Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ben merak ediyorum. Allah'ın kitabı bize yetmez, rivayetler de lazım diyenler, Hz. Muhammed'in sünnetine ne kadar uyuyorlar. Mesela dikkat ediyorum, Kur'an'ı bir kenara bırakıp rivayetlere inananların büyük kısmı lükse ve gösterişe çok düşkün. En fakirinden en zenginine kadar genelde böyle. Oysa bildiğimiz kadarıyla Hz. Muhammed çok mütevazi, az bir yemekle karnını doyuran, birkaç parça kıyafeti olan, dinimizin gereği olarak israf etmeyen biri. Ama onun sünnetine uyacağım diye, onun gibi sakal uzatan, bıyıklarını kesen, onun gibi giyinen, oturarak su içen, altını, ipeği haram gören, kendine harem kuran, kadını aşağılayan ama tesettür modası diye birşey icat eden inananlar ne kadar Hz. Muhammed'in sünnetine uygun yaşıyorlar acaba.
İnternette gezerken şöyle bir yazı okudum. Din nasıl ticarete alet edilirin güzel bir cevabı:
Ünlüler Kur'an-ı Kerim okunurken neden ağladı? İşte Müjdat Gezen'in ağzından ilginç bir olay...
NTV’de yayınlanan ’Haydi Gel Bizimle Ol’ programının konuğu olan tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, vaktiyle Suudi Arabistan’a yapılan bir ziyarette yaşanan gerçek bir olayı anlattı.
Gezen, olayın kahramanlarının bugün ünlü isimler olduğunu ve bu nedenle adlarını vermeyeceğini söyledi. İşte tam bir güler misin, ağlar mısın vakası...
Müjdat Gezen: "Burdan bir heyet gitmiş (kralla görüşmek için Suudi Arabistan’a) vaktiyle, olmuş bir hikaye. Çok da ünlüler onun için isim vermeyeceğim. İş kapacaklar yani, hükümetten adamlar. Suudi Arabistan’dan büyük para alacaklar. Kuran’ı açmış okuyor işte ve iki göz iki çeşme ağlıyor. Yaverlerinden biri gelmiş kralın.
-Ne yapıyorsunuz?,
-Kuran okuyoruz da ona duygulandık.
-Nereyi okuyorsunuz? Niye ağlıyorsunuz? Orada tartı aletlerinde hile yapmayın yazıyor. Ağlanacak birşey yok bunda.
Anlatabiliyor muyum? O kadar riyakârlık."
|