Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam,
hani uzman görüşü , uzman görüşü deyip duruyordunuz...S.Ateş Arapça ve hadis İDDİAları ilminde uzman değil mi yoksa? niye bu uzman'ın görüşünü bu sefer reddediyorsunuz?
kırmızı yazılar sizin,
selamlar,
suratını asan da, ekşiten de mekkeli bir müşriktir... hz. muhammed değildir.. O da insandır elbette ama üsve-i hasenedir... dolayısıyla; üsve-i hasene (en güzel örnek) arınmak için gelene suratını asmaz...
üsve-i hasene = ilah değildir...
üsve: imtisal nümunesi olan İNSAN, örnek olacak olan İNSAN demektir.dikkat edersen, daha doğrusu ön kabül ve ön yargılarından birazcık sıyrılabilirsen üsve sahibinin nihayetinde bir ilah değil, yine etiyle kemiğiyle bizim gibi bir İNSAN olduğu vurgulanmaktadır...dolayısıyla Sevgili Peygamber'de Mekke eşraflarına hararetli bir şekilde tebliğ yaparken, tam da o anda kendisine gelip te:Allah'ın öğrettiğinden bana da öğret! diye ısrar eden ve o sırada Peygamber'in meşgul olduğunu bilmeyen Ûmmi Mektum'a sözünü kestiği bir anda yüzünü ekşitip, ona bakmadı. işte bu kadarcık bir beşeri hatayı bile ( ki Allah Resul'ünü hatası üzerinde bırakmayıp, bu hatasını yine Ayetlerin devamında bizlere evrensel mesaj verilerek düzelttirmiş...)üsve-i hasene olarak bir insandan ve bir beşerden başka olmayan Sevgili Resul'ün '' HATA '' yapmayacağını İDDİA etmekle yahudi ve nasara'ların Peygamber'lerini ilahlaştırmaları gibi siz de onu ilahlaştırmayınız... Sevgili Resul'ün Kur'an'da anlatılan başka insani ve beşeri hataları da var ( yine Allah tarafından Ayet'lerle gönderilmiş ve bunları da vereceğim inşaAllah...
asmıştır diyenler kuran ın tanıttığı peygambere baksınlar...
o bizim için her konuda en iyi örnektir... kendine soru sormaya geleni tersleyen biri iyi örnek olabilir mi?? sizce???
gerçekten siz de güzel ve sevindirici gelişmelerin olduğunu müşahade ediyorum... ama lütfen bu sevindirici gelişmeleriniz şimşek çakması gibi ANLIK değil, DEVAMLI olsun, olur mu?
güzel tavsiyenize uyup, buyrun Kur'an'a tekrar ve DEVAMLI bakalım:
52 Sabah akşam Rablerinin rızâsını isteyerek, O'na yalvaranları kovma. Onların hesabından sana bir sorumluluk, senin hesabından da onlara bir sorumluk yok ki, onları kovup da zâlimlerden olasın!
velhasıl sizin Sevgili Resulü illaki ve billaki ilahlaştırma gayretlerinizden dolayı göremediğiniz ilahi mesajlar / uyarılar : toplumda kemikleşmiş vaziyette bulunan '' zengin- fakir '' ayrımcılığı veya sınıf farklılığı oluşturarak hepsi aynı olan insanlara '' farklı muamelelerde bulunmak...
burada Sevgili Peygamber'e '' Mekke'nin eşraflarına nefesini tüketip büyük bir gayretle tebliğini yapıyorsun , arınmak istemeyenleri, ŞİRK kiriyle yaşamak isteyenleri kendini zorlayarak temizlemeye / arındırmaya çalışıyorsun ama esas sana koşarak gelen ve kendiliğinden ARINMAK isteyenlere sırtını dönüyorsun. bunu yapma. asıl arınmak isteyenlere YÖNEL...
Ali Arslan Meali :
Tekirdağ Eski Müftüsü
İstanbul Eski Merkez Vaizi
tam uzman görüşü :
(Prof.Dr. S.Ateş'i saymadınız...onu kabul etmediniz, siz bir uzmansever olduğunuz için ben de sizin yerinize başka başka uzmanlara müracaat ettim. bakalım Ali Arslan nasıl Meal vermiş ) :
1/2 : ( Peygamber) kendisine âma'nın gelmesinden dolayı yüzünü ekşitti ve ( ona ) arkasını döndü.
3 : ( Ey Resulüm!) sana ( Onun halini ) ne bildirdi ( de Ondan sırt çevirdin) belki temizlenecek( ti).
4 : veya nasihatı dinleyecek de o nasihat ona fayda verecek(ti)
5 /6: fakat kendisini ( öğütten ve imandan )müstağni gören kimseye gelince, onu karşına alıyor ( onu temizlemeye çalışıyor)sun!
7 : halbuki ( onun) temizlenmesinden sana bir sorumluluk yoktur.
8/10 : ama koşarak sana gelen, ( ve Allah'tan) korkan kimseyi ise sen onu bırakıyor ( ve başkalarıyla meşgul oluyor)sun.
11/12 : hayır ( böyle yapma)! çünkü Kur'an bir hatırlatmadır. bunun için DİLEYEN ONDAN ÖĞÜT ALIR.
dolayısıyla kimse peygambere iftira atmasın... akıllı ve dikkatli olsun...
keyfi yorum yapmasın.... kur anı doğru anlasın...
siz bir uzmansever olarak Allahaşkına bir söyler misiniz ?
S.Ateş gibi bir ilahiyat uzmanı veya Ali Arslan gibi ilahiyatçılar Peygamber'e iftira mı atmışlar bu durumda? keyfi yorum mu yapmışlar? siz Kur'an'ı onlardan daha iyi mi anlamışsınız? çekinmeyiniz lütfen...
söyleyin söyleyin...
'' ben onlardan ve herkesten daha akıllıyım , onlardan ve herkesten daha dikkatliyim deyiniz lütfen... ''
söyleyiniz ve utanmayınız...
akıllı ve dikkatli olmalıymışız...
ne kadar akıllı ve ne kadar dikkatli olacağımız sizin AKLINIZLA mı ölçülecek?
yeni AB kriterleri arasında bu da mı var yoksa?
diğer yandan;
... bu konuda ki gelen rivayetler problemlidir.... yapılan yorum hadislere dayanılarka yapılmıştır.. maalesef siz de onları almışsınız buraya....
arkadaşım, şimşek çakması şeklinde ANLIK Kur'an'a yönelmeyiniz demekle haklıymışım... arasıra değil, işinize geldiğini zannettiğiniz zaman değil, her daim ve her hâl ü kârda, her hadis İDDİAsını mutlaka Kur'an'a arzediniz ki tutarlı olasınız...
gelen rivayet problemli imiş...
Kur'an ile çakışıyor mu, uyuşuyor mu YOKSA KUR'AN İLE ZITLAŞIYOR MU ? siz ona bakınız...
hem bu rivayetin SAĞLAM olduğunu söyleyen uzmanlara ne cevap vereceksiniz?
şimdi de senin uzmanın benim uzmanım davasını mı başlatacaksınız?
diğer yandan, hadis tarihini iyi okumanızı öneririm... sevmediğiniz şey hakkında konuşurken de bilerek konuşmalısınız... ayrıntılar orada var...
hadis tarihini çok okumuşum diyeceğim ama sanırım S.Ateş kadar değil... ne senin okuman nede benim okumam... o halde neden hadis tarihini ikimizden de daha fazla okumuş olan Uzman'ların dediğini yapmıyor ve onların engin hadis bilgisine tabi olmuyorsun, hele de bir uzmansever olarak...
hem Sevgili Peygamber'i senden kesinlikle daha fazla seviyorum...
o kadar ki, O'NU İLAHLAŞTIRMAYACAK KADAR ÇOK SEVİYORUM...
son nefesime kadar da O'nu aşırı yüceltip bizden uzaklaştıranların aksine, Kur'an'daki Sevgili Muhammed'i de diğer Sevgili Peygamber'leri de ÇOK SEVMEYE ve sizlerden korumaya DEVAM EDECEĞİM inşaAllah...
Selam
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
|