Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selamün Aleyküm! Değerli Barış Kardeşim!
barış Yazdı:
Selam Magankis,
Akik kardeş özetlemiş.Mantığınızdaki hatayı görmüşsünüzdür herhalde.
Sizin söylediğinizin tam tersi olarak ben de hep düşünmüşümdür ki,keşke mesela Hz.Muhammed zamanı yaşasaydım, kimse ona inanmazken, ona eziyet ederken inanıp, korumaya çalışsaydım, hicret etseydim diye...Hicret için müslümanlar 2 milyar kişi olmayı beklemediler değil mi?
Sizin iletiniz bu açıdan beni sevindirdi,bir gerçeği farketmemi sağladı, 1400 yıl sonra da yaşasam, çok gerilerde kalmamışım. Peygamberlerimizin yolları hala çok çetin, engebeli ve ne yazık ki biraz tenha. Biz içimizde yaşayacağız hicreti, ben yaşıyorum Allah'a şükür. Siz 2 milyarı beklemeyin derim ben, hazır daha 3000'deyken, yola hazırlanın...
Saygıyla
|
|
|
Ne güzel tesbit ve ne güzel dilek!
El hamdü lillahi Rabbil Alemin.
Rahman ve Rahim Allah adına.
Alak Suresi:
6 - 8 - Hayır… Hayır… Dönüş Rabbine olmasına rağmen insan, kendini yeterli gördüğünde (zengin olduğuna inandığında), kesinlikle azar (tuğyan eder).
9, 10- Namaz kıldığı (haniflik ettiği, şirke ve tağuta karşı çıktığı) zaman bir kulu, engelleyen kişiyi gördün mü?
11, 12- Gördün mü, eğer o kul doğru yol üzerinde idiyse ya da takvayı emrettiyse!
13- Gördün mü, eğer o yalanlamış ve yüz çevirmiş ise!
14- O, bilmedi mi? Kesinlikle Allah`ın görmekte olduğunu!
15, 16- Hayır… Hayır… Eğer o, son vermeyecek olursa, ant olsun, perçemden; yalancı, günahkâr perçemden tutup sürükleyeceğiz.
17- O zaman o meclisini çağırsın.
18- Biz zebanileri çağıracağız.
19- Hayır… Hayır… Ona boyun eğme! Ve secde et ve yakınlaş
Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
En doğrusunu Bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.
|