Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam değerli kardeşim,
est, benim acziyetim olmuş inşallah daha dikkatli olmaya çalışacağım,
eğitimde şöyle bir ilke var,
"Eğitimde öğrenememek yoktur öğretememek vardır"
eğer muhattabınız "anlamamak" için bir gayret içerisinde değilse, tüm halisane niyeti ile anlamanın yollarını arıyorsa ve neticede gene ortada bir "anlayamama" sorunu varsa burdaki sorun "anlamama" sorunundan farklı bir sorun olur ve anlatıcıdan kaynaklanan bir eksikliğin göstergesidir bu, senin o güzel yüreğini ve hayra açık kalbini bilerek hiç tereddüt etmeden bu eksikliği kendimde görüp düzeltmek boynumun borcudur, ayrıca eğitimle ilgili yukardaki cümleyi öğretmek ve öğrenmek için kullanmadım yoksa sana bir şey öğretmek haddim değildir, meramımı anlatmak ve anlaşılmak için kullandım onu da belirtmek isterim, ki bu yüzden doğru bir tebliğ, muhattabı ya kafir yapar ya da münafık, ama teslim veya müşrik yapmaz, müşrik yapmaz zira müşrik soru sormaz farkında değildir, teslim yapmaz zira teslimiyet matematiksel bir olgu değildir, kafir yapar zira bilip anladıktan sonra bile bile yok sayar, münafık yapar zira bildiği halde aksini uygular bilgi olarak vardır ama ruhu yoktur, iki arada bir derede kalır,
Allah'ın felsefesi insanın kalbidir, biz bu felsefeyi kağıtların mesajlarında ararken ve Allah'ı kuramların Rabbisi yaparken, Allah açısından başarının kendisinin anlaşılması olduğunu zannediyoruz,
değerli kardeşim yukardaki sorulardan sonra kendime bir de şu soruyu sordum,
o sırada dağdaki büyük bir buda heykelini ziyaret gitmiştik, şu dağda yanıma bir adam gelse ve deseki zamanında atalarımızdan birine Allah şunu vahyetti, ve sadece elimizde şu metin kaldı ordada "inek yemeyeceksiniz yazıyor"
nasıl inanır veya nasıl reddederdim?
reddedeceksem inek eti lezzetli, neden yasak olsun demeliydim,
iman edeceksem neye göre iman edecektim,
sahi biz kur'ana neye göre iman ettik,
mesele iylik ve kötülük olduğunda iyi olanlara rahatlıkla Allah etiketini vururken her iyiye neden Allah etiketini vurmuyoruz, veya neden bir etiket vuralım da,
mesele teknik bir bilgi olduğunda doğum ölüm yaşam hikayeleri, neye dayanarak Allah etiketini vuruyoruz denetlemesi imkansız,
İnsan için zararlı olan zaten zararlıdır, yararlı olan zaten yararlı,
bi de açık söylemek gerekirse budistlerin inek yememe sebebi benim domuz yememe sebebimden daha sağlamdı:),
onlar inekleri korumak istiyordu, ama ben ne domuzu ne de kendimi korumak istiyordum, zira ikisi içinde değildi, Allah emrettiği için:),
Allah'ında ne kendine ne bana ne de kendisi yasak edilene ne de topluma bi yararı olmayan ve görünüş itibari ile sadece egosunu tatmin edecek tarzda emirler vermesi de olacak iş deil, kişisel gelişim olabilir mi diye düşündüm, namaz kişisel gelişim, oruç kişisel gelişim, alkol kişisel gelişim, domuz kişisel gelişim :), benim inandığım yaratıcı birey temelli eğitim yanlısıdır, zira her bireyin düşünce kodu farklıdır, beni domuzla terbiye edemez, tadını merak etmem, ama bana inek dese belki, ki neden böyle yapsın ki, ben dedim siz de yapın der gibi, Allah kendisinin emirlerine uyalım diye bizi yaratmadı kul olalım diye yarattı, ki yaratılış amacına uygun yaşamak değil midir mesele,
değerli kardeşim meramın belirttiğinden biraz daha farklı aslında söylediklerine katılmakla beraber olayı yasaklar veya emirlerden öte, olayın bu yönüde bulunmaktadır, devam edelim inş.,
Anlayışın, rüku eden yüreğin için esirgenesin
Sevgiler ile
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|