Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamun aleykum forumuuza bu ilk msajim uye olurken forum kurallari ve politikasi isimli kismi okudugumda gayet hosuma gitmisti zaten ust tarafada da yazdim ama orda kirmizi cizgiyle yzili bir kisim varki cok guzel muthis medeni bir bolumdu. ama forma giripte midye ile ilgili bu bolumu okudugumda resmen sok oldum MOLLA nick li arkadasin yazdigi hakarettende ote biseydi.
sanırım sünniler gittikçe yahudileşiyor..
aslında bu sünniler gerçektende çok yüzeysel müşrikler. ne zaman canları sıkılsa bir yerlerden konu üretip kendilerine göre dini upgrade ediyorlar. bence bu halleri gökten millet vekili olarak inmiş akıl hastası hasan mezarcıya benziyor.
bir musluman olarak resmen utandim. Soruyorum acaba formun yoneticileri bu topic e nasil izin verdiler. tahmin ettiginiz gibi ben bir sunniyim ama baska mezheplerden herhangi birisi icin boyle bir soz soylemekten haya ederim. saglik ve sevgiyle kalin. YILMAZ
selamlar yılmaz kardeş..
ben yazımda tüm sünnileri değil bu görüşü savununan sünnileri kastetmiştim. şimdi izin verirsen kendimi savunayım..
sanırım sünniler gittikçe yahudileşiyor..
yılmaz kardeş ben bu yazımın arkasındayım. çünki yahudiler allahın vahyini terkedip hadislerin bir grup sözün peşine düştüler. işte bu nokta itibarı ile sünnilerde(tamamını kastetmiyorum) allahın ayetlerini bir yana bırakıp kimi zaman onları nesh ederek kendilerine göre bir din yaratmaya çalışıyorlar. mezhepleri din yaptılar mezhepsizleri dinsiz yaptılar kuran tek rehber dedik kuranı yetersiz buldular. birde kalkıp kafalarına göre kendilerine haramlar kıldılar. şimdi bu yaptıkları şeyin yahudileşmekten ne farkı var sizce(sizi tenzih ederim.)
aslında bu sünniler gerçektende çok yüzeysel müşrikler. ne zaman canları sıkılsa bir yerlerden konu üretip kendilerine göre dini upgrade ediyorlar. bence bu halleri gökten millet vekili olarak inmiş akıl hastası hasan mezarcıya benziyor.
kusura bakma yılmaz kardeş ama bu yazımındsa arkasındayım. şimdi ben gidip sünnilerin forumuna girsem ve desemki altın takmak midye yemek falan haram değildir desem işte kurandan ispatı desem inanki beni müşrik, münkir hatta kefere ilan edecekler kafir diyecekler. adım gibi eminim çünkü çok defa karşılaştım. değerli kardeşim. bak bu adamlaar ben buharinin müslimin hadislerini reddettiğim için beni kafir ilan ediyorlar bense onları allaha şirk koştukları için müşrik diye nitelendiriyorum. onlar allahın sözleriyle buharinin sözlerini birbirine denk görüyorlar(ki sahabe dahi olmayan peygamberimizin vefatından 200 yıl sonra yaşamış buhari ve müslimin rivayetlerinin peygamber sözü olduğunu kimse ispatlayamaz hatta bu rivayetlerin kuranla nasıl çeliştiğide forumda tartışılmaktadır.). dinin kaynağı 4 diyip tek rahber olan kurana başka şeyleri denke getiriyorlar. allahın sözlerini inkar etmek=kafirlik buharinin hadislerini inkar etmek=kafirlik. nasıl oluyor bak buhariyyle allahı bir tutuyorlar basbaya. bunun kurandaki hükmü nedir sizce??
elbette bazen ölçüyü kaçırdığım yerler oluyor ama ne yapayım üslubum bu ama forumdaki kardeşler bilirler kaç defa uyardılar benide açtığım başlıkların ismini değiştirdim. hata yaptığımda beni uyarmanız yeterli..
|