Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
1) Yakın bir zamanda dilediğim sayıda kardeşimi webcam ile canlı yayına alma imkanım olacak. Yeterli donanımla (mümkünse HD Webcam ve yetkin bir mikrofon ile) katkı sağlayabilecek muhabir ve konuşmacılara ihtiyacım var. Bu arkadaşlara kullanacağım sistem üzerinden kullanıcı adı ve şifre verdiğimde canlı yayına bağlanabilecekleri gibi önceden kaydedilmiş herhangi bir görsel (video) içeriğini yayınlanmak üzere sisteme yükleyebilecekler.
2) Yayınlanması için görsel (video) içeriğine ihtiyacım var. Bu konuda ne gibi arşiv ve prodüksiyon (içerik hazırlama) çalışması yapabiliriz ?
Fayda ve mahzurları yönünden görüşlerinizi esirgememenizi dilerim.
Esenlikle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Selam, insallah hayirlara vesile olur,bende elimden gelen yardimlari yapmaya hazirim,Allah dilerse. Yurtdisinda calisdigim icin vaktim kisitli,ama takip edecegim,insallah.
selam ali kardeş,şevkinizi kırmak istemem ama böyle uzun soluklu bir çabanın altyapısı yada fizibilitesi iyi oluşturulmalıdır.Aksi halde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkar.Temkinli gitmek ve acele etmemek gerek.Allah yardımcımız olsun.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
1) Yakın bir zamanda dilediğim sayıda kardeşimi webcam ile canlı yayına alma imkanım olacak. Yeterli donanımla (mümkünse HD Webcam ve yetkin bir mikrofon ile) katkı sağlayabilecek muhabir ve konuşmacılara ihtiyacım var. Bu arkadaşlara kullanacağım sistem üzerinden kullanıcı adı ve şifre verdiğimde canlı yayına bağlanabilecekleri gibi önceden kaydedilmiş herhangi bir görsel (video) içeriğini yayınlanmak üzere sisteme yükleyebilecekler.
2) Yayınlanması için görsel (video) içeriğine ihtiyacım var. Bu konuda ne gibi arşiv ve prodüksiyon (içerik hazırlama) çalışması yapabiliriz ?
Fayda ve mahzurları yönünden görüşlerinizi esirgememenizi dilerim.
Esenlikle...
Sevgili aliaksoy,
Öncelikle projenizin müthiş birşey olduğunu söyleyerek, bu projede bana verilecek her görevi sırf Allahın arı duru dinini anlatmak, insanları aydınlatmak ve insanın mutluluğunu daha ileri seviyeye çekmek adına hiçbir beklentim olmadan seve seve yapacağımı belirtmek isterim.
Ve kabul ederseniz nacizane birkaç önerim olacak.
Bizler bu yola çıktığımızda ve hala toplum içinde türlü türlü güçlüklerle karşılaşmaktayız. İliğimize-kemiğimize işlemiş atalar dininden kurtulmamız hepimiz için bir anda olmadı, bunu biliyorum ve hala insanımızın büyük bir bölümü bu yol üzerinde.
Bu durumun böyle olması, halkın bu bu şekilde aydınlatılmamasının elbet bir sürü nedeni var, hepimiz bunların da ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle bizi dinlettikmek adına giriş yöntemimiz çok etkin ve kalıcı olmalı diye düşünüyorum.
Bu yüzden halk yanlış olsa bile ilk anda onların yanlış bildiklerine çok fazla dokunmadan, hararetli paylaşımlar vs yapılmadan ilgililer kanala çekilmek için kullanacağımız görselleri biraz dikkatli seçmeliyiz bana göre.
Mesela şöyle örnekleyecek olursam.
İlk başlarda ayetler ve ayetlerin mealleri üzerine konuşmalar yapılır ama bu konuşmalar yapılırken arkada kabe fonu olursa insanlar buna ilgi duyar ve ister istemez sizi dinler.
Ama daha ilk başta islam şöyle, islam böyle, bize yanlış anlatmışlar, bize şöyle dayatmışlar tarzı programlar vs olursa, geleneğe sıkı sıkıya bağlı halk internetteki gelenekci islamın uzantısı forumlar gibi bizi kafir ilan eder ve bir daha asla oraya uğramaz.
Elbet artık arı kovanına çomak sokmanın zamanı geldi ama biz önce tedbirimizi çok çok iyi almalıyız diye düşünüyorum..
Tabi bu benim önerim, takdir yine sizlerin ama bu yol çok meşakkatli. Dikenler ne kadar sert ve uzun olursa olsun, Hakka sevgi onların üstesinden gelir diyorum...
Sevgiler...
Saygılar...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 201
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
Devamı getirilebilecekse faydalı olur kanaatindeyim isme gelince kendi dilimizde olması ve kuşatıcı olması tavsiyemdir mesela -erdemli yaşam- gibi
__________________ ALLAH'IN EVRENSEL HAK DİNİ = Aklı doğru modda kullanarak yaratıcının bizde yarattığı yaratma yetisini işleterek yapımızdakileri sistematize edip ,kendimizle ve doğayla uyumlu bir yaşam sürmektir
Şimdilik hazır içerikle yayın yapıyor. Hakkı Yılmaz beyin katıldığı Geleceğe Doğru Programı, İlahiler, Mealler, Çeşitli konular, Yaşar Nuri Öztürk, Mustafa İslamoğlu, Recep İhsan Eliaçık gibi isimlerin bazı videoları, Harun Yahya belgesellerinden Kuran ile ilgili olanlar, bazı filmler vs. vs.
Bunlar 24 saat yayında.
Bizim için önemli olan kendi ürettiğimiz içeriklerin yayına alınmasıdır.
Bunun en kolay yolu, kaliteli bir webcam ve mikrofon ile kardeşlerimizin canlı yayına katılarak kendilerinin belirledikleri dersleri, konuları işlemeleri.
Biraz daha kaliteli video kameralarla kendi evlerimizde, müsait yer varsa iş yerlerimizde mini stüdyolar oluşturabiliriz. İnternet bağlantısının bulunduğu her yerden canlı yayın alabilirim.
Bu tarz bir çalışmaya katılabilecek olan arkadaşlar bana e-posta adreslerini bildirirlerse kendilerine bir davet maili göndereceğim.
Veya bu kardeşlerimiz http://www.livestream.com sitesinden bir kullanıcı adı alıp, bunu da bana bildirebilirler.
Sistemde onaylayacağım kardeşlerim, kendi webcamleri ile canlı yayına katılabilecekler.
Kardeşlerim;
Şu anda ücretsiz bir servisi kullanıyorum. Ücretli servise geçtiğimizde yayın alanımızda hiç bir reklam bulunmayacağı gibi 1.700 Mb/sn HD kalitesinde yayın yapabileceğiz. 100.000 ve üzerinde kullanıcı hiç bir takılma olmaksızın yayınlarımızı dünyanın dilediği yerinden izleyebilecek.
Ücreti ise aylık 350 USD. Biz şimdilik ücretsiz servisi kullanalım. Uygulama içerisinde hatalarımızı görüp düzeltelim. İyi bir yayın içeriği oluşturmaya başladığımızda ücretli servise geçer, kullanacağımız tehçizatı da geliştiririz.
Kardeşlerim;
Şu anda avukatlığın yanısıra, Antalya'da karasal yayın yapan ART TV ile uydudan yayın yapan Akdeniz TV'nin yönetim kurulu başkan vekilliğini yapıyorum. Yayıncılık alanında burada kazanacağım bilgi ve deneyimleri, görüşlerimizi insanlığa duyurmak adına kullanabilmeyi umut ediyorum.
Bu çalışmaya webcam ile katılacak arkadaşların e-posta adreslerini bekliyorum. Bana özel mesaj ile iletiniz.
Bir de, Youtube sitesinde bulunan ve Hanif TV'de yayınlanmasını gerekli gördüğünüz görsellerin linkini bana iletirseniz onları da sisteme yükleyerek yayına dahil edebilirim.
Bunun dışında, kendi sohpetlerinizde yahut aktivitelerinizde çektiğiniz / çekeceğiniz ve Hanif TV'de yayınlanabilecek videolarınız var ise, bunları bana CD ile iletebileceğiniz gibi Youtube yahut benzeri video portallarına yükleyip bana bunlara ait linkleri iletebilirsiniz.
Görüş ve eleştirilerinizi eksik etmeyeceğinizi umarım.
Esenlik dileklerimle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma