Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamlar
benim aklima takilan bi soru vardi bilgisi olan arkadaslardan rica ediyorum bi açiklik getirebilirlerse???
kur'an_i kerimin kiyamete kadar koruma altinda oldugu gerçegini biliyoruz,bu sadece arapça lafzindamidir??benim kisisel düsüncem;ben saniyordumki hangi dile çevrilirse çevrilsin aslindan,asil manasindan hiç birsey degismez..Evet.Genelde değişmez.ama bazi meallerde yanlis tercüme edildigi iddialari var,ne kadar dogru olabilir???Kur"an"ın geneli dikkate alındığın da,bazı meallerdeki,hata veya yanlış anlamalar veya yanlış anlam yüklemeler kendiliğinden ortaya çıkar.
Çünkü Kur"an"aynı şeyi,değişik açılardan ve değişik ifadelerle,tekrar tekrar anlatan bir kitaptır.Siz,bir konuyla ilgili bir ayeti,bir yerde yanlış anlamlandırsanız bile,aynı konuyla ilgili,ama o konuyu başka bir açıdan anlatan başka bir ayeti anlamlandırırken,farkında bile olmadan,bir önceki yanlış tercüme vaya anlayışınızı tashih edersiniz.Hangi dilde yazılırsa yazılsın,bütün yazılı Kur"an"lar böyledir.
Zaten bundan dolayıdır ki, Kur"an"ın hiç bir ayetinden,Kur"an"ın tümünü dikkate almadan,doğru bilgi alamazsınız.Alacağınız bilgi,yanlış veya en azından eksik olur.
Muhliskulun söylediklerinin hiç biri doğru değildir.Muhliskul,Allah ile beraber,atalarına da paye vermeye çalışmaktadır.Allah,"zikri biz indirdik ve onu biz koruyoruz" dedikten sonra,Kur"an"ın,nasıl korunduğuyla ilgili,bir sürü rivayet ve hikayeler anlatmak,Allah"a,işini öğretmeye soyunmaktır.
Kur"an"ın,nasıl korunduğu,günümüze kadar bozulmadan,nasıl geldiği,insanlar açısından meçhuldür.Biz Kur"an"ı kucağımızda bulduk.Bizden öncekiler de öyle.Ve Kur"an"ın,en önemli mucizelerinden biri de budur.
Kur"an"ın,sonradan yazıldığı,sonradan tasnif edildiği gibi,tüm iddialar yanlıştır ve beyinsiz insanların atmasyonlarıdır.
Andolsun tura.Satır satır,ince deri üzerine yazılan kitaba ve mamur eve.52/1,2,3,4.
Ayetin dikkat çektiği turdan maksat,Cibrilin,Levhi Mahfuz"la dünya arasındaki gidip gelmeleridir.Satır satır,ince deri üzerine yazılan kitaptan maksat ise,Elimizdeki Kur"an"dır.Mamur evden maksat ise,iki ayri evdir.Bunlardan biri,Levhi Mahfuzdaki Ana Kitabın bulunduğu evdir.Diğeri de,Hz.Muhammedin,içinde Kur"an"ı yazdığı evdir.
Sen şu Kur'an'dan önce hiçbir kitap okumuyor ve onu sağ elinle yazmıyordun. (Okuyup yazsaydın) o takdirde batıl peşinde koşanlar, şüpheye düşerlerdi.29/48
Lütfen,resme dikkat edin.Hz.Muhammed,sağ eliyle bir Kur"an"yazıyor.Ama Muhliskullar gibi zavallı din adamları,Kur"an"ı atalarının,önce yassi kemikler,taşlar,tahtalar üzerine yazdığını,sonrada,bir araya toplayarak tasnif rttiğini söylüyor. Allah,tüm insanlığı,beyinsizlerden ve bilhassa din adamlarından korusun.
Selam ile.
tesekkür ediyorum
|