Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamlar.
açık belli ayet bu tür gecelerin maksatı ne ise, allah bu ayetde onları ret ediyor. bu allahdan değil.. sizin şeytani idenizden. diyor. şeytani idenize kapılıpta geceler tertipliyip günah çıkarmanıza gerek yok .eğer allah bir günahı af edecekse af eder. bunun gecesi gündüzü olmaz.
allahın yerine hakimlik yapan bu zihniyet aslında allahıda işin içine katarak. günler geceler tertipliyerek. 365 günün bir kısmını allaha diğerlerinide kendilerine ayırıyorlar.
amaç belli kuranı islamı küçültmek. günlere gecelere bölmek.
müşrik güdümlüler. allahın paylaştırmasını asla kabul etmiyor. bu dünyanın servetini hep kendi ellerinde tutmak istiyorlar. altını parayı malı nasıl tekellerinde tutuyorlarsa allahın dininde tekellerine geçirmeye çalışıyorlar.
bu kafirler. yahudilere. ağlama duvarı yaptılar. ağla ağla günahın kalmasın .. hritiyanlarada. git papaza günah çıkar. anadan üryen tertemiz çıkarsın diye dinlerine bir virüs gibi bulaştılar..
maide. süresi ayet.3.
حُرِّمَت 18; عَلَيْكُ 05;ُ الْمَيْت 14;ةُ وَالدَّم 15; وَلَحْمُ الْخِنْز 16;يرِ وَمَا أُهِلَّ لِغَيْرِ اللَّهِ بِهِ وَالْمُن 18;خَنِقَةُ وَالْمَو 18;قُوذَةُ وَالْمُت 14;رَدِّيَة& #1615; وَالنَّط 16;يحَةُ وَمَا أَكَلَ السَّبُع 15; إِلَّا مَا ذَكَّيْت 15;مْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى النُّصُب 16; وَأَنْ تَسْتَقْ 87;ِمُوا بِالْأَز 18;لَامِ ۚ ذَٰلِكُم 18; فِسْقٌ ۗ الْيَوْم 14; يَئِسَ الَّذِين 14; كَفَرُوا مِنْ دِينِكُم 18; فَلَا تَخْشَوْ 07;ُمْ وَاخْشَو 18;نِ ۚ الْيَوْم 14; أَكْمَلْ 78;ُ لَكُمْ دِينَكُم 18; وَأَتْمَ 05;ْتُ عَلَيْكُ 05;ْ نِعْمَتِ 10; وَرَضِيت 15; لَكُمُ الْإِسْل 14;امَ دِينًا ۚ فَمَنِ اضْطُرَّ فِي مَخْمَصَ 77;ٍ غَيْرَ مُتَجَان 16;فٍ لِإِثْمٍ ۙ فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ
hurrimet ‘aleykumu-lmeytetu ve-ddemu velahmu-lḣinzîri vemâ uhille liġayri(A)llâhi bihi velmunḣanikatu velmevkûżetu velmuteraddiyetu ve-nnatîhatu vemâ ekele-ssebu’u illâ mâ żekkeytum vemâ żubiha ‘alâ-nnusubi veen testaksimû bil-ezlâm(i)(c) żâlikum fisk(un)(k) elyevme ye-ise-lleżîne keferû min dînikum felâ taḣşevhum vaḣşevn(i)(c) elyevme ekmeltu lekum dînekum veetmemtu ‘aleykum ni’metî veradîtu lekumu-l-islâme dînâ(en)(c) femeni-dturra fî maḣmesatin ġayra mutecânifin li-iśmin(ﻻ) fe-inna(A)llâhe ġafûrun rahîm(un)
Size şunlar haram kılındı: ölü, kan, ınzir eti, Allahdan başkâsının namına boğazlanan, bir de boğulmuş, yahud vurulmuş yahud yuvarlanmış, yahud süsülmüş, yahud canavar yırtmış olub da canı üzerinde iken kesmedikleriniz ve dikili taşlar üzerinde boğazlananlar ve zararla kısmet paylaşmanız, hep bunlar birer fisk (yoldan çıkıştır) bu gün kâfirler deninizi söndürebilmekten ümidlerini kestiler, onlardan korkmayın, yalnız benden korkun, işte bugün sizin için dinininiz kemale yetirdim, üzerinizdeki ni'metimi tamâma irdirdim, ve size din olarak islâma rıza verdim, şu kadar ki her kim son derece açlık halinde çaresiz kalırda günaha meyl maksadı olmaksızın onlardan yemeğe muztarr olursa elbette Allah gafur, rahîmdir.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
|