Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
akarapir Yazdı:
selam
Merak ettiğim tarafı, kadınların durumlarının (evlilik, miras, örtünme, ayetlerde hep erkeğin ön planda olması) anlatıldığı ayetleri nasıl çevirdiği veya varsa notlandırdığı, acaba o da kendi cinsine göre mi çeviri yaptı.?
Bu düşüncede olmamın sebebi, çevirmenlerin nerdeyse tamamı kendi inanış ve yaşamlarına göre tercihler yaparak mealleri önümüze koymuş olmaları nedeniyle.
esenlik dilerim
|
|
|
aleyküm selam..
valla o kadıncağıza zaten hemen feminist damgasını vurmuşlar,o da yav ben feminisT vs değilim demiş ama nafile..
haaa bu konuda benim fikrim ne?
ben zaten sezmiştim ama adını koyamamıştım..evet tabi bakış açısına göre herşey amma başka kelime bulamıyorsam bari bende ''evet kuran feminist değil lakin feministçe ve hatta yetimistçe de diyebilirim..çünkü hakikaten haklarının korunması elzem olan iki zümreye özellikle ihtimam gösterilmiş..demek ki doğrusuda buymuş..
aslında şöyle düşünüyorum kuranın çeviri ameliyesi hakkında..
--evet kuranı çevirecekler geçsin sıraya..
sende geç kardeşim..
hişşştt elin ayağın oynamasın sükut durun..
hey tamam aranızda uğuldamayın..
hah herkes tek sıra olsun şöyle..
hişşt orta sıradan 381.kişi hop takkeli seni görmedim sanma..
ne yaptığını biliyorum gelirsem ...
eveeet hemen başlayalım..
Ahmet oğlu mehmet geç bakalım..
abeyy abeyy bu kapıdan mı geçecem..
evet? EVET?HII?
yok abey gapı biraz darda ondan dediydim...
hemşerim geçemiyorsan geçemiyorsundur..geçemiyorsan bırak..
abeyy geçecemde bu gapı nie dar böyle?
ANLAŞILDI..
HEYY TALİPLER..BU KAPI YETERİNCE GENİŞTİR..BURADAN GEÇEBİLEN KURANI ÇEVİRME YETİSİNE SAHİPTİR..GEÇEMEYEN DEĞİLDİR..HABERİNİZ OLA.ÜZERİNİZDEKİ YÜKLERİNİZİ ATIN..ATMADIKÇA GEÇEMEZSİNİZ..
ne dior ne dior?
neuzübillah diyneseydin gardaşım?
SIRADAKİ..
SIRADAKİ..
BAARTTIRMAYIN YAV ADAMI SIRADAKİ DEDİM..ZATEN SABAH SABAH AYILMAMIŞIM..
Beyfendi?
BUYUR CANIM KARDEŞİM..
ee kapı biraz darda ben ondan geçemiyorum sanırım..
AZ DUR CANIM NİE GEÇEMİYON Bİ BAKALIM..HIMMM HIMM..MIHHH..
mıh?
EVET MIH..EFENDİ KARDEŞİM GEÇEMEZSİN ÇÜNKÜ YÜKÜNE BAKTIM..SEN ÖNYARGIYI SIRTINA ALMIŞSIN..BU YÜKTE FAZLA GENİŞ..GEÇEMEZSİN...GİT..YÜKÜNÜ AT ÖYLE GEL KARDEŞİM..
TAMAM MI CANIM KARDEŞİM BENİM..ZATEN SIRADA Bİ SÜRÜ ADAM VAR SENLE UĞRAŞMAYIM..HADİ..hadi..
Sıradaki?
aga bi bakan mı bura?
BAKAYIM..
Benda geçemiyorim..
SIRTINA VURDUĞUN YÜKE Bİ BAKALIM..EE GEÇEMEZSİN TABİ..NE YAZIYORMUŞ?MADE İN CHİNA..CHİNA MI?BU NE YAV?
Aga şu barbi bebekler vardıydıya..
EEEEE?
inceleyim die aldıydım..
HAAAA..ANLADIM..SEN GEÇEMEZSİN
nie ki..?
GEÇEMEZSİN ÇÜNKÜ SEN BU ALEME FAZLA GELİRSİN,HADİ YALLAH..
SIRADAKİ..
Efendim saygılarımı sunarım bende geçemiyorum..
HIMM PEKİ SAYGILI KARDEŞİM, BAKALIM SEN NİE GEÇEMİYORSUN?
EVET SENİN YÜKÜNDEDE ORYANTALİST SOKAĞINA AZ MEYİLLİ 50 MT SONRA YAZIYOR..SENDE GEÇEMEZSİN..
peki efendim..
Güle güle canım..
SIRADAKİ..
Bilader bende geçemiyorum..halbuki bu kalabalıkta bir tek hafif tüysiklet benim...??
SENİNDE YÜKÜNE BAKALIM..
HIMMMM,HIMMM,HIMMM
SENDE GEÇEMEZSİN CANIM..
nedenini söyler misin?
SÖYLEYEYİM SEN GEÇEMEZSİN ÇÜNKÜ YÜKÜNDE MADE İN TARİKATI CEMAATI VEL MUNSUBİYYE YAZIYOR..
SIRADAKİ.. hi imam..
Hİ İMAM MI?
Yeah hi imam..
oleyy I pass..
TÜÜ ELİN GAVURU GEÇTİ BE..
????????????
SES KES,SES KES..
TANTANA YOK,BURADA HAK YEMEK YOK..BAK ADAM BU KAPIYA GELİRKEN TÜM YÜKÜNDEN KURTULMUŞ..NE ÖNYARGI NE GEÇMİŞÇİLİK NE HADİS NE FIKIH..ADAM TERTEMİZ..HAK EDENE,HAK EDENE..MIRLAMAK YOK..TAMAM MESAİ BİTTİ..YARIN GELSİN DİĞERLERİ..
|