Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
SELAM HANİF ARKADAŞLARIM, bir mail aldım pes yani dedim okuyun siz ne diyeceksiniz....
MEDİNE-İ MÜNEVVERE'DEN GELEN BU VASİYETNAMEYİ
OKUYUNUZ VE OKUTUNUZ.!!!!!!
BİSMİLLAHİRRAHMANIRRAHİM
Medine-i Münevvere'de Türbe-i Şerif Hatibi Şeyh
Ahmet Diyorki:
"Vallahülazim bu vasiyetnamede zerre kadar yalan yoktur."
Bir cuma gecesi namazımı eda edip uyumaya
varmıştım.
Harem-i Şerif tarafindan; "Ya Şeyh Ahmet" diye bana bir nida geldi.
"Lebbeyk Ya Rasullallah" deyip Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in şahsını
gördüm.
Rasullallah (s.a.v .) efendimiz şöyle devam etti:
Ya Şeyh Ahmet!... Allah-ü Teala huzurunda yüzüm
kalmadi.
Sana haber veriyorum ki, geçen cumadan bu cumaya 16000 kişi öldü.
İçlerinden bir tek Müslüman çıkmadı. Gelenlerin amel defterlerini kara ve sol elinde gördüm.
Ya Şeyh Ahmet!... Evvela ana ve babalarına asi
oldular ve zekatlarını men ettiler. Hacı olup haram yemeyi adet ettiler.
Herkes nefsinden başka bir şey düşünmedi. Yüzlerinde haya kalmadı. Dünya
malı ile nasip olan tartılarına hıyanet etmeyi adet ettiler.
Ya Şeyh Ahmet!... Benim ümmetlerime haber eyle "Yaptıkları günahlardan tevbe ve istiğfar etsinler, namaz kılsınlar,
zekat vermesini adet etsinler."
Ya Şeyh Ahmet!... Ümmetlerime haber eyle, "Kıyamet alametleri zuhur ediyor. Hak Teala'ya asi olmasınlar. Çok yakın bir zamanda, 3 gece güneş tutulacak. 3 günden sonra mağribten doğup, maşrıka batacak.
Kuran-ı Kerim insanların gözüne gözükmeyecektir. Ümmetime söyle günahlarına tövbe etsinler.Yakın bir zamanda İsa (a.s.)'nın inmesi zuhur edecek."
Ya Şeyh Ahmet!... Ümmetlerime haber eyle, "Kudret
kalemiyle her kim bu vasiyetnameyi bir köyden bir köye, bir kazadan bir kazaya, bir ilden bir ile, bir devletten bir devlete gönderirse Huzur-u Mahşerde günahları affedilir. Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.v.)'yı Şahsı ile görmüş olur.
Kim vasiyetnameyi işitipte yazmazsa, bir köye veya bir başka yere göndermezse, yüzü kara ola."
Türbe-i Şerif'in Hatibi Şeyh Ahmet 3 defa yemin edip, "Vallahülazim bu vasiyetnamede yanlış bir bilgi verirsem, bu dünyadan öbür dünyaya imansız gideyim" dedi.
15 günde Medine-i Münevvere'de yazılmış olup "TÜM MÜSLÜMANLARA" gönderilmiştir.
NOT: "Bunu her müslümanın okuması için elinizden geleni
yapınız
"İbrahim'le, beraberinde olanlarda sizin için çok güzel bir örnek vardır. Hani, onlar toplumlarına şöyle demişlerdi: "Biz sizden de Allah dışındaki kulluk ettiklerinizden de uzağız. Sizi tanımıyoruz. Sizinle bizim aramızda, siz Allah'a, yalnız Allah'a inanıncaya kadar, sürekli düşmanlık ve nefret olacaktır." Ancak İbrahim babasına şöyle demişti: "Senin için hep af dileyeceğim ama Allah'tan sana gelecek şeyi geri çevirme gücüm yoktur. Ey Rabbimiz! Yalnız sana güveniyoruz, yalnız sana yöneliyoruz! Dönüş yalnız sanadır!" (Mümtahine, 4)
Benim "pes!" demeye dilim varmıyor. Kalbim ağlıyor bu tuzaklara düşebilecek gençler için. Ümidim odur ki, Allah gerçek inananların inancını sağlamlaştırır ve dileyenleri/dilediklerini de gerçek, halis ve arınmış bir inanca kılavuzlar. Ve Muhammed'i, haksızlıkların dilinden kurtarır. Neden o güzel ismi kirletir ki insan, neden illa da Dünya'da güzel kalan nadir anıları da bozup parçalamaya çalışır. Anlamak mümkün değil.
Allah yolunu aydınlatsın.
__________________ "Senden önce hiçbir insana ölümsüzlük vermedik. Şimdi sen ölürsen, onlar ölümsüz mü olacaklar?" (Enbiya, 34)
Yani o kadar günahın affedilmesi için bu yeterli imiş!!!
O zaman ne gerek var Allah'ın gösterdiği şekilde yaşamaya???
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
Küçükken böyle şeyler çok dolaşırdı. İşte neymiş efendim bu mektubu alan 7 kere yazacakmış ondan sonra dağıtacakmış, her alan böyle 7 kere dağıtıcakmış, dağıtmazsa bilmem başına neler gelecekmiş falan da filan.
Katılma Tarihi: 13 nisan 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 4
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
BENCE DE YA NE GEREK VAR O ZAMAN ALLHIN İSTEDİĞİ GİBİ YAŞAMAYA GÜN BU GÜN AN BU AN ARKADAŞLAR YAKALAYALIM BU ANI VE GÜNÜ GÖNDERELİM CENNETE GİRELİM PEYGAMBERİMİZİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMAYALIM ŞEYHİMİZİ MEMNUN EDELİM PEESS DEMEDEN ÖNCE ! !
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma