Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Olay Afganistanda geçiyor. İnternetten kadın hakları raporu indirdi, okulda dağıttı ve bu hareketi islama küfür olarak değerlendirildi, idama mahkum oldu. Gelin bu genci hepberaber kurtaralım.
__________________ O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. İnşallah faydası olur.
__________________ Asra andolsun ki,iman eden, sâlihât işleyen, hakkı ve sabrı tavsiyeleşenlerin haricindeki tüm insanlar kesinlikle tam bir hüsran içindedir.
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
SELAM HANİFDOSTLAR, BAZILARININ DOSTU, MÜTTEFİKİ ,STRATEJİK ORTAĞI ABD AFGANİSTAN A HALA DEMOKRASİ İNSAN HAKLARI GETİRMEDİMİ YOKSA ZATEN ÖYLE Bİ NİYETİMİ YOK.ABD GÜDÜMLÜ POLİTİKALAR DEVAM EDERSE ÖNCE IRAK ,SONRA İRAN DAHA İLERİSİ AFGANİSTAN OLACAĞIMIZ COK UZAK DEĞİL BAKALIM BİZE O ZAMAN KİM E MAİL ATACAK ... BEN VAZİFEMİ YAPTIM E MAİLİMİ ATTIM.ŞİMDİLİK ELİMDEN GELEN BU .AYNI YOLDA OLAN ÜLKEM İÇİN NE YAPABİLİRİM ONU BENDE BİLMİYORUM ÇÜNKÜ ÜLKEMDEKİ KUTUPLARIN İKİSİDE YOBAZLIK KOKUYOR UZLAŞMADA İMKANSIZ GÖRÜNÜYOR. SÜPERMEHDİ ŞİMDİ LAZIM
Eğer kadın hakkını savunmak idam cezası gerektiriyorsa, bizim askerimizin orada ne işi var? BM ve NATO orada ne yapıyor…
evet, gerçekten çok ciddi ve güzel sorular.
oradaki insanların insanlık hakkı / kadın hakları / toplu çocuk ölümleri / katliamlar, ne BM'nin ve Nato'nun nede AmeriKAN' ın umurunda bile değil sevgili dostum. onların gece uyurken rüyalarını bile süsleyen, küre biçimindeki bir dünya pastasını zorla da olsa tıkınarak yemeye çalışmaktan başka bir şey değildir. ve güçlerini de karşı tarafların güçsüzlüğünden aldıklarıda apaçık.
insanlığın, yalnız Kur'an'a yönelişi ve bütün zulümlerden kurtulması dileğiyle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam.. şeytan başlıklı bi konu açmiştım sanırım orada görünen şeytanları unutmuşum..bu taliban kafası islamda cehaletin en ileri noktasıdır..hertürlü kuş beyinlilik bunlarda mevcut olmakla beraber bunların akıllarının merkep kadar dahi çalışmadığı tarafımdan düşünülmektedir..adaleti sakalda cüppede arayan bu salaklar kuranıda dinide yazık ki kullanıyorlar...o genç öldürülürse eğer hesabı Allaha aittir..öldürenlerinde hesabı Allaha aittir ancak bir farkla.. yazıklar olsun diyorum bu merkeplere hatta daha aşağısındakilere...adam içinizden biri..uyanmak ve uyandırmak istemiş,kendine ve toplumuna el uzatmak istemiş sizde bu hayrın önüne geçmeniz yetmezmiş gibi ödül olarak kafasını kesin..yazıklar olsun başka sözüm yok..
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
SELAM HANİFDOSTLAR, Bu genci kurtaralım yazısını bugün tekrar okudum.Demekki beni çok etkilemiş.Düşündüm,sadece iyi niyetle yapılmış kadın hakları ile ilgili bir yazı için genç adam idama mahkum ediliyor.Bir şeyi empoze etmeye çalışmıyor fikrini dayatmıyor...savaşta ilan etmiyor.Anladımki bu taliban cahiliye dönemi cahillerinden daha cahil daha gaddar ebu cehil den daha cahil .Bu taliban mikrobuna hangi reçete uygulanmalı hangi antibiyotik etkilidir bilmiyorum?Reçetesi olan yazsın.
Maide 32: ..kim bir kişiye hayat verirse insanlara toptan hayat vermiş gibidir..
__________________ O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma