Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
örneğin ben yasaklım olan bir bayanın üzerinde gözlerimi dolaştırmam .. ya da bir bayanla sarmaş dolaş bir şekilde sohbet etmem .. ya da elele tutuşup gece bir sahilde dolaşmam .. ya da ona cezbedici laflar edip onu tavlamaya da çalışmam...vs...vs...vs....vs...
ama tutup onun kafasını yüzünü örtüp evine hapsetmem..
__________________ Yaradan bana akıl-vidan ve bir de yaşam kitabını vermişken
neden kendime havadan klavuzlar bekleyim??
Katılma Tarihi: 11 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 77
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
örneğin ben yasaklım olan bir bayanın üzerinde gözlerimi dolaştırmam .. ya da bir bayanla sarmaş dolaş bir şekilde sohbet etmem .. ya da elele tutuşup gece bir sahilde dolaşmam .. ya da ona cezbedici laflar edip onu tavlamaya da çalışmam...vs...vs...vs....vs... tesliman
ne güzel ifade etmişiniz
ama tutup onun kafasını yüzünü örtüp evine hapsetmem..tesliman
zaten hiçbir zaman ve hiçbir yerde böyle bir uygulama olmamıştır.iranda bile sanıldığının aksine kadınlar evde kafasını ve yüzlerini örtüp oturmazlar.
Sizden anladığıma göre baş örtüsü hariç türbanı kabul ediyorsun.peki dünyadaki çoğu yaşlı kadın saçlarını gizler, acaba neden?sana göre bana göre bir ahlak anlayışı olabilirmi?
ŞAhin bey konunun Allah mı diyelim TAnrı mı diyelim ile uzaktan yakından bir alakası yok, türkçe Tanrı, farsça yezdan, arapça Allah, ingilizce god, almanca gott ... Siz istediğinizi diyebilirsnz, biz biliriz ki siz Allahı/ tanrıyı kastediyorsunuz !
Saçı örtmekle ahlakın ne ilgisi var? Başı örtünce zinaya yaklaşılmamış mı olur ?
Başörtüsüyle ahlakın yada ahlaksızlığn hiçbir alakası yoktur! Onca başı örtülü kızlarımz var! Onların hem saçı hem de başı ( aklı) örtülmş malsef, edepli giyinmek yerine, hep başörtüsü örtmeleri belletilmiş, bir tabu olmş, sıkıca başını ört ancak başka yerlerin o kadar da önemi yok!
İffetli giyinmek esas olandır, saçla kılla tüyle uğraşmıoyr Allah
BU bağlamdA, başörtüsü emir değildir, türban da başörtüsü deil mi? farkı nedir? yaşlı teyzelern başörtüsü/ türban takması ahlak anlayışından değil, gelenektendir, yanşlı teyzelerin saçı açık olsa ne olur ki? bir çekiciliği mi var ki?
saygı ile...
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
selam
sayın savaş1,tabiki tek başına baş örtüsü,iman noktasında bir şey ifade etmez.Mesela adam kumar oynamıyor diye genel olarak ona ne güzel iman sahibi diyemeyiz.O adamın bundan daha kötü pek çok huyları olabilir.Bunun gibi baş örtüsü adı altında türlü nanelerin yenildiği bir coğrafyada yaşıyoruz.Fakat bu başımızın açık olması gerektiğini ifade etmez.Ancak ilahi emir gelişi güzel tevil edilirse kuranda yasaklanan her ne varsa,bunun neticesinde meşru hale getirilir.Laik sistemin en katı kurallarına göre yönetilen ülkemizde de kanun koyucular ve onların yalaka durumundaki üzülerek söyleyeyim din adamları sisteme uygun,ayetleri tevil ediyorlar.Bunun en bariz örneği baş örtüsü.nur31 dede bu mevzu anlayabilene açık.
İhtiyarlar herhangi emir gereği değil başının kötü görüntüsünü gizlemek için baş örtüsü takarlar.Gençler ise güzelliklerini sergilemek için başlarını açarlar.İşte bu güzellik sergilemek bazı erkekleri şehvete ve zinaya sürükler.fakat erkek sapıksa onun için açık veya kapalı fark etmez.
sonuç olarak ahlak bütündür,tek tek ele alınmaz.Ve ahlakı doğal olarak insanın kalbinin içindekini en iyi bilen Allah belirler.Bunun haricindeki ahlak ve adalet belirleyicileri sahte ilahlardır.
sayın savaş1,tabiki tek başına baş örtüsü,iman noktasında bir şey ifade etmez.Mesela adam kumar oynamıyor diye genel olarak ona ne güzel iman sahibi diyemeyiz.O adamın bundan daha kötü pek çok huyları olabilir.Bunun gibi baş örtüsü adı altında türlü nanelerin yenildiği bir coğrafyada yaşıyoruz.Fakat bu başımızın açık olması gerektiğini ifade etmez.Ancak ilahi emir gelişi güzel tevil edilirse kuranda yasaklanan her ne varsa,bunun neticesinde meşru hale getirilir.Laik sistemin en katı kurallarına göre yönetilen ülkemizde de kanun koyucular ve onların yalaka durumundaki üzülerek söyleyeyim din adamları sisteme uygun,ayetleri tevil ediyorlar.Bunun en bariz örneği baş örtüsü.nur31 dede bu mevzu anlayabilene açık.
İhtiyarlar herhangi emir gereği değil başının kötü görüntüsünü gizlemek için baş örtüsü takarlar.Gençler ise güzelliklerini sergilemek için başlarını açarlar.İşte bu güzellik sergilemek bazı erkekleri şehvete ve zinaya sürükler.fakat erkek sapıksa onun için açık veya kapalı fark etmez.
sonuç olarak ahlak bütündür,tek tek ele alınmaz.Ve ahlakı doğal olarak insanın kalbinin içindekini en iyi bilen Allah belirler.Bunun haricindeki ahlak ve adalet belirleyicileri sahte ilahlardır.
selametle
selam
başörtsü emir mi değil mi, dahası ayette geçen başörtüsü mü yoksa hımar mı, örtünün neresini örtmesi gerektiği konusu defalarca tartışıldı, nitekim ayette başörtüsünün geçmediğini birçok Kuran anlayışına sahip insanlar da anladı
Yaşlıların başındaki kötü görntüsünü gizlemk içn mi başörtüüsü takıyor orası tartşılır, zira neden kötü görntü olsun orası da tartşlır...
snuç itibariyle, emir olmayan birşeyi emir gibi insanlara dayatmak, geleneği dinselleştirmek, Kurana ve ayetlere aykırıdır, bu bir suçtur
saygı ile...
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
ŞAhin bey konunun Allah mı diyelim TAnrı mı diyelim ile uzaktan yakından bir alakası yok, türkçe Tanrı, farsça yezdan, arapça Allah, ingilizce god, almanca gott ... Siz istediğinizi diyebilirsnz, biz biliriz ki siz Allahı/ tanrıyı kastediyorsunuz !
selam dostlar,
savaş1'in bu cümlesine ilâve olarak Tanrı:kelime göktürk kitâbelerinde,uygurca ve moğolcada "Tengri" olarak telaffuz edilir.Kazak Türkleri bu sözcük yerine "Kuday" derler.aynı sözcük yezidi türklerde "hoda" biçiminde yaşamaktadır.yunus emre ve hacı bektaşın bazı şiirlerinde yine eski türkçe bir kelime olan "çalap" kullanılır.bugünkü iran'da da "hudâ" kelimesinin kullanımı Allah kelimesinden çok daha yaygın.
Şahsen ben genelde Allah kelimesini tercih ediyorum ama Tanrı kelimesinin kullanılmasına da karşı değilim.zaman zaman ben de kullanırım.mühim olan savaş kardeşin de dediği gibi kastedilen anlamdır.buna karşı olan arkadaşlara acizane şu soruyu sormak isterim:kuran Göktürklere göktürkçe nâzil olsaydı yaradanımız kendisini kitabını indirdiği milletin diliyle Tanrı olarak mı tanımlardı yoksa yine arapçasını mı tercih ederdi?"Allahtan başka ilâh yoktur.ilâh=tanrı.Daha da türkçeleştirirsek Allahtan başka Tanrı yoktur.
savaş1 Yazdı:
Saçı örtmekle ahlakın ne ilgisi var? Başı örtünce zinaya yaklaşılmamış mı olur ?
Başörtüsüyle ahlakın yada ahlaksızlığn hiçbir alakası yoktur! Onca başı örtülü kızlarımz var! Onların hem saçı hem de başı ( aklı) örtülmş malsef, edepli giyinmek yerine, hep başörtüsü örtmeleri belletilmiş, bir tabu olmş, sıkıca başını ört ancak başka yerlerin o kadar da önemi yok!
İffetli giyinmek esas olandır, saçla kılla tüyle uğraşmıoyr Allah
tamamen katılıyorum.
saygı ile...
[/QUOTE]
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
selam
madem hımarı başka türlü anlıyorsunuz.müslüman kadınların örtülmesi kişi nasıl isterse şeklinde mi olacak ?yani kadın istediği elbiseyi giyebilirmi?buna netlik getirirseniz sevinirim
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma