Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Şeytanın dahi belki terkettiği bozguncular, hainler, kimliksizler ve yobazlığın/karanlığın esir aldığı kişiler Hanifleri sadece oyalar.. Hanifler sistematik ve duyarlı davranmalıdır. Çünkü Kur'an önce onları aydınlatmış ve önce onlara Rahmet olmuştur. Bu bir şans ve aynı zamanda bir görevdir. Arap Milliyetçiliği eksenini ve bilinçaltı duygusal yobazlığını bir kenara atarak bu halkaya ulaşmamız gerek. Bir zamanlar atv televizyonunda hiç umulmadık insanlar yaşar Nuri Öztürk'e kulak verdi. Çünkü onlar samimi ve dürüst insanlardı. Saçlarını kuaföründe özenli ve biçimli şekillendirerek Kur'ana koşuyorlardı. Kimileri onlara kokana dedi.. Ama her biri bugün ORADAYDI!
Din Gününde bozguncular, din rantçıları ve Salih/barışa dönük Amel işleyenlerin farkedilmesi adına bu Foto'yu da not düşüyorum. Acizane Ben şahidimki orada bulunanlar Allah'ın sınırlarına tek bir aksi söz söylemedi.. Şahidim ki.. Vatanlarını ABD+İSRAİL politikalarına peşkeş çekenlere haykırdı. Şahidim ki güzelim al bayrakları, ırkçılık ya da Allah'ın reddettiği başka kapsamlarda kullanmadı. Sadece kardeş ve barış yanlısı olmaya çalıştılar. ve din bezirganlarına, fetoşçulara, rantçılara, hainlere, bölücülere, siyasi rant dincilerine tepki koydular. İŞTE HANİFLERİN, KUR'AN AYDINLANMASI ADINA, HEDEF KİTLESİ BU ERDEMLİ VE SAYGIN İNSANLARDIR. Saygılarımla...
Şeriata hayır lafını söylemeleri bence büyük bir yanlışlık !!!
Nasıl bir şey demediler dersin... Ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum ki
İnsanoğlunun tüm serüvenini, emir ve yasaklarını ve yönlendirmelerini içeren Kitabımız Kur'an'da.. "Şeri Yönetim" ya da "Din Devleti" adına tek bir emir bulunmamaktadır. Bu konu sitede birçok başlıkta açıklanmıştır. Aslolan Allah'ın Sınırlarıdır ve Dinde Zorlama yoktur. Bir kardeşim olarak sizi araştırmaya ve aklınızı kullanmaya davet ediyorum.
selam azdeh, cumhuriyet ve demokrasi ile ilgili bir kaç yere yazı yazmışsın hep aynı noktalarda duruyorsun devlet olun emir yok, sanırsam devlete kavramı konusunda sıkıntınız var, arkadaşım bireyle toplumu oluşturur, eğer bir gün islam toplumu olursa o zaman o toplumunda bir yönetimi olur ve o yönetim kaynağını ne beşeri ideolojilerden ne halkın hevasıundan ne de modernizmin ilkelerinden alır ortada duruyor işte içinde insanları karanlıktan aydınlığa çıkartacak ilkeler, bence yobazlık aynı zamanda kendi benliğine yazık etmektir, izzeti nerde arıyoruz acaba,
selam azdeh, cumhuriyet ve demokrasi ile ilgili bir kaç yere yazı yazmışsın hep aynı noktalarda duruyorsun devlet olun emir yok, sanırsam devlete kavramı konusunda sıkıntınız var, arkadaşım bireyle toplumu oluşturur, eğer bir gün islam toplumu olursa o zaman o toplumunda bir yönetimi olur ve o yönetim kaynağını ne beşeri ideolojilerden ne halkın hevasıundan ne de modernizmin ilkelerinden alır ortada duruyor işte içinde insanları karanlıktan aydınlığa çıkartacak ilkeler, bence yobazlık aynı zamanda kendi benliğine yazık etmektir, izzeti nerde arıyoruz acaba,
selam ve dua ile
Bu Konu ve başlık farklı hedefli ve amaçlı bir başlık. bahsettiğiniz konular çok önemli. Bu konuda Allah nasip ederse Pazar günü ayrı bir başlık açacağım. Daha derin bir konu bu.
Bu arada İmzanız Muhteşem:
SADECE VE SADECE ALLAH'IN SÖZLERİNE NİÇİN SORUSU SORULMAZ
Konuyu dağıtmak istemiyorum ama, şerh düşmeden de geçemeyeceğim.
Allah'ın sözlerine niçin sorusu sorulur.
Önemli olan;
1) Bu sorunun cevabını muhakkak bulur ve tam olarak anlarım dememek, (Yani benim aklım Allah ile ilgili her meseleyi kavrayabilir / kavramalıdır dememek)
2) "Bu sorunun cevabını bulamasam da ona [anlattığı / işaret ettiği şeye] tastamam iman ederim" demektir.
Çünkü "niçin" sorusu sorulmadan hakikatler ortaya çıkarılamaz. Eğer bize körü körüne bir iman emredilmiş olsa idi Kuran'da bizi sorgulamaya götürecek misaller ve müşriklerin yahut tevhidi kabul etmeyenlerin "niçin" ve "nasıl" temelli sorularına yanıtlar verilmezdi.
Her iki arkadaşımın da bunun aksini düşünmediğine emin olmakla birlikte, bu forumu okuyacak kişiler açısından, sonuç itibariyle farklı bir anlam taşıyan bu söze itiraz etme gereğini duydum.
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Yobazlık ve gericilikte, atalarının dinini Kuran'a tercih etmede önde giden insanlar yüzünden, dininin [Kuran'ın] mesajını tam olarak alamamış, bu hususlarda doğru ve katışıksız olarak bilgilendirilmemiş insanlar elbette haniflerin hedef kitlesi olmalıdır.
Şimdi bazı kimseler onların "şeriata hayır" dediklerine mi takılmış ?
Evet ! Arap milliyetçiliğinden farkı olmayan ve bana başka milletlerin örf ve töresini emreden şeriata hayır.
Kuran'da yeri olmadığı halde, "İmamlar Kureyştendir" diyerek bana "imam " buyuran / belirleyen şeriata hayır !
Kuran'da kimlerin ne zaman öldürüleceği apaçık ve sayılı olarak belirlendiği halde "baş örtüsü" takmayan kadınların boynunu vuran taliban şeriatına HAYIR !
Kuran'da uyuşturucu / içki kullananların öldürülmelerini emreden hiç bir buyruk olmamasına rağmen bu kişileri "din adına" idam eden Suud şeriatına HAYIR !
Kuran hiç bir kıyafet tarzını emretmediği halde, insanlara şalvar, cübbe, sarık, sakal, asa kullanmalarını emreden YOBAZ şeriatına HAYIR !
Örnekler çoğaltılabilir.
Tüm bunların yanında, Kuran'da apaçık bildirilen ve devletin yönetim tarzına ilişkin detaylı belirlemeler yapmamış olan "din emrinden bir şeriata" evet. [ ... işte böyle seni de din emrinden bir şeriata memur kıldık...]
O meydanlarda toplanan milyonlarca insanın Kuran'ı olduğu gibi duymaya, inceliklerini araştırmaya hakkı ve ihtiyacı var. Üstelik onlar imanlarını zanna dayalı uydurmalarla, hele hele müminlerin yaşadığı vatanlarına, müminlerden oluşan milletlerine ihanetle kirletmemiş kişilerdir.
Selam ve dua ile...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma