Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
mezarlığa gidip ölümlü olduğumuzu bu dünyaya kazık çakmayacağımızı geçici dğnya hayatına aldanmayıp uyanık olmamız gerektiğini hatırlarsak ne ala...
diğerleri önemsiz ayrıntılar...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Katılma Tarihi: 25 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 156
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Herkese selamlar. Uzun bir aradan sonra hasret gidermek istedim. Ancak nedense ne zaman hanifdostlar a baksam yazmadan duramıyorum. Cenaze konusunda da yazılacak çok şey var. Çünkü yanlış uygulama çok. Ama öncelikle konuyu açan arkadaşı tanımak isterim. İki nedenle: 1. Kullanıcı adı Yahudiliği çağrıştırıyor. 2. Başlığa İslam kelimesi eklemesi. Zaten buradaki her konu doğrudan dinimizle alakalı değil mi? Cevaplarsanız sevinirim.
__________________ Artık sadece kainat kitabını okuyorum. Daima Rabbime teşekkür ederek.
1-) Yakup,Musa,Yahya isimleri de yahudiliği çağrıştırıyor mu?
2-) Buradaki her konu dinimizle alakalı değil. Hemen aklıma geliveren bir soruyu dile getirirsem anlaşılması daha kolay olacaktır sanırım. Dinimizde yer aldığını zannettiğimiz 'Adem ile Havva' dan bahseden bir ayet ve bir hadis gösterebilirmisiniz?
Resulullah (sav) buyurdular ki: "havva (a.s.) hamile kaldığı zaman iblis havva`nın yanına geldi. (Bu sırada) havva`nın çocuğu yaşamıyor hep ölüyordu. İblis: "Çocuğa Abdü`l-Haris adını ver, çünkü o yaşıyor" dedi. havva bu ismi verdi, çocuk da yaşadı. Ancak bu durum şeytanın bir telkini ve emri idi."
Efrayim, iki basit ve önyargısız ve de art niyetsiz soruya iki basit yanıt vermenizi tercih ederdim.
1+ Yakup, Musa gibi isimler Kuran da geçtiğinden durumlarının farklı olduğunu siz de biliyorsunuz. Efrayim Yahudi kaynaklarında geçen bir isim diye biliyorum. Yine de her söze bu kelime ile başlamnız ilginç geldi ve sadece nedenini merak ediyorum. Bu sorum kafamdayken sizinle başka konulara gidemiyorum.
2+ Burada bulunma amacımız İslam. En azından ben ölyle biliyorum. Başka niyette olanlar elbet açığa çıkar. Bir de bana lütfen rivayet alıntıları sunmayınız. Rivayetleri dikkate almıyorum. Selamlar.
__________________ Artık sadece kainat kitabını okuyorum. Daima Rabbime teşekkür ederek.
Efrayim, Tevrat'ta Yusuf peygamberin oğlu olarak yer alır,ayrıca Tevrat'ın önemli bir kısmını işgal eder.o zamanki tarihtede bir bölgenin adınada Efrayim denmiştir.Kuran-ı Kerim'de yer almasada,islam kaynaklarında,Hz Yusuf'un oğlu diye yer almıştır.Müslümanlar Efrayim ismini çocuklarına vermektedirler.
Benim bu nik name olarak yazmamın öyle özel bir gerekçesi yok.Tamamen tesadüf.Ayrıcada,benim yazdıklarıma bir göz gezdirirseniz,benim ençok dile getirdiğim konu şudur:
Kitabımızda yer almadığı halde,biz müslümanlar,Adem ile Havva'yı,Habil ile Kabil'i,EFRAYİM''i,Amin'i nereden öğrendik?
İkinci olarak,rivayet dediğiniz şeyler hadisdirler. Bu hadislerin doğru olup olmadığı söylemek ayrı bir konu rivayet demek ayrı bir konu Hepimizin ana konusu İslam
Nick name gayri ihtiyari olabilir, peki neden her mesajın başına yazıyorsunuz?
Hadisler konusunda ki düşüncem şudur; Hz. Muhammed Kuran dışında hiç bir şey yazdırmamıştır. ( O asla hevasından konuşmaz sadece vahyi tebliğe memurdur) Eğer hadislere ihtiyaç olsaydı yazdırırdı. Eğer hadis bize yol gösterici (hidayet edici) olsaydı Kuran da; hidayetin sadece Alaha ait olduğu, Rasul ün dahi hidayet edemeyeceği yazmazdı. Hadisler sadece, siyaseten insanları sömürmeye yaramaktadır. Hiç bir mezhep Kuranı inkar etmeden ayakta kalamaz. Çünkü hepsi hadislere dayanmaktadır. Hadisleri dikkate almak dahi insanı dininden etmeye yeter. Çünkü Allah ın sözünün üstüne söz olmaz.
Selamlar.
Olum gomme ritueli, ilkel dinlerden motifler de kapsamakta.. Mezara olen kisinin sevdigi esyalari da koymayi biraktik ama bugun baktigimizda, gorkemli ve bakimli mezarlar, yine de olenin sanki yasiyormus gibi algilanmasi sebepli diye dusunuyorum.
Bu sanirim ahiret hayatinin dusunceye yansiyisi veya insanin olumsuzluk arzusunun disa vurumu..
Yanisira olmus birinin dogum gununu kutlamak neyse, olmus birine kurban kesme adetini de anlamis degilim.
Bunun da olen kisiye, tipki yasiyormus gibi, ibadet ettirme veya tanrisallik yukleme arzusundan ileri geldigini dusunmekteyim.
__________________ sana iyi görünen bir başkasının kötüsüyse ona "gerçek" değil “düşün” denir. gerçekler değişmez ama düşün değişkendir.
Bir mecliste, 'ben ölen babam için kurban kesiyorum' denildiğinde, 'kardeşim,ben,baba,maba anlamam,ölen insan için kurban kesilmez' dediğinizde alacağınız tepki oranıyla,
Bir mecliste, 'ben peygamberimiz için kurban kesiyorum' denildiğinde, 'kardeşim,ben,peygamber meygamber anlamam,ölen insan peygamber de olsa kurban kesilmez' dediğinizde alacağınız tepkiyi bir karşılaştırınız bakalım nelerle karşılaşacaksınız.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma