Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kuran merkezli din anlayışını savunanların zındıklıkları !
EY KURAN MERKEZLİ DİN ANLAYIŞINI SAVUNARAK, SÜNNETİ İNKAR EDEN, KENDİNE AYDIN selefe de gelenekçi ve atacı TİPİ YAKIŞTIRMASIYLA AKLININ ŞEYTANINI TATMİN EDEN İNSAN AŞAĞIDAKİ YAZIYI OKU, KURANIN, SAHİH SÜNNETİN, ASHABIN, SELEFİN İZİNDE YÜRÜ, VE BATILA BULAŞMIŞ Şİİ UZANTILI DİLİNİ, BUHARİ-MÜSLİM-EBU DAVUD-TİRMİZİ-İBN MACE-NESAİ-AHMED VE EHL-İ HADİS ÖNDERLERİNDEN ÇEK, BATIL YOLUNA SENİNLE BERABER AZABA DÜŞECEK KURBAN ARAMA,
AŞAĞIDAKİ ŞERHU'S SUNNE ADLI ÇALIŞMAMIZI OKU VE YOLUNU ÇİZ,
Casiye / 28: O gün tüm ümmetleri, toplanıp diz çökmüş görürsün. Her ümmet kendi kitabına davet edilir. Bugün, yapıp-ettiklerinizin karşılığıyla yüzyüze getireleceksiniz.
Hacc / 8: İnsanlar içinde öylesi vardır ki, Allah konusunda ilimsiz, kılavuzsuz ve aydınlık getiren bir kitaba sahip olmaksızın mücadele edip durur.
Zuhruf/44:Doğrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir öğüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Zuhruf/44:Doğrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir öğüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.
Demiş rabbimiz.Allahın sözünün üstüne söz söyleyen bre zındıklar tevbe edip Allahın ipine tutunun ,kuranına sarılın.Mahşerde ,ilah edindiğiniz bilimum hadis katipleri size şefaat edemezler.Allahın sözlerini nesh eden inaçlara uydurmalara din diye sarılmaktan utanıp sıkılmıyorsunuz o belli ,bari hiç değilse yaptığınız bu çirkin işi şirkefçe beyan edip bağırıp çağırmayın.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
2 büyük uydurma
dinin direği namazdır
Allah kul hakkı dışında tüm günahları affeder."karşıma kul hakkıyla gemeyin demiştir"
dinin direği şirk koşmamaktır.
Kuranı kerimi okuyan vasatın altı yada üstü tüm zekaların edindiği anafikir öncelikle Allahın varllığına ve birliğine iman etmek ve ona şirk \ortak koşmamaktır.Rabbimiz bize kuranda şirk koşan kavimlerin kıstaslarını tekrar emiş, onların başlarına gelen felaketleri anlatmış gidecekleri yerin ebedi cehennem olduğunu söylemiştir.
Buna rağmen herkesin dilinde dinin direği namaz lafı.Şirk koşanı kıldığı namaz kurtarabilicekmidir?
Allahın asla bağışlamam dediği günah kendisine ortak koşulmasıdır.Bunun dışında kalan günahlardan dilediğini bağışlarım demiştir.
Buna rağmen yani "Allahın dilersem bağışlarım "dediği kul hakkını Allah bağışlayamaz kul hakkına karışamaz demeye getiren bu inancı kim uydurdu dine soktu?
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
"4.Alıntı; Kendisine soru soran bir bayana cevap veriyor "Salat’ın ikamesi Kur’an’da vardır. Siz mezheplerin namazını Kur’an’da arıyorsunuz. Mezheplerin namazını tabiiki de bulamıyorsunuz, böylelikle de Kur’an-ı Kerim’e ikinci, üçüncü kaynaklar arıyorsunuz? Yani Allah’ın kitabını bırakıp beşer kitaplarına sarılıyorsunuz.
Kur’an’dan edindiğim bilgilere göre farz olarak namaz, vakti belli zamanlarda, yani 3 vakitte ikame edilir ( sabah-öğle-akşam ) kıyam- rüku ve secdeden oluşur, rekat sayısı yoktur, ayrıca sünnet, vacip falan da yoktur.. Namaz aynı zamanda her zaman ikame edilebilir, fakat vakti belli zamanlarda ikame edilmesi mecburidir, yani farzdır..
http://aliaksoy.wordpress.com/2007/05/20/kur%e2%80%99an-yetm ez-diyen-uydurukcular/(Görüldüğü gibi, bu cahil, ülkücü, besteci, müzikçi, hukukçu ve kime hizmet ettği belli olmayan zındık, namazı 3 vakitle sınırlandırmış, Rasulullah'ın Cebrail'den aldığı ve kıldığı 5 vakit namazı inkar etmiştir, böylece sarih sünneti, alimlerin icmasını redetmiştir, bu cevabı yazan elinde bir saz, dilinde türkçülük naraları atan zındığın birisidir, siz karar verin, bunlar alimler midir ? İşte bu ırkçı ve ülkücü ve aynı zamanda faşist partici siyonistlere ve kafirlere hizmet etmekte değil midir ? Birde bunları bize faydalı linklerle nesillerimize tavsiye eden okumuş mürekkep yalamış zındıklara ne demelidir ? )
Yahu ne demeli şimdi? Sayın Ali Aksoy'un sitesinde o yorumu yazan benim. Şimdi benim yorumumu başkasına yamayıp ( iftira atıp ), bir de o kişiyi başkaca nedenlerden dolayı karalamak, gerçek zındıklık değil de nedir?
İmam Berbahari der ki, “ Sünnette İslam’dır” ..... Ebu Karakani, Ebu Udeydullahi, Ebu Hureyre, Ebu Huseyin, Ebu Mustafa, Ebu Abdullah derki...
Ebulardan Imamlardan alintisi bol bir yazi..
Sayin Ubeydullah bey birde Allah ne diyor diye zahmet edip baktiniz mi ?
Bakiniz Allah ne diyor ( Ana sayfadan Alinti)
43/44 "Dogrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir ögüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz."
Bu ayetde Ebu, Imamlarin dediklerinden hesaba cekilecegime dair bir deliliniz var mi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Birde Ebularin, Imamlarin arkasina siginip su yapmayiniz. Allah adina din cikardiginzi farkindamisiniz
7:78 "Onlardan bir zümre vardir, aslinda Kitap'tan olmayan birseyi siz Kitap'tan sanasiniz diye, dillerini Kitap'la egip bükerler. O, Allah katinda olmadigi halde, "Bu, Allah katindandir." derler. Bilip durduklari halde, Allah hakkinda yalan söylerler."
Allah adina Allah hakkinda yalan soyleme yetkisini kimden aldiniz.
Allah diyoruz ZINDIK diyorsunuz. Ama isimleri EBU yada IMAM ile baslayanlardan bahsedilse. Guzlerinizin ici guluyor degil mi ? Mujdelenmis gibi seviniyorsunuz degil mi!!!!!!!!
Zümer:45:"Allah yalnız başına anıldığında, ahirete inanmayanların kalpleri nefretle ürperir; O'nun dışındakiler anıldığında ise hemen müjdelenmiş gibi sevinirler."
Bakiniz Allah sozunu tutar. Bakniz sizin gibiler icin ve Allah'in ayetklerini EBUarin, Imamlarin dedikleri ile ortugunuz icin ne diyor.
Zuhruf:36:"Kim Rahman'ın Zikri'ni görmezlikten gelip ondan uzaklaşırsa biz ona bir şeytanı musallat ederiz de o ona can yoldaşı olur.”
Can yoldasiniz ile size iyi muhabetler dilemekden baska elmden bir sey gelmiyor.
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
SLm, yunusemre kardesim,Kur’an’dan edindiğim bilgilere göre farz olarak namaz, vakti belli zamanlarda, yani 3 vakitte ikame edilir ( sabah-öğle-akşam ) burdaki "öglen" vaktini nerden buldugunuza kanit göstermenizi rica etsem, umarim, bilgilenmis oluruz. Selametle kaliniz.
Selam ..
Gündüzün iki tarafı "tarafeyn nehar" da ikinci tarafı öğle vakti olarak düşünüyorum, taki güneş batıncaya kadar ( İsra 78 ), "akşam" dediğim vakit ise gecenin zülefi olan kısım..... Tabi bu benim görüşüm...
Ben bu arkadaşlara saygı duyuyorum yahu ne diyeyim
Sitelerine biraz baktım, enteresan şeyler var, sakal kesmek diyor haramdır, çünkü o yaratılışı değiştirmektir. Eh böyle olunca, tırnak vs. kesmekte haram oluyordur herhalde...
Saygı duyuyorum yahu !!!
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma