Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
KADİR GÜRDEN ALINTI...
Sayin mor ve otesi kardesim,
Ben sizin anlasilmak gibi bir caba sarfettiginizi goremiyorum.Yazilariniz bir muamma... Sorduklariniz dogrultusunda bir cevap yazma amacini tasimiyorum. Cunku size yazilanlari kesin okumuyorsunuz, yada anlamiyorsunuz.
Bununda otesinde; siz kutsallastirilmis insanlara inaniyorsunuz. "Resul'un Ilim, Hz Ali'nin de kapisi olmasi" Allah'tan baska ilahlar edinmek degilmidir?
Ilmin sahibi Yuce Allah'tir. Dagitimi onun kontrolundedir. Ogretmen Allah'tir, kullarina O ogretir. O, Kalem'le-bir aracla bilmediklerimizi ogretir. Araclar kutsallastirilamazlar. Allah'i birakip kaleme hayranlik duyanlar husrana ugrarlar.
Resul ve inananlar, butun resullere inanirlar ve aralarinda ayiredimcilik yapmazlar. Risaletin -nubuvvetin- ve hanif dinin baslangici Hz Ibrahim degildir. Sana sura suresi 13. ayeti daha once yazmistim. Resul'un Ibrahime olan inanc akrabaligi ile diger resullere olan inanc akrabaligi, ne daha yakin nede daha uzaktir. Hz Ibrahim'den Hz Muhammed'e, ordan da imamet yoluyla ehli beyte aktarilan saltanat ne Tarihte gerceklesmis nede gerceklesecektir. Ehl-i beyt Islam toplumudur, sadece Hz Ali ve soyu degil.
Sayin mor ve otesi, lutfen Kuran yolunda yeni yeni atilan adimlarin onune gecmeyin. Resulun vefatindan beri gruplara bolunerek, paramparca olmus bulunan Islam toplumunun, yeniden tek dogru Allah ve onun mesajinda birlesmesi icin caba sarf etmek, en buyuk farzdir.
"...gelin sizinle bizim aramizda ayni-musterek olan bir kelimede birleselim; Yalniz Allah'a kulluk edelim, Ona hicbir seyi-kimseyi ortak etmeyelim......"3/64
DEĞERLİ KARDEŞİM...
-öncelikle vahhabi olmadığına inanmak istiyorum!!!
a-anlaşılmak gibi bir çaba!!! daha nasıl bir çaba olmalı,açık açık yazıyorum,ayrıca her yazılanı da çok iyi okurum ve anlarım anladığımı da giriş cümlesinde özetledim.
b-kişilerin kutsallaştırılması??? nereden öyle bir şey çıkarıp örnek yazdığım sözü söylenme amacından uzaklaştırmayı becerdin? şimdi aynı soruyu sana sormak gerekir galiba! okuduklarını anladığına eminmisin? ve allahtan başka ilahlar edinmek??? evet kesinlikle bu sorunun cevabını vermekle yükümlüsün!!! okuduklarını anlıyormusun??? bu konuda söylenecek çok söz var amma...
c-yaratılmış herşey,_bilgiye aracılık edenlerde_ allahın ayetleridir.allahı hatırlatan herşey saygı duyulması gereken şeydir.ayete saygı ve hayranlık duymak allahın zati-subuti sıfatlarına hayranlıktır.sanata hayranlık duymazsan sani sıfatını nasıl idrak edersin? biraz daha düşün istersen direk muhatap olmak istediğin kur'an da konuya örnek bulmakta zorlanacağını zannetmiyorum...
d-hanif dinin başlangıcını bilemem(ayrıca hanif diye bir dinin varlığını da bilmiyorum benim bildiğim hazreti ibrahimden başlayan ezoterik hanif öğreti, burada din başlangıçtan beri olduğu gibi islam), benim bildiğim ezoterik hanif öğretinin başlangıcı hz.ibrahimdir ve konu ile ilgili soruna bu bağlamda cevap vermiştim ama yukarıda dediğim gibi okuduklarını anladığına eminmisin? ayrıca ehli beyt hakkında da kur'ana biraz daha dikkatli bak! orada kast edilen ilim ezoterik havass ilimidir ve hz ali kutsallaştırılmış falan değildir...
e-kur'an kur'anın sahibi ve kur'anın tebliğ edeni hazreti resul ile onun yolundan gidenler ile bir problemimiz yoktur ve bütün arzumuz bu yolda hizmetkarlıktır. ama bu amacımız var diye de...(neyse)
f-yalnız allaha kulluk amacındayız elhamdülilllah,amacımız bu diye de allahın resulunu onun sünnetini ve sahih hadislerini ret etme gibi bir ucubelik içinde de değiliz...
h-sadece bir tavsiye,kök harflere dikkat ederek sadece fatiha suresinin anlamlarını anlamaya çalışırsak inanılmaz bir rehbere kavuşuruz.denemenizi tavsiye ederim...
__________________ SENİN AYNAN OLMAK İSTİYORUM
|