Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
ZATEN O (SAİD NURSİ) KAYNAK OLARAK KURANI KULLANMIŞ
.OKUMADIĞIN NASIL DA BELLİ İŞİNE GELMİYO TABİ.
Demek Said kaynak olarak Kur'anı
kullanmış. İyi o halde örnek olması açısından şu Cevşenül Kebir zırvasının
hangi Kur'an ayetine dayandırıldığını söyle de cahilliğimiz son bulsun bari.
Bak Said ne demiş:
Kur'an’dan ve münâcât-ı nebeviye olan Cevşen-ül-Kebîr’den aldığım bu
dersimi, bir ibadet-i tefekküriye olarak, Rabb-ı Rahîmimin dergâhına arzetmekte
kusur etmişsem; kusurumun affı için Kur'an’ı ve Cevşen-ül-Kebîr’i şefaatçi
ederek rahmetinden niyaz ediyorum. (Şuâlar,
48, Üçüncü Şua/Münâcat; Lem'alar,
445, Münâcat; Âsâ-yı Mûsa, 187,
Sekizinci Hüccet-i îmaniye Münâcât)
(...) Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm, Cevşen-ül-Kebîr namındaki münâcat-ı
âzamında mârifetullahda gayet yüksek ve gayet câmi’ derecede mârifetini
göstererek böyle demiştir; biz de, hayâlen o zamana gidip Resul-i Ekrem
Aleyhissalâtü Vesselâmın dediğine "Âmin" diyerek, (Lem'alar, 415,
Otuzuncu Lem'a/Hâtime.)
Hangi Kur’an
ayetinde var bu Cevşen Duası? Tabiki hiçbir ayette YOK. Pekala (uydurma da olsa
fark etmez) Sünnilerin itibar ettiği hangi Hadis Kitabında var bu mühim dua?
Tabiki hiçbirisinde YOK.
Binbir Esma-i İlâhiyyeye sarîhan ve işareten bakan ve bir cihetle Kur'an’dan
çıkan bir hârika münâcât olan ve mârifetullahda terakki eden bütün âriflerin
münâcâtlarının fevkınde bulunan ve bir gazvede "Zırhını çıkar onun
yerine bu Cevşeni oku" diye Cebrail vahy getiren
"Cevşen-ül-Kebîr" münâcâtı içindeki hakikatlar ve tam tamına Rabbine
karşı tavsifler (Şuâlar, 484, Onbeşinci Şua/Elhüccetü’z-Zehra/Üçüncü
Medrese-i Yûsufiye’nin Tek Bir Dersinin Üçüncü Kısmı/Beşinci, Altıncı, Yedinci,
Sekizinci Küllî Şehadetler)
Hangi gazve bu?
Hangi Siyer kaynağında Sevgili Peygamberimizin gelen Vahiy üzerine zırhını
çıkardığı yazıyor? Cebrail ne zaman ve hangi mantıkla savaş ortamında
Hz. Muhammed’e “zırhını çıkar al, bu cevşeni oku” demiştir?
Hem neden müslümanlar Cevşenin inzalinden(!) sonra zırhlarını kaldırıp çöpe atmamışlardır? Neden Cevşen gibi bir Ultra Korumalı Zırh varken yaralanmış veya öldürülmüşlerdir?
Saçmalamanın da bir
sınırı olmalı değil mi?
Ne kadar da Kur’ani
bir iddia değil mi?
Aziz sıddık
kardeşlerim! Evvelâ Cevşen’in teksiri gayet büyük bir sevaptır. Ruh-u canımla
sizleri tebrik ederim. Fakat sizin tercüme ettiğiniz sevabına dair olan
parçanın aynını yazmayınız. Çünkü böyle sevaplar hakkındaki rivayetler
müteşabih nev'indendir, hakiki mahiyetleri bilinmez. Dinsizler veya mu’teriz
feylesoflar ya mübalâğadır derler veyahut, neuzubillah hurafedir diye tevehhüme
düşerler. (...) (Hizbu Envâr el-Hakāik en-Nûriyye, 39-41, "Said Nursî"
imzalı yazı.Yazı, Osmanlıca
harfleri ile yazılmıştır.)
Görüyor musunuz Said’in dinsizlikle itham ettiği
zümreyi? Bu safsata hakkında şüpheye düşüp de "abartmadır, hurafedir" diyenler.
Yani ben, bizler.
Adam bir de "neuzubillah" çekiyor:) Yahu cevşen denilen şey hurafe değilse hani nerede kaynak?
Bu arıza tip mi, zamanın müçtehidi?
Kur’an
bir yana, safsatacı Said bir yana. Değilse buyur ispatla, Cevşenden başla.
ZATEN O KAYNAK OLARAK KURANI KULLANMIŞ .OKUMADIĞIN NASIL DA BELLİ İŞİNE GELMİYO TABİ.
Binbir Esma-i İlâhiyyeye sarîhan ve işareten bakan ve bir cihetle Kur'an’dan çıkan bir hârika münâcât olan ve mârifetullahda terakki eden bütün âriflerin münâcâtlarının fevkınde bulunan ve bir gazvede "Zırhını çıkar onun yerine bu Cevşeni oku" diye Cebrail vahy getiren "Cevşen-ül-Kebîr" münâcâtı içindeki hakikatlar ve tam tamına Rabbine karşı tavsifler (Şuâlar, 484, Onbeşinci Şua/Elhüccetü’z-Zehra/Üçüncü Medrese-i Yûsufiye’nin Tek Bir Dersinin Üçüncü Kısmı/Beşinci, Altıncı, Yedinci, Sekizinci Küllî Şehadetler)
Hangi gazve bu? Hangi Siyer kaynağında Sevgili Peygamberimizin gelen Vahiy üzerine zırhını çıkardığı yazıyor? Cebrail ne zaman ve hangi mantıkla savaş ortamında Hz. Muhammed’e “zırhını çıkar al, bu cevşeni oku” demiştir?
Hem neden müslümanlar Cevşenin inzalinden(!) sonra zırhlarını kaldırıp çöpe atmamışlardır? Neden Cevşen gibi bir Ultra Korumalı Zırh varken yaralanmış veya öldürülmüşlerdir?
'' eline cevşeni verdiğimize göre , artık üzerindeki zırha ihtiyacın kalmadı-zırhını çıkar deyiveriyor(!) Allah'ım bu ne büyük saçmalık. hem Peygamberin göğsündeki zırhı çıkarttırıyor, hem de Peygamber dostusayılıyor. zırhı birine çıkarttırmak için yahudiler/müşrikler tonla altın verirlerdi, yapabilselerdi.bunca hinliği düşünen / icad eden insan, mutlaka Peygamber düşmanıdır.bir de bu insanlar sözde Peygamber savunuculuğu rolünü, süper aktörlük yapıp oynamıyorlar mı?işte bu, muvahhidleri çileden çıkarıyor.
bunlar bu dini ne zannediyorlar?bunlar Allah'ın yarattığı sebebler alemini, sünnetullahı açıkça reddediyorlar/inkar ediyorlar. bugün ben Müslümanım diyen 1,5 milyarlık alem, bu zelillliği yaşıyorsa , işte sebebi budur:
Bakara 85 :
........................... yoksa siz kitab'ın bir kısmına inanıp da bir kısmını inkar mı ediyorsunuz? şu halde içinizde böyle yapanlar sonuçta dünya hayatında rüsvaylıktan başka ne kazanırlar?kıyamet günü de en şiddetli azaba kakılırlar.Allah yaptıklarınızdan gafil değildir.
mezarı bile olmayan Allahı binbir ismiyle tesbih eden,hemde sabah akşam cevşeni 2 defa okuyan insana kendi uydurdu diye iftira edeceksiniz.millette size inanacak .............
iftira büyük bir günahdır.
yazılı olarak deki
Allahım cevşen konusunda said nursi yalancıysa cehenneme at.
ben yalancıysam beni hemen öldür ve cezalandır de.
görelim cesaretini.............................
__________________ insan bilmediği şeyin düşmanıdır.
Hz.
Cebrail'in, Alâ Nebiyyina (A.S.M.) huzur-u Nebevîde getirip Hz. Ali'ye Sekine
namıyla bir sahifede yazılı İsm-i Âzam, Hz. Ali (R.A.) ın kucağına düşmüş. Hz.
Ali diyor: "Ben Cebrail'in şahsını yalnız alâim-üs-sema suretinde gördüm.
Sesini işittim, sahifeyi aldım, bu isimleri buldum."( Sikke-i
Tasdîk-ı Gaybî,
167, Onsekizinci Lem'a)
1-Ne olduğu belirsiz bu sayfalar nerededir?
2-Bunu kim rivayet etmiştir? Kaynak nedir? Bu sayfaların içeriği ve Kur'andaki
dine uygunluğu nedir?
3-Gökten yazılı halde inen(!) metin neden Peygamberin
kucağına değil de Hz. Ali'nin kucağına düşmüştür?
4- Gökten
Kucağa Sayfalar Düşürme şeklinde vahiy veya ilham alan fakat Resulullah bile olmayan başka
hangi beşer var?
5-
Allah neden Kur'an inzal olunup dururken Resulullah bile olmayan başka
bir kuluna da vahyetsin? Neden Kur'an varken başka ve ayrı sayfalar?
Neden hz. Muhammed varken başka birisi?
5- Hz. Ali'ye vahyedilen(!) şey eğer pek önemliyse neden Kur'ana dahil değil?
6- Sekine'de belirtilenler çok daha sırlı(!) ve erdirici(!) (ism-i azam) olduğuna göre vahye muhatap olmada kim daha değerlidir?
Aşağıdaki alıntıyı islam dininin nasıl yozlaştırılmaya çalışıldığını görme adına ibretle okuyunuz. Soru:Celcelutiye Hz. Alinin kitabıdır ama Hz. Peygambere vahiy olarak
gelmiştir. Niye paygamberimiz celculitiyeyi kendi adına olarak yaymamış
ve Hz. Aliye söylemiştir. Ayrıca süryanice olduğunu duydum. Celcelutiye
vahiy olarak mı süryanice inmiştir? Celcelutiye hakkında bilgi
verirseniz sevinirim?
Cevap:Bu kasidenin manası arapça olarak Peygamberimize gönderilmiştir. Aslı vahiydir. Bunu süryanice nazmeden ise Hz. Ali'dir.
Celcelûtiye
Duası, Kaside-i Celcelûtiye, Celcelûtiye Kasidesi gibi ifadelerle
anılır. Resul-i Ekrem Efendimizin (a.s.m.) derslerine istinaden, aslı
cifir ve ebced hesabı ile alâkalı olarak Hazret-i Ali (r.a.) tarafından
te�lif edilen bir kısım kelimeleri Süryanice olan Arapça bir kasidedir.
Kaside-i Celcelûtiye Duası uzun olduğudan bu konuda yapılmış tercüme kitapları almanızı tavsiye ederiz.
Celcelûtiye, Hz.Resul-i Ekrem'in (SAV) derslerine istinaden, Hazret-i Ali (RA) tarafindan te'lif
edilen Süryanice bir kasidedir. Esas manasi bedi' demektir. Mecmuat-ül
Ahzab'ın birinci cildinde yer almaktadır. Bediüzzaman, Gazali gibi çok
imamların Celcelûtiye'yi şerh ettiklerini söylemiştir. Konu ile ilgili bir çok kitap mevcuttur.
Hazret-i
Ali radiyallahü anh tarafından Celcelutiye adıyla ve cifir ilmine göre
bir çok tarih de düşürülerek Süryani diliyle nazmedilmiş ve kaside
haline getirilmiştir. Yüksek ve tesirli bir duadır. Bir isimler
hazinesidir. Allah`ın rahmetini celb etmesi hasebiyle bir rahmet
hazinesi veya bir Cennet hazinesi demek de mümkündür. Allah`ın en büyük
ismi olan İsm-i Azam bu duanın içerisinde gizlenmiş olduğundan, bu
duayı okuyarak Allah`a sığınan kimsenin, dünya ve ahiret işlerinde çok
kolaylıklar ve bereketler göreceği müjdelenmiştir.
`Ya Muhammed! Rabb`in sana selam ediyor ve selamın en mükerremini sana tahsis buyuruyor. Sana bu hediyeyi ihsan buyurdu.`
Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (asm): `Ey kardeşim Cebrail! Bu hediye nedir?` dedi.
Cebrail Aleyhisselam: `Bu hediye, içinde İsm-i Azam ile en kapsamlı kasem bulunan büyük duadır` diye cevap verdi.
Peygamber Efendimiz (asm): `Ey kardeşim Cebrail! Bu duanın adı nedir? Keyfiyeti nasıldır?` diye sordu.
Cebrail
Aleyhisselam dedi ki: `Ya Muhammed! Bu duanın adı Bedi`dir
(Celcelutiye). İçinde en yüksek kasem ve İsm-i Azam vardır. O İsm-i
Azam ki:
1-Arş-ı Ala`nın kenarına yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı, Allah`ın arşını taşıyan melekler bu arşı kaldıramazlardı!
2-Güneşin kalbine yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı, güneşin ışığı ve nuru olmazdı!
3-Ay`ın kalbine yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı, ay ışık veremezdi.
4-Cebrail Aleyhisselam`ın kanadına yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı, Hazret-i Cebrail yer yüzüne inemez, semaya çıkamazdı!
5-Mikail Aleyhisselam`ın başına yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı yağmurlar ve damlalar ona itaat etmezlerdi.
6-İsrafil Aleyhisselam`ın alnına yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı sur üfleyemezdi.
7-Azrail Aleyhisselam`ın elinin üzerine yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı, mahlukatın canlarını alamazdı.
8-Yedi kat göklere yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı gökler yükselemezdi.
9-Yedi
kat yerlere yazılmıştır. Eğer yazılmış olmasaydı, yedi kat yerler,
şimdi olduğu gibi sabit olmazdı! Bu ismi Adem Aleyhisselam okumuştur!
(İmam-ı Gazali, Celcelutiye, s.5,61)
İsm-i
Azamı içinde saklayan ve Celcelûtiye�ye kaynaklık eden yüksek
mânâların, yeşil bir atlas üzerinde yazılı olarak Cebrâil Aleyhisselâm
tarafından Peygamber Efendimiz�e (asm) semâdan indirildiği nakledilir.
Hazret-i Ali radiyallahü anh demiştir ki: �Ben Cebrâil�in şahsını gök
kuşağı sûretinde gördüm. Sesini işittim. Sahifeyi aldım. Bu isimleri
içinde buldum!�
Alperen yazınız çok güzel tamamını okudum cevşen.celcelutiye ve benzerleri saçma sapan şeylerle dolu cevşen okadar koruyucu gücu varıdise saidı nursuyu neden korumamışta öldürmüşler. Bunlar Allahın ayetlerini kullanarak kendilerine uyduruk kitaplar çıkarıyorlar. Ve bunu da akşam sabah koynuzda saklayın kı başınıza birşey gelmesin. Aslında bunlar Allahı devre dışı bırakıyorlar ve kendilerini Allah a denk tumaya çalışıyorlar.
'Hangi Kur’an ayetinde var bu Cevşen Duası? Tabiki hiçbir ayette YOK. Pekala (uydurma da olsa fark etmez) Sünnilerin itibar ettiği hangi Hadis Kitabında var bu mühim dua? Tabiki hiçbirisinde YOK.' selam ile
Vatandaşın teki bu tılsımlı duayı (aslında Süryanice Kasideyi) tüm müslüman kardeşlerine tavsiye etmiş. Ama önemli bir uyarı eşliğinde:
Önemli Not:
İndiren/indirecek olanlar , oldukca agir bir kasidedir, lütfen Hayr için dinleyin/okuyun.. İki cihanda da sorumluluk kabul etmedigimi belirtiyorum. İlmel Yakın olanlara öneriyorum!!!
Ver coşkuyu:))
İyi de bu gökten inen sahife neden Arapça değil de Süryanice inmiş? Ne Hz. Muhammed Süryani ne de Hz. Ali. Yoksa Arapça inmiş de sonradan Hz. Ali tarafından Süryaniceye mi çevrilmiş? İyi de neden?
Neden ve nereden uydurulmuş bu masal? Hem Sünni kaynaklar ne diyor bu konuda? Hiçbirşey mi? Ya Şii kaynaklar? Öyleyse???
Oku kardeşim işte, çooook sevap:))
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Cevşen değil, Kuranı başınızın üstünde dahi taşısanız da Allah korumadğı sürece sizi kimse ama hiçkimse hiçbir kuvvet koruyamaz
Yüce kurtarıcı, koruyucu Allah varken, neden kendilerine ne zararı ne de yararı olmayan şeylerden medet umarlar ki?
Sözde Allaha inandık/ inanıor derler, ancak Allahın yanına ona eş özellikte ortaklar yakıştırmaktan da geri durmazlar !
saygı ile...
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma