Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam dost,bu kadar çok soruyu biraraya getirip sormak pek istenilen birşey değilsede yine de ben kendi adıma bazı cevaplar vereyim:
1-) Yönetim anlayışı demokrasiye ne kadar yakındır? Düşünce özgürlüğünün sınırı nedir?
Yönetim anlayışının temelinde adaletli bir toplum modeli vardır.Bu modele uygun her sistem kabulümüzdür.Düşünce özgürlüğünün esasında ise şiddet olmadığı ve toplumsal hastalığa neden olmadığı sürece he türlü inanca yaşam hakkı tanınması olmalıdır. 2-) Liderliğin vasıfları nelerdir?
Lider kişi Kuranı iyi bilmeli , adalet duygusunu herşeyden üstün tutacak bir yapıya sahip ve aklını iyi kullanan yapıda olmalıdır.Kadın yada erkek olması farketmez. 3-) Müslümanın dış görünüşü ile ilgili model önerisi nedir?
Genel edep kurallarına ve toplumun değer yargılarına aykırı olmamak şartıyla kıyafet dayatması olmamalıdır. 4-) Ulus-devlet mi, global bakış mı, merkeziyetçilik mi, adem-i merkeziyetçilik mi?
Yönetilen insanların memnun olması ve zulüme yönelinmemesi şartıyla genel barışa katkı sağlayıcı bir toplum modeli. 5-) Müslümanların biraraya gelerek yapmak zorunda oldukları işler nelerdir?
Bizim biraraya gelmemiz Allah aittir.Görev,hayırlarda yarışmaktır. 6-) Araştırıp incelemek mi, yoksa hazıra konmak mı? Yani, oturup internette sörf yapmak mı, yeryüzünü dolaşıp yaratılışı araştırmak mı?
Kurandaki ve evrendeki ayetleri araştırmak tabiki. 7-) İnorganik tarım mı, organik tarım mı?
Fıtrata uygun olan organik tarımdır.Diğeri ekini ve nesli yok edicidir. 8-) Oruç Baba Türbesi’nde 1 gün eylem yapmak mı, yoksa Ramazan boyunca dört yanda tebliğde bulunmak mı?
Türbevari bütün şirk unsurlarını kökünden kazımak ve bu tür hastalık doğuran bataklık ortamını tedavi edici yöntemlerle tevhidi toplum oluşturmak için topyekün seferberlik. 9-) Gülüp eğlenmek mi, ilimde ilerlemek mi? Otur oturduğun yerde mi, takva mı?
Dünyadaki nasibimizi unutmadan ahirete hazırlık. 10-) Kadın-erkek ilişkilerinin üst ve alt sınırları nelerdir?
Sadece insanca ve pek insanca davranış,başka değil. 11-) Anarşist ve devrimci ruh mu, uzlaşmacı ve evrimci ruh mu?
Öncelikle devrimci,sonra evrimci(!) 12-) Yolda kalanlara yardım etmek ile Allah’a salat etmek arasındaki ibadet açısından fark ne? Müslüman olmak namazdan oruçtan mı ibaret? O zaman daha ne?
Ömür boyu Kurana adanmış yaşam hepsini kapsar. 13-) Aksaray mı, İstanbul mu, Türkiye mi, yoksa Dünya mı?
Ulaşabildiğimiz insanlar. 14-) Sert ve antipatik üslup mu, nabza göre şerbet mi, karşısındakini adam yerine koymak mı?
Herkesi adam yerine koymaya öncelik,adamlıktan anlamayana mucibince muamele. 15-) Güdük kalmak mı, sınırları aşmak mı? Kendin çalıp kendin oynamak mı, evrensel düşünebilmek mi?
Yerelliği ihmal etmeden evrensellik. 16-) Korkmak mı? Kimden ve niye?
Sadece Allah'tan korkup zalim rejimleri ve toplumları ise korkutup adalete dönüştürmeye çabalamak. 17-) Hemen şimdi mi, biraz beklemek mi, boş ver mi?
Her anı en iyi şekilde değerlendirmek. 18-) Kapitalizm mi, sosyalizm mi, yoksa yeni bir model mi?
Ne toplum adına bireyi ezen,ne de birey adına toplumun temelini dinamitleyen bir yapı yerine adaleti ayakta tutan bir sistemi oluşturmak. 19-) Statik iman mı, dinamik iman mı?
İman zaten hep dinamiktir. 20-) Meşru müdafaa dışında şiddet kullanılabilir mi? Kullanılamazsa meşru müdafaanın açılımı nedir?
Kişiler haklı oldukları müddetçe her türlü meşru müdafayı uygulayabilirler. 21-) Unutmak mı, arşivlemek mi?
Sürekli hatırlamak ve hatırlatmak.Balık hafızalı toplum olmamak. 22-) 19’cu veyahut muhtelif fideist önkabul mu, metin tenkidi mi?
Her türlü önyargıdan arınmış,aklı kullanan bir yaklaşım. 23-) Sistemli ve organize çalışmak mı, kim ne yaparsa kendine mi? Güç birliği mi, herkes kendi yoluna mı?
Topyekün mücadele sistemini oluşturma çabası. 24-) Tarih yazmak mı, tarihe karışmak mı?
Öncelikle kendi kitabımızın sağdan verilmesi için mücadele etmek. 25-) Toplanıp sorunları konuşmak mı, müzmin dargınlıklar mı?
Önce sorunu doğru tespit edip,sonra bunu ortak akılla çözme gayretine girmek. 26-) Özgürlük mü, tutsaklık mı?
Kişilerden ve toplumdan bağımsız,sadece Allaha bağımlı bir hayat. 27-) Mealci miyiz, Kurancı mıyız, muvahhid miyiz, Müslüman mıyız?
Sözde değil,özde Kurana bağlı bir hanif müslüman tavrı.
28-) Türk mü, Kürt mü, Laz mı, İnsan mı?
Irkıyla ne övünen nede onu asimile eden bir orta yol. 29-) Oyunu gereği gibi oynamak mı, ille de oyunu kendine uydurmak mı? Kendine uydurmak ise bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Kukla olmadan,kişilikli bir insan modeli 30-) Doğuştan müslüman olmak mı, sonradan müslüman olmak mı?
Fıtrata uygun davranan müslüman modeli vesselam.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
|