Allah paygamberimde güzel örnek var dedi.Bunu yazdım.
Sen kabul etmedin benden ayet istedin,ee bende ayet gönderdim.şimdi niye gocunuyorsun,sağa-sola büküyorsun.yalan söyleme,istediğini yazdım.Rahatsız oluyorsan,yazma,hakaret etme,hakaret edersen karşılık görürsün.
Çünkü senin gayet gerçekleri anlatmak değil,zırbalamaktır,ayıp değilmi?.
Hem inkar ve iftira ediyorsun,ve hemde olayı saptırmaya çalışıyorsun,hadi ordan.Biraz adil ve insaflı ol.
yakamoz yazdı.
Selam hakgelenek,
Nasıl yani ayetin çevirisinde problem mi var?
m.israfil cevap verdi.
Git işine be,gevezelikten başka bir işe yaramıyan,sapığın tekisin,çünkü yalan yazıyorsun,yalanla iman bir arada durmaz.Hadi ordan.
Geri zekalı önce kendini tanıt sonra bana yaz.muhatabım değilsin.Yazmasana,manyakmısın ne?.
hakgelenek yazdı.
selam sayın melekisrafil.
(Benim habibimde güzel örnek vardır)dediniz,habibim kelimesini size sorduğumu bildiğiniz halde olayı niye örnekleme olayına çektiniz onu anlamadım.
kuranda habibim(sevgilim)kelimesi geçmiyor,bu kelimeyi ALLAH,nerde nasıl kullanmış,bunu detaylı bir şekilde açıklayınki bizde bilelim yanlışımız varsa düzeltelim ama lütfen sağlıklı bir açıklama yapın.
selam ile
yakamoz yazdı israfile
Selam,
Sen hakgelenekmisin ne atlıyorsun hemen öyle sazan gibi:)
Sorunlu bir kişiliğe sahipsin kanımca:)
m israfil cevap verdi yakamoza.
Ben hak yoldayım.Her din gelenektir.Ama senin uyduruk geleneğin değil.Galiba senin aklında sorunun var.Bir Ruh dokturuna görünsen güzel olur.İslam dini akıllıya hitap eder,aklı olmayanın dinide olmaz öyle değilmi?.Sen hamsi balığı gibi zıplamaktasın.
kimliğini yazda hamsi,sazanmı öğrenelim.yaşını ve kimliğini yaz.Sorun senin beynindedir,Hırpo.
sonra hakgeleneğe cevap verdi.
Ben insan olana cevap veririm,hırpolara değil,ben müslümana cevap veririm,sapıklara değil.Sen benim muhatabım değilsin.
melih yazdı.
Çok üzücü çok, RAbbim ıslah eder inş...
Ve duam odur ki: Her kim ne yaptıysa tez zamanda karşılığını alır inşallah. ALLAH'ım sen büyüksün, ol dersin olur, adilsin herkesin hakkını herkese verirsin, gizliyi de açığı da Sen bilirsin ALLAH'ım.
Rabbimiz sana yalvarıyorum tez zamanda herkesin hakkını ver ve herkes kendi payına düşeni oturup düşünsün inş. bu başıma neden geldi diye...
melihe cavap verdi
Allah Hz.Muhammedi örnek almıyanları islah etsin.
(AHZÂB suresi 21. ayet)
لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَو 18;مَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا
Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.
_________
En güzel örnek,benim habibim Hz.Muhammeddedir.Ona salatü selam olsun.
hakgeleneğe cevap yazdı.
Hz.Muhammed senin habibin değil ama,benim habibimdir.Allah onu Örnek seçmiştir.
(AHZÂB suresi 21. ayet)
لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَو 18;مَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا
Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.
_______
Bu ayet defalarca yazıldı.Hz.Muhammede inanmadığın için onu örnek almıyabilirsin.
Sen önce kimliğini ve yaşını gizleme ve kim olduğunu açıkla çünkü senin müslüman olmadığına ben inanıyorum.Fuzuli tartışıyorsun.
hakgelenek yazdı.
sayın melekisrafil.
size yazdığım yazıları sildiğimi farz ediyorum sizi üzdüğüm için özür dilerim.
siz doğrusunuz ben yanlışım kusura kalmayın.
selam ile
m israfil cevap verdi.
Samimiyetimle,selamün aleykum,Gözlerinden öperim.Bana yazmamanı istemiştim.Kardeşçe yazacak olursan cevap veririm,değilse,sağol.Allah yardımcın olsun.Ekranda tabiiki bir birimizi hakkıyla tanıyamayız.Yazılan yazılar üzerinde dururuz.Kuru kalabalık hakikaten doğru değil.Takdir edersinizki,kimseye bir faydası olmaz.
Ben bazı şeyleri yazarken,herkes benim gibi düşünsün ve kabul etsin manasında yazmıyorum.Herkesin inancı ve ameli kendinedir.ve kendi değerleridir,öyle ise saygılı olmamız gerekmektedir.
Ben şimdi seni gerçekten sevdim.İnşaallah Allahda sever.Hayırlı insan odurki,başkasına hayrı dokuna.
Allah yardımcınız olsun.
melekisrafil konu açtı.
Selam ve sevgiler.
Gayem kimseyi incitmek değildir.
Kardeşim tabiiki herkes kendi kafasına göre tefsir yapmamalı,insaflı olmalı,.Kur'anın tefsire ihtiyacı kalmamıştır. 14 asırdır anlaşılmaktadır.kuran anlaşılmıştır.ku'anın anlatılmaya ihtiyacı vardır.
Ancak sağa-sola eğip bükerek insanları,genç dimağları kandırmanında anlamı yoktur.Tarikat yazısını okuyunca üzüldüm.Tarikattan bahsediyor.Allah rahmet etsin şeyh M.Raşidi de tanırım.
Başımdan geçen bir olayı anlatırsam inşaallah konu anlaşılır.
Arapçayı mükemmel bilmeme rağmen,yıllarca islami kitapları okumama rağmen. yaklaşık 20 yıl önce dost belleldiğim bir müslüman kardeşim(şimdi ölmüş Allah rahmet etsin).Bana dediki.:
Gel Şeyhe gidelim virt al,mürit ol.
Ben dedimki,gerek yok,gerek görmüyorum.
O bana dediki.Şeyhi olmayanın,şeyhi şeytandır.Fazla incitmeden hafif bir münakaşadan sonra orayı terk ettim ve arkadaşa güvenim kalmadı.
Ben kendisine demiştimki,Kardeşim,Hakiki mürşit ilimdir.Şeyh dediğin olsa olsa bir öğretici olur.bende ona hürmet eder ellerinden öperim.Ama bugün ben öğretici isem.Ona ihtiyaç hissetmem.(Kardeşlik veya ilim için değil)Mürit olmak için ihtiyaç hissetmem.
Şeyh=Başkan demektir.Bir grup insan varsa aralarında bir başkan seçebilirler.Şeyhul Beled=Belediye Başkanı gibi.
İnsanlara aşırı,bağlılık,kişiyi şirke götürür.
Peygamberimiz dahi,vefatına yakın,sahihi buharide şöyle diyor:(Korkarım yahudi ve Hıristiyanlar gibi kabrime tapar hale gelirsiniz)...-Sakın böyle yapmayın demek istiyor.
Biz ise Şeyh diye kümbetler yaptık,insanları ölüsüne bile taptırdık.Dirisine haliyle taparlar.
Dedimya hoca gibi bilip ders almak,oygundur.Ama ders değilde,Huuu çektirip.Sömürmek,insanları köleleştirmek islamda yoktur.Kardeşlik vardır.
Hem İmanı elde etmek gerekiyorsa.Dolanbaçlı yollardan değil.Kısa yoldan,okuyarak ve amel ederek varmak gerek.ilim öğrenmek Farzdır.Tasavvuf veya bir şeyhe bağlanmak o kadar önemli bir şey değildir.
Eskiden belki olabilirdi,okuma-yazma yetersizliği vardı,cahillerinde kulaklarına üfleyenler vardı.
Şimdi Tarikat zamanı değildir,Hakikat zamanıdır.onun yoluda öğrenmekten geçer.Eskiden kalem kağıt bulunmazken.Şimdi kağıda bile gerek görmeden öğrenme imkanları varsa,kişide de akıl varsa yeterlidir sanırım.Zaten islam akıllıya hitap eder,deliye değil.
muhabbetle.
haktansapmaz cevap yazdı.
melekisrafil Yazdı:
Arapçayı mükemmel bilmeme rağmen,yıllarca islami kitapları okumama rağmen. yaklaşık 20 yıl önce dost belleldiğim bir müslüman kardeşim(şimdi ölmüş Allah rahmet etsin).
| | |
SAygıdeğer hocam, sizi saygı ile selamlıyorum.
Mükemmel Arapça bilmeniz inanın beni çok ama çok sevindirdi. Bundan böyle şayet izniniz olursa anlamakta zorlandığım bazı lafız ve cümleleri size sorabilir miyim?
Yaşınızı da merak ettim, bir sakıncası yoksa lutfeder misiniz?
Muhabbetle. Abdurrahman