Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
ya Allah
Allah ın izni ile
Allah rızası için
yanılmayan bir Allah
Bakara 239, Bakara 238 in devamıdır diye düşündüğümden ve bilgimi tekrarlamak niyeti ile aşağıdaki kutuyu -bir kez daha asıyorum-.
Bakara 239 daki -yürüyerek namaz-ı, yeterli deneyim ve bilgisi olan bir -Alevi Arkadaş- bizlere anlatabilir. Çünkü (yanlış bilmiyorsam) genelde / çoğunlukla öyle namaz kılarlar.
Gönderen: 20 ekim 2008 Saat 20:25 | Kayıtlı IP
____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ___________________________________
Bıisim Allah erRahman erRahim
Allah ın izni ile...
aşağıdaki yazımı başka bir forumda yazmıştım. tekrarlamak istiyorum.
----------------------------------------------------
bakara 238 türkçeye yanlış tercüme edilmiştir...
aşağı kutudaki yazımı internette bir forumda yazmıştım. az öncede diyanet işleri başkanlığı nın tüm birimlerine (yazının özünü) e-mail geçtim. sizler ilede paylaşmak istedim.
gönderen: 05 ekim 2008 20:57 | Kayıtlı IP ____________________________________________________________ ____________________________________________________________
aleykümisselam
şu insanoğluna hayret ediyorum yahu... gerçi Allah ın müsaadesi kadar her şey gelişir ve ilerler. neyse...
ilk önce kısa ve öz bir giriş yapacağım ve sonra, umarım, bu salat-ı vusta konunuza bir nokta koyacağım. lütfen okuyun:
Allah, insanoğlundan, günün belirli zamanlarında kendisine ibadet edilmesini istemektedir. uyku(nun en tatlı kısmın)dan feragat edip gece ibadet etmeni, öğlen vakti dinlenme faslından feragat edip ibadet etmeni, akşam vakti de gezme ve eğlenme veya zamanını boşa harcama durumlarından feragat edip ibadet etmeni istemektedir. geri kalan vakitlerde ihtiyacın olan uykuyu karşılar ve geçimin için çalışırsın.
şimdi gelelim konumuza, salat-ı vusta nın anlamına. inanırmısınız daha bir saat öncesine kadar salat-ı vustadan haberim yoktu. (artık namaz ile niyaz ile ne kadar ilgiliyim anlarsınız...) internetten yaşar nuri öztürkün mealinden kendimce bir sonuç çıkarttım. (bakara 238, 239) {[(bence bu iki ayetin yeri burası değil. daha aşağıda veya daha yukarıdamı veya veya başka bir suredemi onu bilmem. bu benim fikrim. neyse konuya gelelim...)]}
salat-ı vustanın tam anlamı: herhangi bir seyahat sırasında veya gezmede veya alışverişte yani belirli bir amaç için hareket halinde isen ve ibadet vakti denk geldi ise dur, mola ver, alışverişe ara ver ve ibadetini yap. seyahat halin gece olabilir, gündüz olabilir veya akşam vakti olabilir. bu seyahat halinde herhangi bir tehlike veya korku görmediğinde mola verip ibadet et.
fakat herhangi bir risk varsa
bakara 239. Fe in hıftüm fe ricalen ev rukbana* fe iza emintüm fezkürullahe ke ma allemeküm ma lem tekunu ta'lemun
demektedir.
hadi kolay gelsin...
sağlıcakla kalın.
mehmet rende
...
-------------------------------------------
sağlıcakla kalın...
mehmet rende
...
Allah a emanet olun
mehmet rende
. . .