Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
ZATEN ÖLEN ÖLDÜ MELEKLERE NE GEREK VAR
Bu forumda ruha inanmıyanların çoğunlukda olduklarına şahit oldum. Madem ruh yok ,insan vadesi dolunca bir şekilde ölüyor ama hastalıkla ama kazayla veya uykudayken Peki öldükden sonra zaten ölmüş olan insana ne diye gelir bu melekler ve ne diye onu döverek içinden birşey çıkartır veya güzellikle selamlıyarak ne çıkartır zaten ölmüş insandan ne alış verişleri vardır, nedir bunların görevleri . Ölmüş insanla konuşuyorlar birde nasıl olur bunlar açıklarmısınız Nedir bu meleklerin görevi zaten ölmüş olan insanlarla ne işleri var?
Naziyat 1. Andolsun, o daldırıp çıkaranlara,
2. usulcacık çekenlere,
Neyi çekiyorlar anlatın bana ben çok cahilim.
Nisa (97) Melekler, kendilerine zulmettikleri bir durumda bulunurken canlarını aldıkları kimselere: "Siz ne iş yapmaktaydınız?" diyecekler. Onlar: "Biz yer yüzünde zayıf ve güçsüzdük" diye cevap verecekler. melekler: "Allah'ın arzı geniş değil miydi, oraya hicret etseydiniz ya!" diyecekler. İşte bunların barınakları cehennemdir. Ona gidiş de ne kötü şeydir!
Bu sorular ölmüş olan insana soruluyor o kişinin ruhunu alırken .
Enam(61) O, kulları üzerinde hükümranlığını sürdürür ve üzerinize hareketlerinizi kaydeden koruyucular gönderir. Sonunda birinize ölüm geldiği vakit, gönderdiğimiz ve görevlerinde kusur yapmayan melekler canını alırlar.
Zaten vadesi dolan kişi ölür meleklerin görevleri ise ölmüş insanın içindeki ruhu çıkartmakdır, yoksa ölmüş insanı tekrar öldürmek değildir görevleri.
Enam 93 Allah'a karşı yalan uyduran veya kendisine birşey vahyedilmemişken: "Bana vahiy geliyor!" diyen kimseden, bir de: "Allah'ın indirdiği ayetler gibi ben de indireceğim!" diyenden daha zalim kim olabilir? O zalimlerin halini ölümün şiddetli dalgaları içinde boğulurken bir görsen! melekler, ellerini kendilerine uzatıp: "Haydi bakalım çıkarın canınızı! Bugün zillet azabı ile cezalandırılacaksınız; Allah'a karşı doğru olmayanı söylediğinizden ve Allah'ın ayetlerine karşı kibirli davranmanızdan dolayı!" derler
Ne diyor melekler çıkarın canınızı , kime diyor ölmüş bir insana yoksa saglam bir insana gözüküp sen öleceksin ver canınımı diyorlar , zaten ölecek olanamı ölmesi için mi yardım ediyorlar .?
Araf 37 Çünkü bir yalanı Allah'a iftira eden veya onun ayetlerine yalan diyen kimseden daha zalim kim olabilir? Bunlara kitaptan nasipleri erişir ve sonunda kendilerine göndereceğimiz melekler gelip canlarını alırken: "Hani o, Allah'ı bırakıp da taptıklarınız nerede?" dediklerinde: "Onlar bizi bırakıp kayboldular!" derler ve kafir olduklarına dair kendi aleyhlerinde şahitlik ederler.
Melekler gelecek ölmekde olan insana onunla sohbet edecekler sonrada öldürecekler. Zaten kendisi ölmüyecekmiydide melekler geldi onun ölmesine yardım ettiler ve öldürmeden öncede sohbet ettiler
Nahl 32Onlar ki, melekler, onların canlarını hoşça davranarak alırlar. "Selam size, girin cennete, çünkü çalışıyordunuz." derler.
Zaten ölecek adam neden melekler gelip hoşca ölmesine yardım ediyorlar düşünün biraz Allah bizlere boşuna akıl vermedi Kuranı okurkende Allahım bizim ilmimizi artırın diye dua edinki daha iyi anlamanız için yüce Allah size yardım etsin Allah hepimizin ilmini artırsın selamlar
|