Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam geçmiş zaman.... --hımmm bir iki...tüh be tam 11 kuruş fazla paraya satmış bu herif malı bana,50 kg almıştım demek ki 550 kuruş kazık yemişim..ulan ben bu kazıkçının.... selamün aleyküm..amca yine dalmışsın hesaba --aleyküm selam,aleyküm selam kolay gelsin x amca --hıı sağol sağol işler nasıl --eyi eyi.........deeeee pek de eyi değil nasıl yani --yav geçen aylarda 50.000 ytl cirom vardı ee --inan daha ayın ortası 15 günda ancak 12.500 ytl ciro yapmışım :)yav acele etme bak daha 15 gün var ay sonuna o zamana kadar bir o kadarını yine yaparsın rahat rahat --ne diyosun be..ben en az bu ay 40.000 ytl yapmalıyım höe? kızma amca --ne kızacam ben parayı bankaya yatırsam zaten o kadarını kazanırım ama banka karlı olmuyor,ama yinede zararımı çıkaracam bak görürsün yav x amca şimdi sen bu hesaba göre ne şart altında olursa olsun bankanın verdiğinden daha yukarda kazanmalısın öylemi,yoksa zarar ediyosun ha --evet aynen öyle.. peki x amca zaten sen ihtiyaç sahibi olan değilsin,bak amca diyorum yaşında epey..bankada da Allah bilir yetecek kadar paran var bu hırs niye.. --çalışmayayım mı yav çalış çalışta herşeyin bir kararı var..sen 10.000 ytl ciro yapsanda şimdiki yaşam standartlarına göre alttamı kalıyorsun --yoo herşeyim var ee öyleyse --bak sen anlamadın beni,ben istiyorum ki para daha fazla gelsin..huzur olsun,para olmadı mı huzurda olmuyor.. şimdi ben huzursuzmuyum yani --evet öylesin,bak bankaya borcun var ödemeye uğraşıyorsun,istebakalım borç verecek var mı..huzurun yok akşam uyuyamıyorsun hımm peki senin huzurun var mı gece paraları saymaktan --tabii var tabiki var..param var pulum var..ne kadar para o kadar huzur x amca ölüm var biliyorsun değil mi.. --ee biliyorum nolacak..öleceğim ama paralı olarak peki zekatını veriyormusun --öhhö öhhö..tabiki veriyorum hemde devlete.. devlete zekat veremezsin dayı...devlet alır.. -- ee ne farkı var ki yav sen bir yoksula bir yardımda bulunuyormusun --sana ne samimiyetimden soruyorum ya hemen kızıyosun --Allahın vermediğine ben mi verecekmişim ama dayı..bak dayı diyorum amcadan terfi ettirdim seni yaştan biraz daha kazandın..dayı sen ölümlüsün bu malında ebedi değil..sen ölünce senin biriktiriip yemediğin bu paraları eşin oğlun yiyecek --bak dünya buradan ibarettir tamam mı anladın mı şimdi ama camiye cumaya gidiyorsun.. --o iş başka bu iş başka,o Allahın emri peki zekat ne oluyor?sen işine geleni al gelmeyeni yok de,oldumu şimdi yani sen kitabın bi başına bi sonuna mı inanıyorsun..bak yanlış yapıyorsun,öte tarafta bu paralar senin çevreni sarar... --:)Allah bana bu dünyada vermiş merak etme sen öte tarafta da verecektir.. peki sen öyle de ama senin dediğin gibi değil bunu bilesin ha..tamam mı... --yav yok beş paranız bari bizleri rahat bırak be aslanım:) peki bıraktım...hoop çaycı al şu dört çayın parasını...hadi eyvallah --ha bu arada sen gelirken şu maldan haftada bi 50 kg getir olurmu..ben diğer taraftan alıyorumda 11 kuruş fazlasına satıyor namussuz peki getiririm.. --heyt be sağolasın işte şimdi dünyalar benim oldu
baktım şöyle bir zamanca yüzüne çocuklar gibi şendi...
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
215 Sana (Allâh yolunda) ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "Verdiğiniz hayır (mal), ana-baba, yakınlar, öksüzler, yoksullar ve yolda kalmış(lar) içindir. Yaptığınız her hayrı muhakkak Allâh bilir.
2 Bakara 219 :
219 Sana şaraptan ve kumardan soruyorlar. De ki; "O ikisinde büyük günâh ve insanlara bazı yararlar vardır. Fakat onların günâhı yararından büyüktür." Ve sana Allâh yolunda ne vereceklerini soruyorlar. De ki; "Af (yani ihtiyaçlarınızdan fazlasını veya helâl ve güzel olan şeyleri verin!)" Allâh size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz:
34 Sebe 39 :
39 De ki: "Rabbim kullarından dilediğine rızkı yayar ve ona (tekrar rızkı) kısar. Siz Allâh için ne verseniz, Allâh onun yerine başkasını verir. O, rızık verenlerin en hayırlısıdır."
4 Nisa 77 :
77 Kendilerine: "Ellerinizi (savaştan) çekin, namazı kılın, zekâtı verin!" denilenleri görmedin mi? Kendilerine savaş yazılınca hemen içlerinden bir grup, insanlardan, Allah'tan korkar gibi hattâ daha fazla korkmaya başladılar: "Rabbimiz, niçin bize savaş yazdın? Bizi yakın bir süreye kadar ertelesen (savaş emrini bir süre geciktirsen) olmaz mıydı?" dediler. De ki: "dünyâ geçimi azdır, korunan için âhiret daha iyidir. Size kıl kadar haksızlık edilmez."
4 Nisa 77 :
Muhammed Esed
KENDİLERİNE "Ellerinizi çekin, namazlarınızda dikkatli ve daim olun, arındırıcı (mali) yükümlülüğünüzü yerine getirin!" denilenlerden haberdar değil misiniz? Ama onlara (Allah yolunda) savaşmaları emredilir emredilmez, bazısı, Allahtan korkması gerektiği gibi hatta daha büyük bir korkuyla- insanlardan korkmaya başlar ve "Ey Rabbimiz! Neden bize savaşmayı emrettin? Keşke bize biraz mühlet verseydin!" derler. De ki: "Bu dünyanın keyfi ve rahatlığı çok kısa ömürlüdür ama ahiret, Allaha karşı sorumluluklarının bilincinde olanlar için en iyisidir- çünkü hiç biriniz, kıl kadar haksızlığa uğramayacaksınız.
Yunus 58 :
58 De ki: "Allâh'ın lutfiyle, rahmetiyle (evet) ancak onunla ferahlansınlar. O onların toplayıp yığdıklarından hayırlıdır."
Sevgilerimle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sevgili hasan görüyorsun...adama Allah vermiş o ise tamamını kendinin sanmakta..o kazandı ya..demem o ki 550 ykr lik bir kazançla sevinçten havalara uçacak kadar fakir...50 yoksulun hatta daha fazlasının ihtiyacını giderecek kadar zengin...ne acip tezat değil mi...onun yüzüne giderken son bir kez baktığımda çocuklar gibi şen olduğunu görmüştüm..o köşelikte olsa onda bir yoksulun sevincini görmüştüm..acı..çok acı..
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma