Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Merhaba Sevgili Arkadaşlar;
Nihayet kutsal topraklardaki mükemmel ve muhteşem seyahat bitti ve dönmek zorunda kaldık. Orada hepimize çok dua ettim, Rabbe verdiğimiz sözün bilincinde olalım diye Rabbimizin bize her zaman yardımını istediğimizi yalvara yakara istedim. Dilerim Rabbim geri çevirmez.
Sağlıcakla kalın.
Becerebilirsem Arafatta çektiğim bir fotoyu buraya yapıştırarak yeniden Merhaba demek isterim.
Şimdilik beceremedim kusura bakmayın ama en kısa zamandaki oradaki anılarımı, duygularımı ve fotolarımı paylaşacağım.
Rahmana emanet olasınız...
Sevgiler...
Selamlar...
Saygılar...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
berguzar Yazdı:
Merhaba Sevgili Arkadaşlar;
Nihayet kutsal topraklardaki mükemmel ve muhteşem seyahat bitti ve dönmek zorunda kaldık. Orada hepimize çok dua ettim, Rabbe verdiğimiz sözün bilincinde olalım diye Rabbimizin bize her zaman yardımını istediğimizi yalvara yakara istedim. Dilerim Rabbim geri çevirmez.
Sağlıcakla kalın.
Becerebilirsem Arafatta çektiğim bir fotoyu buraya yapıştırarak yeniden Merhaba demek isterim.
Şimdilik beceremedim kusura bakmayın ama en kısa zamandaki oradaki anılarımı, duygularımı ve fotolarımı paylaşacağım.
Sevgiler...
Selamlar...
Saygılar...
Hoşgeldiniz kardeşim/bacım.
Allah kabul etsin.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Hoş geldiniz,inşallah bize anlatacaklarınız vardır.Özellikle şu hacc tartışmaları ışığında bize hacta çektiğiniz görsel fotoğraflardan ziyade bizim mutmain olmamızı sağlayacak manevi fotoğrafları anlatsanız daha çok memnun olacağız.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
belli aylarda ifa edilecektir. Her kim o (aylar)da haccı ifa edecekse, hac sırasında çirkin konuşmalardan, tüm yakışıksız davranışlardan ve kavgadan kaçınılmalıdır. Her ne iyilik yaparsanız Allah onun farkındadır. Ve kendiniz için hazırlıkta bulunan -ama şüphesiz, tüm hazırlıkların en güzeli, Allah'a karşı sorumluluk bilincine sahip olmaktır. Öyleyse Bana karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun, siz ey derin kavrayış sahipleri!
Selam Berguzar Kardeşim,
HOŞGELDİNİZ.
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Kutsal topraklar olmasa, Hac olmasa Diyanet Teşkilatı ve mensupları nerden ve nasıl bu denli nemalanacaktı! Aylardır bulunduğunuz o kutsal topraklarda harcamalarınızı ve üstüne aldığınız yollukları hangi paralar karşıyordu? Hacıların / hacı adaylarının kutsal paraları mı, paralarının kutsal faizleri mi?
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
haktansapmaz Yazdı:
Selam Bergüzar Hanım,
Kutsal topraklar olmasa, Hac olmasa Diyanet Teşkilatı ve mensupları nerden ve nasıl bu denli nemalanacaktı! Aylardır bulunduğunuz o kutsal topraklarda harcamalarınızı ve üstüne aldığınız yollukları hangi paralar karşıyordu? Hacıların / hacı adaylarının kutsal paraları mı, paralarının kutsal faizleri mi?
Sevgili haktansapmaz;
Sözleriniz içimi acıttı. Yüzyıllardır insanlar çeşitli zorluklara katlanıp Rablerinin doğrultusunda insanlığın ilk evini ziyarete giderler. Bu hangi şartlarda olursa olsun yeryüzü var oldukça gerçekleşecek insani bir olaydır. Ve bizim ülkemizde de insanlar giderler. Kimi parasının çokluğundan gider, kimi ununu eleyip eleğini asmıştır gider, kimi tarladaki öküzünü satar gider. Ve bu işleri organize eden devletin bir kurumu vardır. Kurumun doğrusu olduğu kadar eğrisi de elbet olabilir. Lakin dilini, kültürünü hiç bilmediğiniz bir ülkede insanın nasıl zorluklar çekebileceğini de en iyi orada bulunan insan bilebilir. Siz oralara gittiniz mi bilmiyorum. Belki size göre hac diye bir ibadet bile yok. Belki tavafta anlamanız gerekeni bir su faturası kuyruğunda da kavrarsınız, orası da ayrı bir mesele ama insanların kutsallarına bu derece yazmak insanı üzüyor. Oradaki aldığımız yollukları hangi kaynaklardan alıyoruz bilmiyorum. Orası benim konum değil. Beni ilgilendiren kısım orada ben görevimi hakkı gözeterek yerine getirdimmi, evet getirdim, hemde ziyadesiyle. Bu benim mutlu olmama kat kat yetiyor.
Benim şahsi düşüncem, insanlığın ilk evini ziyaretin bile bir bedeli olmaması yönündedir. Bu konuda Suud hükümeti bana göre haksızdır, ama şartlar böyle ise ve şartları değiştirmek için insanlarda ellerini taşların altına el birliği ile koymuyorlarsa, şartlara göre de yapılınca uzaktan ahkam kesilmemeli diye düşünüyorum.
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma