Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 17 mart 2008 Yer: Netherlands Gönderilenler: 421
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Merhaba,
Zina yapanlara verilecek ceza, zina isnadinda bulunanlara verilecek ceza var.
Fuhus icin de cezai bir yaptirim var. Ancak tecavuz fuhus kapsamina da giremez cunku fuhus yapan iki tarafa da ceza uygulaniyor.(1)
Peki tecavüz icin Kuran'da belirtilen bir cezai yaptirim varmidir ? Olmamasi ne anlama geliyor ? Kuran'in indigi zamanda tecavüz vakalari olmadigindan midir ?
Vicdanen söyleyebiliriz ki tecavüz edenlerin katli vaciptir. 8 aylik kiz cocuguna tecavüz eden bir adamin cezasi ile taraflarin isteyerek nikahsiz birlesmeleri halinde uygulanacak ceza ayni olmamalidir, olamaz.
Yusuf suresinde, Yusuf peygamberi zorla iliskiye girmeye calisan kadin kissasi bulunuyor ancak bu sadece bir tecavuz girisimidir dolayisiyle cezai yaptirimi da ona gore olmalidir.
Sozun ozu Kuran'da tecavuz icin hangi ceza uygun gorulmustur. ???
"Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki zorlanmalarından sonra Allah (onlar için) çok bağışlayıcı ve merhametlidir." Nur 33
" Kadınlarınızdan fuhuş yapanlara karşı aranızdan dört şahit getirin. Eğer şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye yahut Allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde hapsedin. " Nisa 15
" (1)İçinizden fuhuş yapan her iki tarafa ceza verin; eğer tevbe eder, uslanırlarsa artık onlara ceza verip eziyet etmekten vazgeçin; çünkü Allah tövbeleri çok kabul eden ve çok esirgeyendir. " Nisa 16
Cinayetten daha igrenc olan tecavüz hakkinda Kuran'da cezai yaptirim olmamasindan nasil bir mana cikarmaliyiz ya da cikarabiliriz ?
Birincisi, eger diyorsaniz ki böyle bir ceza Kuran'da vardir, Yusuf kissasindan cikartilabilir veya fuhus ile ayni görülebilir. Ozaman Kuran'in apacik bir kitap oldugu bosa düser. Cünkü yorumlanmasi gereken sey apacik degildir.
Bu ceza Kuran'da yoksa, ozaman diyebiliriz ki Kuran tek basina eksiktir, yetersizdir. Ve de ceza hukuku icin Kuran yeterli degildir.
Aklima takilan bir baska soru ise; Peygamber kissalarini tekrar tekrar anlatan hatta adlarina sure bile olan Kuran'da toplumlari cok yakindan ilgilendiren suclara veya konulara neden yer verilmemistir ?
Yani kisa bir ornekle, Hz. Musa'nin denizi yarip gecmesi mi bizim ve peygamberin teblig zamanindakiler icin önemliydi yoksa ülkelere model bir vergi sistemi mi, evrensel strateji ulke haklari mi ? Ya da matematigin fizigin ogretimin yararlari mi ?
Hz. Yunus'u baligin yutmasi mi daha onemli yoksa, kizlarin evlenme caglarinin 12 olmamasi gerektigi mi ?
Evet siz soyleyin hangisi daha onemli ? Peygamber kissalari mi yoksa guncel ve gelecekte ki problemler mi nede olsa Kuran 21. yy icin de uygulanabilir olmasi lazim. Trafik kurallari gibi.
Katılma Tarihi: 22 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 131
slm ,
benim de cevabını , içimde ve kuran ' da sorguladığım bir soruyu sormuşsunuz bemal kardeşim,
böyle bir durum arz ederse nasıl davranılacağını , kuran ' nın bu tutuma dair nasıl bir ceza , ( karşılık) getirdiğini merak edenlerdenim.
bakış açısı vermesi ümidiyle bir kaç ayet yazmak isterim ..
45 - Biz Tevrat'ta onlara, cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralara karşılıklı kısas (ödeşme , denklik ) yazdık. Bununla beraber kim kısas hakkını bağışlarsa, bu kendi günahlarına keffaret olur. Ve kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.
şura..
40 - Bir kötülüğün cezası yine onun gibi bir kötülüktür, ama kim affeder, bağışlarsa onun mükafatı Allah'a aittir. Şüphesiz ki Allah, zalimleri sevmez.
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
selamlar,
sn. X mirov,
sizin sorduğunuz sorular ayrıntıdır KURAN bunların ölçüsünü vermiştir ve bu ölçü dahilinde konu uzmanlarca ayrıntılanır.
Kıssalara gönderme yapmışınız siz nasıl soru sorduysanız o dönemin yahudileride sorular sormuş ve cevaplarını almıştır.Onlar için o dönemde kdv veya vergi indirimi gibi konular güncel değildi...neyi merak ediyorlarsa onu sormuşlardı bi yandan da amaçları Peygamberi zor duruma düşürmekti .
Çağımızda ,insanların tüketimi arttıkça sorunlarıda çoğaldı KURAN bunlara tektek cevap verse en güçlü bilgisayara bile sığmazdı.
KURAN da ölçüler verilmiş bu konuda ehil olan hukukçular , insanlığın ortak değerlerine uygun yasalar çıkaracaklar.
Sy. Gondolcu
Size katilmiyorum. Tecavuzun cezasi ayrinti ise, miras paylasimi nedir ? Mirasi adaletli bir sekilde paylastirin denilse de olcu verilmis olmaz mi ?
Zina da ayrinti degilmidir ? Tecavuz zinadan, iftiradan, cinayetten daha cezaya layik bir suctur.
Bu uzmanlar kimlerdir ? Kuran apacik bir kitap oldugunu iddia ediyor, siz uzmanlara ayrintilidir diyorsunuz ? Kime inanalim.
neyi merak ediyorlarsa onu sormuşlardı bi yandan da amaçları Peygamberi zor duruma düşürmekti . Gondolcu
Bu cümlenizden Kuran'i Peygamberin yazdigini cikartabilirim istersem. Kardesim yahudiler istedigi soruyu sorsun, sonucta bu sorunun muhataba peygamber gibi gorunsede Allah'tir. Allah'in da cevaplayamacagi bir soru olabilir mi ?
Peygamber niye zor duruma dusuyor, tabii ki din sorgulanacak yoksa. Yahudiler de sorular sordular cevap ise peygamberi elci olarak secene aittir. Peygamber niye stresse giriyor ki.. Sonuc olarak o bir elci ve gorevi teblig etmek, Allah elcisine Benim varoldugumu kanitla mi dedi yoksa ?
Kardesim ben sana Amasya diyorum sen Erzuruma kar yagmis diyorsun..
Birincisi, tecavuz zinadan, iftiradan daha agir bir suctur. Yani onem sirasina gore giderseniz ozaman tecavuzun cezasi olmasi lazim.
Nukleer santralinin bacasini siz Kibleye dogru yapin yinede. Boyle akil disi sorularin cevabini bulamazsiniz. Objectif ve reel sorulara cevap aramak dogaldir.
Hangi marka pc islama uygun ? Makyaj orucu bozar mi bunlar insanlarin akillarini reddettikleri sorulardir. Sonu yoktur. Ancak benim sorum zina ve iftiradan daha agir bir gercek; tecavuz..!!!
Insana tecavuz edene ceza yok hayvana nasil olsun ki ? Hayvana tecavuz eden, bir cesit mahluktur ama kesinlikle insan veya hayvan degildir zaten..!
Sor sorularini kardesim bana ne.. Din ne benim ne de onun bunun tekelinde.
Peygamber'in evlatliginin karisi ile evlenmesi icin dahi bir ayet bulunan Kuran'da, tecavuz gibi evrensel bir konuda cezai yaptirim yoksa bunu sorgulamak lazimdir.
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Kuran'i hic bilmeden ezbere kuran herseye yeter diye mucadele verdin, simdi kendi kuyuna kendin dustun. Kulagina kupe olsunda, bir daha bilmedigin seyleri, tam olarak ogrenmeden savunma. Daha once kuran'i savunurken gosterdigin bilincsiz tartisma huyunu, simdi kuran'a karsi yapiyorsun. Asiriligin tiryakiliginden kurtulmadan hic bir yere varamazsin bunu iyi bil. Senin amacin kuru tartismadan ibaret. Benim elimde olsa uyeligini aniden iptal ederdim. Cunku iyi niyetli degilsin, kendi dustugun cukurda yalniz kalmamak icin tepiniyorsun. Kuran'i anlamada cok az bir yol kateden kimse dahi senin oyununa gelmez insallah. Gondolcunun basite aldigin izahatleri konuya yeterince isik tutmakla birlikte inadindan bir turlu vazgecmiyorsun. Benim sahsi kanaatim senin en basindan bu siteye art niyetli gelmis olmandir. Bazi kimselerin kafasini karistirmis oldugunu dusunmek seni zevkten dortkose ediyor. Ama sunu iyi bilki samimi kimseler bu imtihandan cok daha guclu bir sekilde cikacaklar, sen hic merak etme. Senin sorduklarinin hakkinda hic bir sey yazmak lazim gelmez cunku sen zaten bu on yarginla hicbir seyi anlayamazsin.
sakin muhliskul kardeş. braye xweser.mirov Kur`an`ı okumuş biri olarak mufsidine fil ard [ardı ifsad etmek fesad bozgunculuk gibi] ayetlerini incelediğinizde sizce sadece toplumların inanç bağlamındaki ifsadımı söz konusu ama ben bununla birlikte ahlaki ve toplumsal değerleride kapsadığı inancındayım ki bunun kur`an`ın ruhuna ters olmadığını düşünüyorum tecavüzün her türlüsünü gerek toplumsal veya ferd bazında olsun gerekse bağa bahçeye veya kişilik haklarına olsun kur`an bunu red ve de tenkid eder ve bir cezayi mueyyidesi de vardır.Dinde bile zorlamayı red eden yani kendisine zorla kul olmayı kabul etmeyen ALLAH bir kulun başka bir kul üzerin de zorlayıcılığına asla razı olmaz şimdilik bu kadar. selam ve dua ile muvahhıd
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma