Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Kuran, Allah'ın kullarına indirdiği son kitaptır. Onun kıyamete dek korunması için 15:9'da verilen ilahi sözün hikmeti budur. Kuran'ın Allah sözü olduğu ve kesinlikle korunduğunu kanıtlamak için Allah, Kuran'ı matematiksel bir sistemle kodlamıştır. Tucson Mescidi, Renaissance Institute ve Monotheist Publication olarak yayımlanan kitaplarda açıkladığımız gibi bu matematiksel sistem insan gücünün çok ötesindedir. Allah'ın son kitabında en ufak bir tahrif bile kuşkusuz büyük bir fitneye yol açar. Kuran'ı koruyan sistem matematik olduğundan, 1 birimlik (1 sure, 1 ayet, 1 kelime, hatta 1 harf) sapma bile sistemi bozar.
Nitekim 1974 yılında Kuran'da fark ettiğimiz matematiksel sistem yeni bir fiziksel deliller çağı açmış ve Kuran'daki her birim o sistemde yer almıştır.
Sonuçta, 9:128-129 nolu ayetlerin Kuran'dan olmadığı ortaya çıkarak:
- Kuran'ın matematiksel sisteminin asıl işlevini görme fırsatını bize vermiştir. Kuran'ın korunması, insanlar tarafından müzelerde korunan kitaplar gibi, yahut doğal olarak korunan taş yazıtlar gibi olmayıp hepsinden farklı olarak bizzat sahibi tarafından yerleştirilen kodlama sistemiyle olmuştur ki 15:9 ayeti bunu "beş adet vurgu" ile bildirir: "Biz, elbette Biz Zikri indirdik, ve onu mutlaka Biz koruyacağız."
- Bu açıdan olağanüstü bir mucize oluşturur.
- Atalarını taklit ettiklerinden dolayı Kuran'ı kabul edenlerle, Kuran'a bizzat Kuran'dan dolayı iman edenlerin arasında ayırım yapmıştır. Gerçek müminler, Kuran'ın tanıklığını atalarının tanıklığına tercih ederler.
Sözkonusu iki hadisin çevirisi şöyledir:
Size içinizden sıkıntıya düşmeniz onun gücüne giden, size pek düşkün, müminlere şefkatli ve esirgeyici bir peygamber gelmiştir. Onlar yüz çevirirlerse, de ki: "Bana Allah yeter. O'ndan başka ilah yoktur. Ben O'na tevekkül ettim ve büyük arşın Rabbi O'dur."
e. yuksel
selam hanifdostlarım,sizi bulalı daha 1 hafta oldu artık vazgeçilmez bir bilgi kaynağım oldunuz herkese yürekten teşekkür ederim....
Aklıma gelen her türlü soruyu araştırmak öğrenmek için mükemmelsiniz .en mükemmeli tabiki kuran:)
GEÇMİŞTE YAŞAMIŞ OLDUĞUNUZ TARTIŞMALARI OKUYARAK GEÇİRDİM BÜTÜN GÜNÜ BAZI ARKADAŞLARIMIZIN E. YÜKSELDEN DE ÖRNEKLER VERMİŞ OLDUĞUNU GÖRDÜM KENDİSİNİ FAZLA TANIMIYORUM AMA GALİBA TEVBE SURESİNİN SON İKİ AYETİNİN EKLENTİ OLDUĞUNU İDDİAA ETMİŞTİ..BU KONU HAKKINDA DEĞERLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM ...
SAĞLIKLI KALIN
|