Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam hidayete tabi olanlara,
İsa(a.s)elindeki kitab ile israiloğullarına ihtilafı çözmek üzere geldiğini söylüyor.Devamında bütün nebi resullerin toplumun dengesini bozan meseleleri düzeltmek üzere kendilerine bir kitabın vahiy olarak geldiğini,gelen bu kitab ile toplumda devrimler gerçekleştirdiğinin yakinen olmasa bile tarihi kalıntılar ile bir nevi onaylıyor.
Neden şu anda elimizdeki bu kuran ile birliktelik olmuyor,ihtilafları çözen bir ilaç olmuyor?
Sünnet ehlinin,hadis ve yan ürünleri ile yaklaşık en azı dört olmak üzere bir birlikteliği oluşturan bir oluşum içerisinde yürüyorlar.Nekadar kavgalı olsalarda sınırlarını tanıyorlar.İnsan elinin değdiği söylemler ve eylemler(partiler,vakıflar)vb yerler insanları bir araya getirip ortak bir amaca hizmet ettiriyor.
Kurana geldiğimiz zaman(sadece kuran)okuyanları yorumlayanları,fikir adamları ,falanlar,filanlar sayısını kendilerinin bile bulamayacağı mezheplere bölünüyorlar.Dini ayakta tutup mezheplere bölünmememiz gerektiği söyleyen Allah nasıl bir kitap indirmişki sürekli mezhep ürenmesine sebep oluyor?
Bu nasıl iş diye düşünmemeiz gerekmiyormu?
Birşeyleri pratiğe dökmemiz gerekmiyormu?
Gerekmiyormu diye düşünürken,aklıma şu geldi.Gördünüzmü görüş ve fikirlerini anlayışlarını ilah edinen(yön verme,kanun koyma,anlayışını üstün tutma)o zaman zalimleri ayeti aklıma geldi.acaba?
Neden hep düşünmenin ötesinde,insanlara akıl fikir vermenin ötesinde bende böyle anlıyorum bu senin anlayışın falan filanın ötesine geçip herkes elini(yani kuran ehli)cebine sokup cebindekini beynindeki gibi vermenin hesabını yapmıyor?Projeler üretip,şirketleşebiliyormu?
Davudun söylemi gibi ortak olabiliyormu?Musanın arkadaşı gibi ölüm tehlikesini hissettiği zaman kendini feda edebiliyormu?
Yasin suresindeki resullerin onaylayıp pratikte ölümü seçebiliyormu?
Dünyalık zevkleri uğruna(kadından)zindanı tercih eden yusuf gibi olabiliyormu?
Allaha ve resulüne söylemle değil eylemle olur(!)
Söylemle olursa münafık olursunuz
Eylemle olursa şahit(yetkili)olursunuz
Varın düşünün pratikte ne zaman varım derseniz adresimizi belirtelim.
|