Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Derken manasını bir türlü ezberleyemediğim o uzun sözcükler ardın sıra çıkar.
Kısacası başladığı yerden başladığı yerde bitiririm. Yani boğazımdan aşağıya inmez o sözcükler. 33 kere Subhanallah,
Elhamdülillah, Allahü Ekber sırasıyla dua tabi ki...
- Vinç tekrar devreye girmiştir bu sırada-Allah'ım kıldığım namazı sen kabul eyle!!!
inşallah eyler, inşallah eyler, katında kabul eylersin Rabbim!!!
(alıntı)
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
Katılma Tarihi: 11 ocak 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 474
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sevgili dostlar,
Yukarıda ki yazıyı bir "islami siteden" alıntıladım.Samimi bir itiraf.Dinini Mızraklı İlmihalden öğrenen
veya AtAlarının yaptıklarını sorgusuz-sualsiz miras edinen Milyonlarca insan aynen bu hali günde 5 kez yaşiyor maalesef.
Acaba 50 vakit yapsa ne değişir?
Hiçbir lezzet,haz almadan MEKANİK bir Tapınma ile hayatını heba ediyor bu kardeşlerimiz.
Etrafında "namazında-niyazında" diye tanınan bazı insanlarda yine maalesef ŞER odakları tarafından
kandırılıp Tasavvuf ve Şirk ehline katılıyor.
ZİKRİ Esmaul hüsnanın sürekli tekrarı ZAN edip bir müddet oyalanıyor sonrada "MÜRŞİD in elinde
Teneşirdeki
Ölü gibi olması isteniyor" aslına bakarsanız yaşayan bir ölü oluyor insanlar.
SALAT ile hiç tanışamadan,ZEKAT ile hiç ARINAMADAN bir ömür heba olup bitiyor.
Aşağıda ki Edebi değeri yüksek !Şiiri
ATALARININ DİNİNİ araştırma cesaretini gösterenlere ithaf ediyorum.
Fıkhi meseleleri detaylı ve vesikalı olarak anlatan bir eser de Tam İlmihâl Seadet-i Ebediyye’dir. Bu eseri okuyanlar ise,
dedelerinin dinini şuurlu olarak öğrenip, bölücülerin iftiralarına aldanmaz; cahillerin, münafıkların ve gençliği
zehirleyen maddi ve manevi din soyguncularının zararlarından kurtulur
Şair diyor ki:
Okuyalım her daim,
Doğru bilgiyle kaim,
Evimizde bir âlim,
Mızraklı İlmihâl’im.
Başlar ve dahi diye,
İnce lisan zevkiyle,
Ecdadımdan hediye,
Mızraklı İlmihâl’im.
:) allah razı olsun metehan abim ayrı bir yerde gördüm ki benim şiir adına yazdığım zırvaları tam gücünle desteklmişsin biz hep hemfikiriz aslında hep dostuz ama eksiğin neremizde olduğunu tespit etmeli bir allah a emanet ol bu güzel paylaşımından dolayı yürekten alkışlyorum selametle inş...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Hangi Namaz dan bahsediyorsun?
Kuran okumanın hiçbir zararı olamaz ama kuran okumanın
faydası anlamaya yönelikse vardır.
Anlamayana yada anlamak istemeyene bir faydası yoktur.
Ucundan ve anladığı kadarını Hayatında uygulamaya
başlamak sonra eksiklerini gidermek,Allahla BAGI kurmak
ve korumak SALATtır.
Sabah ve Akşam vakitlerinde günün muhasebesine ve yeni
günün hedef ve amaçlarına motive olmaya da Eyvallah ama
GÜNBOYU Allahı unutmaya hayır!
Kimin neyi inkar ettiğini iddia ediyorsun sevgili
hayrullah?
kıyamlı salatlardan biri olan namazı/ kıyam-rüku ve sücud'un bedensel şekillerini yerine getirirken, elimizde tutacağımız Arapça-Türkçe meali okuyarak( her tekrarda aynı-farklı Ayetlerden yeni bir şeyler öğrenerek...hissederek...) BAĞ kurucu, anlamlı , faydalı, geliştirici, yürek doldurucu , mutmain edici bir vaziyet içerisinde bulunabiliriz. şimdi bir arkadaş, kardeşim sen yine böyle Arapça-Türkçe meal oku, kendini geliştir, kıyam-rüku ve secde'ye ne gerek var diye söylerse, ben de derim ki, Kur'an da kıyam-rüku ve sücud'lu BİR kıyamlı salatın olduğuna inandığıma göre, bu bedensel eylemlerimi en güzel bir biçimde yerine getirmekde de gayret gösteririm. ve şahsım adına konuşuyorum, bahsettiğim bu uygulamamdan hem çok mutmainim, hem de çok yararlanıyorum / faydalanıp okuduğum Ayet'lerin içime işlemesine de katkı vermiş oluyorum. üstelik Ders'te almış bulunuyorum...günün belli vakitlerinde huşu içerisinde, bedensel ibadet eşliğinde Kur'an dersi almak, ne kadar da güzel...güzelliklerden BİRİ yani... hakikaten Hayrullah kardeşimin dediği gibi : bu şekilde Kur'an okumanın ne zararı var, ben de anlamış değilim kardeşlerim.
Muhabbetle
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
selam
Ben namaz kılarken kuran meali okuyordum bir yıl içinde meali bir kaç kez tekrar etmiştim.faydalı bence .ezbere arapça dua okumaktansa meal okunması daha iyi
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma