Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
AYDA OKUNAN EZAN VE KUR’AN MASALI
HANS MÜSLÜMANLARI NASIL ENAYİ YERİNE KOYDU? SAFSATALARI VE UYDURUK BİLGİLERİ NASIL BİR İSLAMİ AMBALAJLA SUNDU? YADA, NASIL KANDIRILDIK?
VEYA HANS ALİ MURAT GÜVEN’DEN NEDEN HOŞLANMIYOR? (Hans Ali Murat Güven’in adamlarının kendisine silahlı saldırıda bulunduğunu ve hastanede yattığı söylemişti. AMG’nin yada arkadaşlarının “biz böyle bir şey yapmadık” ve “eğer iddianda samimiysen o halde neden bizi polise şikayet etmiyorsun” demeleri üzerine Hans suspus olmuştu. Başka bir hikaye: Hans’a Hızır dedesi kendisinin Ali Murat Güven tarafından öldürüleceğini söylemişti. Bunu önlemek için acilen Kırmızı bir Suziki edinmesini emretmişti. Müritler kendi aralarında para toplayıp bu Kırmızı Suziki’nin alınmasına vesile olmalıydı. Aslında Hans’ın Suzikiyi ayarlamıştı. Sadece para lazımdı. Müritler elbirliği yapmalıydı. Zira Hans’ın hayatı tehlikedeydi ve emir büyük yerdendi. Sözün özü Hans, Ali Murat Güven düşmanlığıyla epey bir itibar ve çıkar sağladı. Hansçılık tarikatında AMG başdüşmandır. Çünkü Efendi Hazretleri öyle diyorsa öyledir)
UYDURMA 1 : AYDA EZAN VE KUR’AN OKUNDU
Önce Hans Efendinin Arzdan Arşa Miraç isimli kitabının 1. Cildinde neler söylediğine bakalım: http://www.selamveselam.com/cilt3/038.htm
2. Ay'da «Esrarengiz bir MÜZİK YAYINI» hem yer hem de uzay aracının bantlarına kayıtlandı. Bu esrarengiz müzik yayınının «NE OLDUĞUNU» dönüşünden 14 yıl sonra astronot Armstrong anlayacaktı:
Bu sırada Mısır'da bir konferans veren Armstrong'un konferansım bir Camiinin ezan sesi bölmüştü. Armstrong susmuş, ezanı dinlemişti. Bu dünyada ilk kez duyduğu ezandı, ama onu daha önce de Ay'da dinlemiş olduğunu, «AY'DAKİ ESRARENGİZ MÜZİK YAYINININ» ezan olduğunu o an anlamıştı:
«Bu ses, Ay'a ilk adımımı attığımda duyduğum ve ürperdiğim, esrarengiz bir müzik yayını sandığımız melodidir.»
3. Ay'da havasız ortama rağmen, ses-üstü bir ses hitap etti ve bu hitap da yer ve uzay aracının bantlarda uğultu yapan bu uzunca cümleye hem mûseviler hem de hristiyanlar sahip çıktılar. Fakat NASA'daki müslüman bilim adamları bunun arapça olduğunu resmen ortaya koydular!
«(İs) Lam... Rabbi... (Ves semâ) vel ARZ (d) dinî indehû... İzâ kûn âlim» Bu cümleyi birazdan açacağız ve Ay'da Kur'an'dan okunduğunu iyice anlayacağız. Çünkü gerek EZAN gerekse CÜMLE olarak KUR'AN'ın okunacağını înşikak açıklıyor:
«ÖYLEYSE ONLARA NE OLUYOR Kİ İMAN ETMİYORLAR VE (Daha sonra Ay'a indiklerinde) KENDİLERİNE KUR'AN OKUNDUĞU ZAMAN SECDE ETMİYORLAR? TERSİNE O KÜFREDENLER YALANLIYORLAR!»
İŞİN ASLI: AYDA NE EZAN NE DE KUR’AN OKUNDU
ALİ MURAT GÜVEN - En yetkili ağızdan duyulan bu açıklamayla, sanırım sözkonusu hikâye de lâyık olduğu yere, yani kent efsaneleri tarihinin çöp kutusuna gider artık. Pekiyi, böyle birşey yoksa bu söylenti nasıl doğdu? Ay'daki ezan sesi hikâyesinin ya da Armstrong'un hayâlî Müslümanlığının doğuşuyla ilgili olarak bildiğiniz özel bir şey var mı?
Prof. Dr. Faruk El-Baz - Ne yazık ki var. Aslında bu söylentinin doğmasının -dolaylı yoldan da olsa- sebebi, benim astronotlardan Ay'a gittiklerinde yapmalarını istediğim küçük bir jesttir. Ama nereden bilebilirdim bu masum isteğimin böyle saçmasapan sonuçlar doğuracağını…
ALİ MURAT GÜVEN - Hocam, doğrusu çok merak ettim. Ne rica ettiniz astronotlardan?
Prof. Dr. Faruk El-Baz - Apollo 15'in üç astronotundan biri, öğrencim Alfred Merril Worden'dı. Uzay araştırmalarına meraklı okurlarınız hatırlayacaklardır, Apollo uçuşları hep üçlü astronot gruplarıyla yapılmaktaydı. Bunlardan ikisi "Ay Modülü" (Lunar Module) dediğimiz araçla uydumuzun yüzeyine iner ve bilimsel araştırmalarını yapar, üçüncüsü ise "Kumanda Modülü"yle (Command Module) Ay yörüngesinde turlar atarak onları bekler, bu arada da dünya ile irtibatı sağlar. Bu uçuşta David Scott ve James Irwin yüzeye inecek olan ikiliydi, Worden ise kumanda modülünün pilotu…
Kumanda modülü "Endeavour" Ay yörüngesine girip uydumuzun çevresinde turlamaya başladığında Worden 380 bin kilometre uzaktan Houston'a seslenip raporunu vermeye başladı. Bu arada aramızda da bazı dostane telsiz konuşmaları geçti. Bir ara bana "Buradan istediğin birşey var mı Kral" gibi şaka yollu bir cümle sarfetti. Ben de "Dünyamıza Arapça olarak bir selam göndermen yeterli" dedim. Kur'an'ın dilinin Ay yörüngesinde bir kez olsun yankılanmasını istemiştim o anda. Worden yıllarca süren derslerimiz sırasında benden üç-beş cümle kadar Arapça kapmıştı. Bunun üzerine ricamı kırmayarak telsizden aynen şu sözleri söyledi: "Marhaba ahle el-ard, min Endeavour aleykum salam." Yani, "İyi günler, Endeavour'dan hepinize selam olsun ey dünya insanları".
Bu sözler, o anda Houston'daki komuta üssündeki bizler tarafından olduğu gibi dünyanın dört bir köşesinde Apollo 15'in yolculuğunu takip etmekte olan binlerce amatör telsizci tarafından da canlı olarak dinlenmekteydi ve çoğu Arapça bilmeyen bu kişiler eliyle derhal kayıtlara geçirildi. Sanırım sonradan iyice biçim değiştire değiştire bütün İslâm âlemine yayıldı ve bugünkü hilkat garibesi söylentiye kadar ulaştık. Ancak, ezan sesi nerede, Worden'ın bana gönderdiği bir cümlelik o dostça selam nerede? Aralarında fonetik olarak hiçbir ilişki yok. Kaldı ki bu efsane Apollo 11 için türetilmiş, yani bu olayın yaşandığı Apollo 15 uçusundan tam 2 yıl önceki bir başka uçuş için. Aralarında kronolojik bir bağlantı da yok.
Size şu kadarını söyleyeyim. Apollo uçuşları sırasında yer kontrol ile astronotlar arasında yapılan bütün konuşmaları dinleyen sayılı kişilerden biriydim ben. Eğer oradan bir yerden ezan sesi gelseydi, bir Arap olarak bunu ilk anlayacaklardan biri herhalde ben olurdum. Ama böyle bir şey asla olmadı.
Bu konuda son olarak Müslüman Türk gençliğine şu tavsiyede bulunmak istiyorum: İslâm, yüce Kur'an'da biçimlenmiş ve en iyi ifadesini bulmuş olan ilâhî mesajıyla, günümüzde bir milyarın üzerinde insanın bağlı olduğu eşsiz bir dindir. Ve kendisini ifade edebilmek için başka da hiçbir kanıta ihtiyacı yoktur. Kur'an'ın bizatihi kendisi en büyük kanıttır.
Prof. Faruk El-Baz İle yapılan söyleşinin tam metni: http://www.yenisafak.com.tr/diziler/nasa/
1. BÖLÜM 2. BÖLÜM 3. BÖLÜM 4. BÖLÜM 5. BÖLÜM
HANS’IN KİTABI (DÖRDÜNCÜ BÖLÜM): http://www.selamveselam.com/cilt3/index.htm
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
|