Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
bunu yapan yaratıklara hayvan dersek zavallı hayvanlara hakaret etmiş olmaz mıyız?bunlar insan ise ben insan değilim.yarın da cumaya gidip namaz kılacaklar sevap işlemek için.lanet olası insansı maymunsu ucubeler.
__________________ "sadece iki şey sonsuzdur evren ve insan ahmaklığı..
ilkinden o kadar da emin değilim." (albert einstein)
Sağol Ömer kardeş,buraya bu vahşeti aldığın için.Bunlar büyük ihtimalle soyu-sopu belirsizler sürüsüdür.Allahın bunun gibi nice ayetlerini vahşice öldürüp yok edenler,masum varlıkları katledenler inşallah bedelini ağır bir şekilde öderler.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Bu insanları Kur'andaki sevgiden uzak tutan ,(Atalar ve hadisçiler)
hadisciler mi dedi o adi yaratıklara o hayvanı o hale getirin. Kuran merkezli olmak bu şekilde iftira atmaya mı yönlendiriyor seni. Bİraz kuran aç oku. Başına taş düşse onuda hadisçilerden bilirsin. Allah ıslah estsin.
Kader Çolak Bu Ne İlk Ne Son Önce
İran`daki olaydan başlayayım:İnsana ALLAH sevgisi ve korkusu gerçek
anlamda verilmezse bu gibi olaylar ister gizli ister açık her şekilde
devam eder.Geleyim Türkiye`ye:Bu yine yukarıda yazdığımla alakalı.Her
şeyin başı güzel ve doğru eğitimdir.Görün öğretim demiyorum çünkü,
herkes öğrenebilir ve öğretebilir fakat,uygulayan{eğitimli} olmadıkça
AYILAR{!}her konuda etrafımızı sarar.
Aydın Şener Yazınızda
"Yüzlerinde aynı ifade vardı.. Öfke, nefret, sopayı veya kırbacı ele
geçirmenin azgınlığı.." diyorsunuz ama benim seyrettiğim ayı katliamı
filminde bu Ayıların (!) yüzleri hiç gözükmüyordu. Bu filmi çeken ve
tarihi anları(!) kaydeden kişi de sanıyorum o Ayılardan (!) birisiydi,
arkadaşlarını deşifre etmedi.
ALAETTİN ZIRHLI BUNLAR İNSAN OLAMAZ! Olsa
olsa insan şeklinde şeytan olabilirler!Ben 66 yaşında biriyim,abartısız
söylüyorum;ayının öldürülüşünü seyrederken kalp krizi
geçiriyordum!Hayatımda tavuk bile kesmedim;ama tek yetkili kişi
olsaydım,bu kişilerin bekletilmeden idamına karar verirdim!İddia
ediyorum;bunlar insan olamaz!
mehmet senkal bir hayvana bu vahsetı yapan zavallılar sizlerden insanlık adına utanıyorum
petek gök şeytan bunlar bu
kana susamış bencil parazit türünün yavruları ancak cok iyi bir eğitim
sisteminden geçerse kurtarılabilir. Ama öyle bir eğitim sistemimiz yok
ve bu kafalarla da olamayacak.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Katılma Tarihi: 06 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 107
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
dolunay3000 Yazdı:
omertsl Yazdı:
hadisciler mi dedi o adi yaratıklara o hayvanı o hale getirin. Kuran merkezli olmak bu şekilde iftira atmaya mı yönlendiriyor seni. Bİraz kuran aç oku. Başına taş düşse onuda hadisçilerden bilirsin. Allah ıslah estsin.
Allah razı olsun okadar yazı içinden cımbızla bulmuşsunuz!!! Peki Kur'anda olmayan birşeye hüküm getiren , Çoğu zaman Kur'andan öncelikli hadisleri getiren yada Kur'andaki ayetleri devredışı bırakan, Hz.Muhammed'e atfedilen o çirkin hadislere başkaldırmayan , vssvs Hadisçilerden ne türlü bi sevgi yada insanlık beklersinki!Demekki bu insanlar Hz.Muhammed'î yada Allah'ı sevmemişki hadislere başkaldırmamışlar hemen araştıran(!!) bilen(!!) atalarının dinine atlamışlar...Oh neala memleket;)Beleş beleş din var mı yav bundan öte:)(:
Ben de hadisçiyim ama nasıl hadisçiyim Kur'an a uyuyorsa başımın üstündedir Ama uymuyor hatta Kur'anla ve mantıkla hiç alakası olmayan hükümler getiriyorsa ÇÖP! Yinede Ben derim ki doğruluğu tartışılır olan hadisler yerine Kur'andan hadis bulalım ki o da var;)Hem sağlam Hemde Allah istemiş insanlara bunu söyle diye 3.Tekil kişinin ağzından değilde Kur'andaki hadisler ; Allah'ın ağzından(katından).!
Kur'andaki sevgiden kim uzak tutarsa tanımam ağzıma geleni söylerim...
__________________ ZUHRUF/22:Hayır!"Sadece,biz babalarımızı bir din üzerinde bulduk,biz de onların izinde gidiyoruz"derler.
Allah razı olsun okadar yazı içinden cımbızla bulmuşsunuz!!! Peki Kur'anda olmayan birşeye hüküm getiren , Çoğu zaman Kur'andan öncelikli hadisleri getiren yada Kur'andaki ayetleri devredışı bırakan, Hz.Muhammed'e atfedilen o çirkin hadislere başkaldırmayan , vssvs Hadisçilerden ne türlü bi sevgi yada insanlık beklersinki!Demekki bu insanlar Hz.Muhammed'î yada Allah'ı sevmemişki hadislere başkaldırmamışlar hemen araştıran(!!) bilen(!!) atalarının dinine atlamışlar...Oh neala memleket;)Beleş beleş din var mı yav bundan öte:)(:
Ben de hadisçiyim ama nasıl hadisçiyim Kur'an a uyuyorsa başımın üstündedir Ama uymuyor hatta Kur'anla ve mantıkla hiç alakası olmayan hükümler getiriyorsa ÇÖP! Yinede Ben derim ki doğruluğu tartışılır olan hadisler yerine Kur'andan hadis bulalım ki o da var;)Hem sağlam Hemde Allah istemiş insanlara bunu söyle diye 3.Tekil kişinin ağzından değilde Kur'andaki hadisler ; Allah'ın ağzından(katından).!
Kur'andaki sevgiden kim uzak tutarsa tanımam ağzıma geleni söylerim...
Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir. tevbe 128
(Ey Muhammed!) Yüz çevirirlerse de ki: Allah bana yeter. O'ndan başka ilah yoktur. Ben sadece O'na güvenip dayanırım. O yüce Arş'ın sahibidir. tevbe 129
bu ayetlerde sırf Allah rasulunun rauf ve rahim sıfatlarını vermiş ama siz lerden bir grup bu sıfatları Allah c.c. bir insana vermesini mantıklı bulmayıp bu ayetleri inkar ederken sen sadece hadiscilerle mi uğraşıyon. sevgiden yoksun hadisciler değil hadis ilmi ile uğraşanlar değil, dinden yoksun insanlıktan uzak insanların görüntülerini görüp hadiscilere sıvamaya calışma! anlamıyorum ki ben sizi kuran merkezli hanif din diyonuz, bir kısmınız kurandan son iki ayeti inkar etmeyi kuranın neresinden buluyorsunuz! yetmedi bir kısmınız zinayı bile gerekirse günah görmüyo bunu kurandan nasıl cıkartabiliyonuz, yetmedi yahudi ve hristiyanları bile cennete vize verenleriniz bile var, nasıl kurandan bunu bulabiliyonuz, Yetmiyo hadisci dediğiniz kesime yazdığı yazıyı carpıtarak nasıl ağir iftira atabiliyonuz bunu nasıl kurandan bulabiliyorsunuz merak ediyorum. la ilahe illallah demeyi bile munafıklıtan görmek nasıl kurandn cıkıyor bilmiyorum. imanın sadece kalp tasdiki olduğunu kabul edip amel etsende olur etmesende olur mantığı, ibadetin nasıl yapılacağını kendi kafasına göre belirlemek hadisciler ait bir özellik değil. en basit örneği sitenizde namazın 2 vakit, 3 vakit hatta bazılarınız 5 vakit olduğunu söylüyor bazıları ise her hangi bir eylem değilde sadece o zamanlarda Allah c.c. anmak ona dua etmek diye algılıyo. Bu keşmekeşlik Kurandan kaynaklanmıyo. Bu keşmekeşlik ayetlerin acıklamasıyla vazifeli olan peygamberi devre dışı bırakmak yüzünden oluyor. Yazılan yazıları biraz tarafsız bir gözle vicdanınızla okuyun. Hak vereceksiniz o zaman.....
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma