Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Efrayim
Sevgili bembeyaz...
Tevrat'ta değiştirilmemiş, tahrife uğramamış ayetlere elbette bakılır ve onlardan da faydalanılır... Demişsiniz. Kabul ettik de,bu ölçüyü kim koyacak, kim bu ayet değişmemiş bu ayet değişmiş diyecek? Bu üç kutsal kitabın içinden doğru ayetleri bize kim bildirecek?
Kuran ayetleri bildirecek gerisi safsata...
Gönderilen bütün Peygamberlerin(A.s) isimleri Kur'an'da anlatılanlar ile sınırlı değildir.Allah(azze ve celle) bu peygamberlerden bir kısmını Hz.Muhammed(S.A.S)'e bildirmiştir. Demişsiniz.
Ben de şu soruyu sordum cevap alamadım:
Allah'ın Kuran-ı Kerim'de bize bildirmediği ama peygamberimize bildirdiği peygamberleri sayarmısınız?
Mesela; hz. adem'in eşinin adının "havva" olmasının kime ne zararı var anlamadım.. :):)
veya hz. adem in iki oğlunun adlarının "habil ve kabil" olmasının ne zararı var.... ?????
hayret.. şekilci ve lafızcı olmak ne kötü..
işin özünü ve ruhunu kavramak dururken.....Demişsiniz
Allah'ın bize gönderdiği onca ayet üzerinde düşünüp, yol almak varken, bize bildirilmeyen bu sanal terimleri namazımızda, niyazımızda, dualarımızda,kullanmak, onlara kutsiyet vermek, yanlış olan bu isimler üzerine hikayeler uydurmak ve sonra o hikaye yanlıştı doğruydu diye tartışmak.
Hani, Havva anamız, Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldı, dolayısıyla tüm kadınlar biraz eğiktir , onları doğrultmağa gelmez hemen kırılıverirler. Hayır kardeşim Havva, Adem'in kaburgasından yaratılmamıştır. Uyduruk bunlar.Beyler, bayanlar bi dakka Havva nerede neyin tartışmasını yapıyoruz?
Habil ile kabil aynı kız kardeşine aşık olmuşlar, o kızkardeş de abisi Habil'de gönlü varmış kabil de bunu hazmedemeyip, Habil'i öldürmüş.Hayır kardeşim bu böyle değil bu olay uyduruk.Beyler, bayanlar bi dakka Habil nerede Kabil nerede neyin tartışmasını yapıyoruz?
Siz de bu tartışmalara yağ sürmüyormusunuz?
Allah'ın bize bildirmeyip, tahrif edilen tevrattan alınan ve sanal olan bu terimleri namazlarımızda, dualarımızda , kullanalım, o terimlere kutsallık yükleyelim sonrada' kullansak ne olur kullanmasak ne olur böyle basit şeylere takılmayın' demek,ne kadar bilimsel ve mantıklı?
Allah'ın ayetlerini özümsedikte, Allah'ın bize bildirmediklerine mi kaldık?
Sevgi ile,
|