Kadim ghayir Ünsan Kadim kopyala yapiyistir Ünsan Kadim iste ben insamalri boyle tartarim Ünsan Kadim sen hic birsey bilmiyorsun Ünsan Kadim ve insnanlaerin kafasini karistiriyorsun Kadim Ünsan şüphesiz Allah ben haklıyım diyenler arasında hükmü din günü verecektir Kadim Ünsan :D Ünsan Kadim ilk oce kuran oku ordan burdan buldugun mealleri degil Kadim Ünsan ben haklıyım demiyorum Kadim Ünsan ben peygamberim de demiyorum Ünsan Kadim hasa töbe Kadim Ünsan ben Allah ' ın sadece aciz bir kuluyum Ünsan Kadim sen sapitiyorsun Ünsan Kadim emre daha fazla uzatmiyacagim Kadim Ünsan ben yüzlerce keredir okuyorum Ünsan Kadim lutfen dur Ünsan Kadim artik Kadim Ünsan her günüm kuran ile geçiyor Ünsan Kadim sinirleniyorum iyice Kadim Ünsan :D Ünsan Kadim belli onun icin mellalerle ilgileniyorsun Ünsan Kadim kendin bilmiyorsun Ünsan Kadim sadece hemen okuyor yapistiriyorsun Ünsan Kadim bana namazini tarfi edermisin ? Ünsan Kadim diyorum cevap vermiyorsun Kadim Ünsan benim namazım Kuran^' dakinden eksik te değil fazlada değil Kadim Ünsan Kuran' dan ayetlerle şeklini açıklamamı istermisin? Ünsan Kadim tamamd KURANI OKUMAYAN BIR INSAN OLARAK Ünsan Kadim NASIL YAZIYORSUN BASKA YERLERDEN BULMA MEALLERI Kadim Ünsan ben başka yerden bulmuyorum mealleri Kadim Ünsan benim elimin altında türkçe olmuş herkesin meali var Ünsan Kadim ok ozaamn soyle yazayim Ünsan Kadim ben kendim icin Kadim Ünsan yaz abi Ünsan Kadim ben kurani okudum Ünsan Kadim sagdan soldan mellaerle bilmiyorum dinimi Ünsan Kadim ve hala Kadim Ünsan nereden biliyorsun? Ünsan Kadim benim dinimi sorgulama Ünsan Kadim bu konu artik Ünsan Kadim kapansin Ünsan Kadim lutfen Kadim Ünsan dinini nereden öğrendin? Ünsan Kadim ben sinirleniyorum Ünsan Kadim kurani kerimden Ünsan Kadim ben meallerle ogrenmedim Kadim Ünsan neyle öğrendin Ünsan Kadim yada ordan burdan bulmadim Kadim Ünsan atalarından duyduğundan değil mi? Ünsan Kadim yazdimi gormuyormusun Ünsan Kadim kurani okudum diyorum Kadim Ünsan e o kuranda ne yazıyor Kadim Ünsan anlat tartışalım Ünsan Kadim seninel tartisamam Kadim Ünsan namazın şekli Kuran' da yok demekle Kuran' a iftira etmiş olmuyor musun? Ünsan Kadim emre Kadim Ünsan Kuran tastamam apaçık bir kitaptır Ünsan Kadim ya tama da Ünsan Kadim sen kurani okumamais adamsin Kadim Ünsan kim demiş? Ünsan Kadim etraftan meallerle yaziyorsun Ünsan Kadim bana ne yazayim ben sana Ünsan Kadim yeter Ünsan Kadim artik iyi geceler Ünsan Kadim sana Kadim Ünsan din korkulacak bir şey değildir Ünsan Kadim bol bol mellaer oku Ünsan Kadim sagdan soldan Ünsan Kadim ama sakin arapca ogrenmeye bakma Kadim Ünsan meal? Kadim Ünsan ben parantezsiz, sözlükteki tüm manaların verildiği kuran meallerini okurum Ünsan Kadim meal demek turkce meali Kadim Ünsan nurcunun alevinin sünnini mealini değil Kadim Ünsan benim kitabım vicdanıdır, akıldır Kadim Ünsan kuran insandır Kadim Ünsan kuran kainattır Ünsan Kadim tamam Ünsan Kadim artik bir saniye Kadim Ünsan kuran peygamberdir Ünsan Kadim kapatalim dedim Kadim Ünsan sinirlenecek hiç birşey yok Ünsan Kadim kuran peyganbermeidir ? Kadim Ünsan evet Kuran peygamberdir Ünsan Kadim sen ya turkceyi bilmiyorsun yada Ünsan Kadim beynin oyle yikanmiski gozlerin kapanmis Kadim Ünsan Kuran insanın kendisidir Ünsan Kadim Allahutealaya buyuruyor Kadim Ünsan kim yıkamış beynimi? Ünsan Kadim bak yapistiri kopyalaya yapmiyorum Ünsan Kadim ben onlarin kalplerini oyle muhutrlerimki Ünsan Kadim onalr kurani okusalaör bile Ünsan Kadim kurani asla yasiyamazlar Kadim Ünsan ben yaşıyorum Ünsan Kadim bunu Kadim Ünsan ya ben bişi diyorum Ünsan Kadim Allah bilir Ünsan Kadim sen deggil Kadim Ünsan Kuran değişti mi? Kadim Ünsan bana de ki Kadim Ünsan Kuran ' da bu böyle değildir Kadim Ünsan ben sana diyim o öyledir Kadim Ünsan sen bana neden öyle olmadığını açıkla Kadim Ünsan ben de sana kendi düşüncemi açıklıyım Kadim Ünsan Kuran değişmedi demi? Ünsan Kadim sen asla kendi dusuncesini yazamazsin Kadim Ünsan bunda hemfikirmiyiz? Ünsan Kadim sen takilmisin bir koseye Ünsan Kadim o siteden kopyala yapistir yapyiorsun Kadim Ünsan site mi? Ünsan Kadim hayir Ünsan Kadim asla degismedi Kadim Ünsan yahu sen neredn okuyorsun Kuranı Kadim Ünsan dini neredn öğrendin Kadim Ünsan bana anlatsana Ünsan Kadim kuranin bir kelimesini yazarken degistirsene cesarein varsa Kadim Ünsan arapça biliyon mu Ünsan Kadim kurani bastan sona yazsana Kadim Ünsan abi Arapça biliyon mu Ünsan Kadim bir kelimesinide yanlis yaz bakalim ne oluyor ? Ünsan Kadim evet biliyorum Ünsan Kadim deminden beri sana ne yazdim gormuyormusun Kadim Ünsan o zaman neden tartışıyon Ünsan Kadim kendim okudum diyorum Kadim Ünsan bana direkt kurandan yanıt ver Ünsan Kadim demin ne yazdim Kadim Ünsan bu böyledir de Ünsan Kadim Allahutela diyorki Ünsan Kadim ben onlarin oyle kalplerini muhurlerimki Ünsan Kadim onlar kurani okusalar bile Ünsan Kadim islami yasiyamazlar Kadim Ünsan e bende aynı ayeti öyle okuyom Kadim Ünsan fark nerede Kadim Ünsan sen kendi ayetlerini getir Kadim Ünsan göreyim Ünsan Kadim benim ayetlerim yok Ünsan Kadim kuranin ayetleri var Kadim Ünsan fark çıkarsa uyar beni Kadim Ünsan yahu ben seni davet ediyorum Ünsan Kadim bana kurani kerimde kac ayet var yazarmisin Kadim Ünsan madem okudun Kadim Ünsan 6666 ayet der herkez Kadim Ünsan ne hikmetse her mealde farklıdır Ünsan Kadim eminmisjin ? Kadim Ünsan şekilci olma Ünsan Kadim nedemek bu melle farklidir Kadim Ünsan yaşar nuride 6 bin bilmem ne küsür Kadim Ünsan elmalıda bilmem ne küsür Kadim Ünsan hepsi farklıdır Ünsan Kadim peki hic kendin saydinmi ? Kadim Ünsan niye sayayım Kadim Ünsan oyun mu bu Ünsan Kadim amentuyu okudunmu ? Kadim Ünsan okudum Ünsan Kadim turkce meal olmayan Ünsan Kadim bir kurani kerimi ac Ünsan Kadim amentu nerde bir bak bakalim Kadim Ünsan hemen Kadim Ünsan bakara 238 . ayet Kadim Ünsan ahiret inancı da bir başka ayette geçer, kaza ve kader ise geçmez senin bildiğin anlamda Kadim Ünsan tüm amentu duası senin bildiğin şekliyle geçmez Ünsan Kadim kaza ve kader neden haric ? Kadim Ünsan e o ayette o yok Kadim Ünsan kaza kader yazmıyor Kadim Ünsan arağçasında da yok Kadim Ünsan merak etme Ünsan Kadim peki Ünsan Kadim sana iyi aksamlar emre Ünsan Kadim saol konusma Ünsan Kadim icin Kadim Ünsan Bakara (285) Resul, Rabbinden kendisine indirilene inanmıştır; müminler de. Hepsi; Allah'a, onun meleklerine, kitaplarına, resullerine inanmışlardır. Allah'ın resullerinden hiçbirini ötekinden ayırmayız. Şöyle demişlerdi: "Dinledik, boyun eğdik. Affet bizi, ey Rabbimiz. Dönüş yalnız sanadır." Ünsan Kadim bir daha benim dinimi sorgulama Ünsan Kadim senden tek istegim bu Kadim Ünsan :0 Ünsan Kadim benim dinimi Allahuteala sorgulayacak Ünsan Kadim tskler iyi geceler Kadim Ünsan eğer peygamberin tebliğinden başka şey görürsem karışırım Kadim Ünsan ortak alana yazıyorsunuz Ünsan Kadim yaw ne yaparsan yap benim dinimi bana sorma Ünsan Kadim anlatamiyormuyum sana Ünsan Kadim bir bir bana dinimi Kadim Ünsan e sana sormuyorum ki Ünsan Kadim sorgulama Ünsan Kadim emre Ünsan Kadim demin forumda ne yazdin Kadim Ünsan forumda yazdığına yanıt veriyorum Ünsan Kadim munih senin dinin ne Ünsan Kadim yazmadinmi ? Kadim Ünsan islama inanıyorsan düşündüğün yanlış diyorum Ünsan Kadim sanami kaldi benim dinimi sorgulamak Kadim Ünsan neyse sana sabrı ve hakkı tavsiye ediyorum Kadim Ünsan kafaları çatlatırcasına da olsa Kadim Ünsan Kuran benim dinimdir Kadim Ünsan iyi geceler Ünsan Kadim bende sana kurain arapcaswini ogrenmeni ve bir yerlerden bulupta kopyala yapistir yapmamamani Kadim Ünsan :) Kadim Ünsan öyleyse tüm Kuran mealleri yanlış Kadim Ünsan hepsini okuyorum diyorum Kadim Ünsan hepsini de görüyorum Kadim Ünsan diyorum daha ne diyim Kadim Ünsan bütün mealler bitik demektitr Kadim Ünsan hepsininin de aynı manayı verdikleri ayetleri bile görmezden geleceksek Kadim Ünsan arapçayı da öğreniyorum merak etme Kadim Ünsan yaşım genç Ünsan Kadim bak emre Ünsan Kadim lutfen saygili ol Kadim Ünsan sen saygılı oluyor musun? Kadim Ünsan ben sana oldukça saygılıyım Kadim Ünsan yukarı doğru bak Kadim Ünsan saygısızlık var mı hiç? Kadim Ünsan din sadece senin dinin demi? Kadim Ünsan camiler sadece sizin caminiz Kadim Ünsan herşeyi sadece hanefiler bilir dimi Kadim Ünsan ya da sünniler Ünsan Kadim camilere girmeye tenezzul etmeyen aleviler dusunsun Kadim Ünsan başkalarının fikirleri kafirliktir demi? Ünsan Kadim iste Ünsan Kadim bak yavas yavas meshebini yaziyorsun Kadim Ünsan benim mezhebim yok Kadim Ünsan aleviler sapılışlardan da sapılış içindedir,çoğunluğunda trinity var. Kadim Ünsan benim dinim saf arı islamdır diyorum hala mezhep isnat edip Kadim Ünsan rabbin sahitliğinde bana iftira atıyorsun Kadim Ünsan isa dan muhammede geçen süre 6 yy Kadim Ünsan muhammedden bu taraihe 14 yy Kadim Ünsan şüphesiz ki Allah şahit Kadim Ünsan beni de bu cümlelere şahit yaz yarabbim Kadim Ünsan dini değiştirenlere Kadim Ünsan ayetleri eğip bükenlere Ünsan Kadim hoopppppppppppp Ünsan Kadim ne yapiyorsun sen Ünsan Kadim ya Kadim Ünsan başkasının hakkına saygı göstermeyenlere lanet olsun Ünsan Kadim bedduuami yaziyor Ünsan Kadim sun Ünsan Kadim haddini asma Kadim Ünsan sana yazmıyorum Ünsan Kadim haddini asiyorsun Kadim Ünsan haksızlığı kim üstleniyorsa ona yazıyorum Ünsan Kadim sana iokudugun kitapta Kadim Ünsan sizin hoşgörünüz bu Ünsan Kadim insalrin bol bol kalbini kirmi yaziyor Kadim Ünsan sen kırıyorsun Kadim Ünsan benim görüşüm neden siliniyor forumda? Ünsan Kadim senin gorusunu silmedimki Ünsan Kadim ben konuyu komple sildim Ünsan Kadim ve yeniden yaptim Kadim Ünsan sen Allah mısın? Yoksa hatasız olduğunu savunup sünnet diye millete beyaz giyinmenin peygamberin sünneti olduğunu yutturuyorsun. Ünsan Kadim ve kilitledim Ünsan Kadim cunku burdaki insanalrin hepsi hanefi Kadim Ünsan ben yanlış diyorum o zaman tüm devrek hanefi öyle mi? Kadim Ünsan diyanett hanefilerin diyaneti Ünsan Kadim ve sunni Kadim Ünsan diyanet sünnilerin diyaneti Kadim Ünsan benim mezhebim yok senin bildiğin manada Kadim Ünsan benim diyanetim değil Kadim Ünsan hoşgörü yok Ünsan Kadim yezidin pesinden kosanlari kovaliyuz biz Kadim Ünsan aliyi kim öldürdü? Öldürenlere lanet olsun Kadim Ünsan muaviyeye de Kadim Ünsan dini değiştirenlere lanet olsun Ünsan Kadim Aliyi oldurmedi Ünsan Kadim hz ibrahimi oldurdu Kadim Ünsan :D Ünsan Kadim bilmedigini yazma Kadim Ünsan muaviye kim? Kadim Ünsan yezid kim* Ünsan Kadim yezidin babasi Kadim Ünsan sustum Kadim Ünsan bu noktadan sonra benim dinim islam Kadim Ünsan sizin dininiz islamiyet Kadim Ünsan nasıl isanın dini islam ise Ünsan Kadim bak Ünsan Kadim asambimi bozma Kadim Ünsan ümmetinin ki hristiyanlık ise Ünsan Kadim benim dinim bana senin dinin Ünsan Kadim sana Kadim Ünsan benim dinim de islam tamam mı Ünsan Kadim asagilik kopek Ünsan Kadim saygisizligini Ünsan Kadim usteme Kadim Ünsan foruma da yazmıyorum artık Ünsan Kadim siktir git Ünsan Kadim gerizekali Ünsan Kadim piskopos Kadim Ünsan :) Kadim Ünsan yemiyor dimi Ünsan Kadim manyakmisin arkadasim sen Kadim Ünsan gerçekler Ünsan Kadim benim dinimi sorgulama Kadim Ünsan hakaret elbette senin gerçeğin ve Ünsan Kadim sana mi hak dustu bu Kadim Ünsan din günü iade edilecek Kadim Ünsan ben sana yine sabrı tavsiye ediyorum Kadim Ünsan yine hakkı tavsiye ediyorum Ünsan sizi arıyor. Yanıtla (Alt+C) Reddet (Alt+D) Ünsan Kadim Allaha sukur ben hak diniynindeyim zaten Ünsan Kadim senin gibi Ünsan Kadim baskalrini Ünsan Kadim imam secipte Kadim Ünsan şüphesiz afetmek Allahtandır Ünsan Kadim peslerinden gitmiyorum Ünsan Kadim kes Ünsan Kadim sesi Ünsan kişisinden gelen aramayı kaçırdınız. Kadim Ünsan ben seni yine kardeşim kabul ediyorum Kadim Ünsan selametle Kadim Ünsan iyi geceler Ünsan Kadim ben seni kardesim kabul etmiyorum insanalrin kafasini bulandirdigin icin Kadim Ünsan peki nasıl istersen Kadim Ünsan benim dinimde bulanıklık yok Kadim Ünsan bulanıklık hadislerin dininde Kadim Ünsan rivayetlerin dininde Kadim Ünsan kuranda mezhep savaşı yok Kadim Ünsan baş örtüsü sorunu yhok Kadim Ünsan her sorunun yanıtı var Kadim Ünsan yahudi ve hristiyan pisliklerindn zerre yok Kuranda Kadim Ünsan ama hadislere bakmalı evveli Kadim Ünsan Kuranda Allahın dediğinden başka haram yok Kadim Ünsan hanefilikte ise kırmızı giymek bile haram Kadim Ünsan şeytan elbette insanları topukları üzerinde döndürecekti ve döndürdü de Kadim Ünsan Allah pisliği aklını kullanmayanların üzerine yağdırıyor yine Kadim Ünsan Allah hepimizi hidayete iletsin Kadim Ünsan inşallah Kadim Ünsan sağlıcakla kal hemşo Kadim Ünsan xxxxx' a sor sen beni Kadim Ünsan ben de xxxxx' ı yasaklarım merak etme Kadim Ünsan hoşgörünüz sizin olsun Kadim Ünsan şeyhe rabıtayla tapan şirkçiler Kadim Ünsan fethullah gülendenşefaat bekleyenler
__________________ Zümer(27) Yemin olsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Bu tartışmanın temelinde sünnet hadis ile ilgili açılmış bir konu ve benim kurandaki din adresinden aktardığım bir yazı ve ardından hz ibrahim ile ilgili yalan bir hikaye üzerine hikayenin doğrusunu Kuran' dan vermeme rağmen kabul edilmeyişi. Bu arkadaşlar benim hemşerim ve bazıları arkadaşım hepsi de şimdi bana dinsiz diye bakıyorlar :D Bu yolun yolcusunun eniyi arkadaşı zaten yalnızlık :D
selamlar, kıymetli kadim dostum,merak etme imtihanında yalnız değilsin,bizde aynı veya benzer suçlamalara maruz kalıyoruz,ancak ben şunuda yapıyorum,onlar bana dinsiz dediklerinde bende onlara rahatlıkla müşrik diyebiliyorum,bu yüzden biraz rahatlıyorum,ben kur'ana göre davrandığım için dinsiz olmadığımdan eminim,isterseniz sizde müşrik olmadığınızdan emin olmak için şu Kur'anın mealini baştan sona en az bir kere okumanızı tavsiye ediyorum diyorum.onlarda hımm diyorlar.umarım o hımmdan sonra bu işi yaparlar. birde çetinizden mealinin güzel bir yönünün olduğunu öğrendim,kelimelerin değişik anlamlarını */* gibi ayraçlarla gösteriyormuşsun,bu tür mealleri daha çok seviyorum. Kıymetli kadim dostum,aceba mealinden nasıl faydalanabiliriz,bize bunu lutfederseniz veya download etme imkanını verirseniz çok memnun oluruz. selamlar,sevgiler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma