Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Resule Salat etmek onun ismi anıldığında "Allahümme Salli Ala Muhammed" demek değildir.
Bizler onun ismi anıldığında son peygamberimize salat etme adına üstteki cümleyi söylemeliysek, Ya Allah ve Melekleri Resulüne nasıl salat edecek?
Son Peygamberimize salat etmek demek onun Kur'anda ifadesini bulan davasına omuz vermek demektir.
Ahzab 56. Şu bir gerçek ki, Allah ve melekleri, o Peygamber'e destek verirler. Ey inananlar! Siz de ona destek olun ve ona içtenlikle selam verin.
Allah'ın son Resulüne nasıl destek verilir ve teslimiyetle selam edilir?
Ayrıca Rabbimiz ve Melekleri sadece Resullerine salat etmez, müminlere de eder.
ALLAH’IN VE MELEKLERİNİN PEYGAMBERİNE SALATI ONA DESTEK VERMESİ VE ONUN ARKASINDA OLMASIDIR. ALLAH’IN VE MELEKLERİNİN SALATININ ANLAMININ “DESTEK” OLDUĞU AYNI SURENİN 43. AYETİNDE BAKIN NASIL AÇIKLANMIŞ:
Ahzab 43. O, odur ki sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye size acıyor/destek veriyor (SALAT EDİYOR). Melekleri de öyle yapıyor. Zaten O, inananlara karşı çok merhametlidir.
ALLAH VE MELEKLERİ TÜM İNANANLARA SALAT EDİYOR. BİZDEN İSTENİLEN ŞEY “ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED” DEMEK DEĞİL SON RESULÜN DAVASINA DESTEK VERMEK.
Pekala ben sana bir soru sorayım. Peygamberimizin ismi anılınca "Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammed" diyenler neden Rabbimizin ismi anılanca en azından aynı uzunlukta tazim ve hürmet cümleleri kurmazlar? Peygamber mi senaya daha layık yoksa Rabbimiz mi?
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
ALLAH’IN VE MELEKLERİNİN PEYGAMBERİNE SALATI ONA DESTEK VERMESİ VE ONUN ARKASINDA OLMASIDIR. ALLAH’IN VE MELEKLERİNİN SALATININ ANLAMININ “DESTEK” OLDUĞU AYNI SURENİN 43. AYETİNDE BAKIN NASIL AÇIKLANMIŞ:
Ahzab 43. O, odur ki sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye size acıyor/destek veriyor (SALAT EDİYOR). Melekleri de öyle yapıyor. Zaten O, inananlara karşı çok merhametlidir.
ALLAH VE MELEKLERİ TÜM İNANANLARA SALAT EDİYOR. BİZDEN İSTENİLEN ŞEY “ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED” DEMEK DEĞİL SON RESULÜN DAVASINA DESTEK VERMEK.
.......
Putperestlikden kalan torenciligin ve sekilciligin acimasiz urunleri, Peygamber efendimiz konusunda bile kendini gostermekdedir. Kurani anlamda Peygamberi desteklemek yerine, Sekilci ve torensel bir yaklasimla Peygamberimiz Torensel bir sahsiyete sokulmaya calisisiliyor.
Onun getirdigi Kurani gerecekleri gorme yerine isin kolayina kacilip ismi her anildiginda bir takim torensel suslu laflar ile ona destek verdiklerini ilan ediyorlar. Allahin bizden istedigi bu mu diye hic dusunmuyorlar.....
__________________ Müslümanim diye hic utanmiyorum.... Mevsim Bahar..Ben artık özgur bir müslümanım. Bir elimde KURAN, Bir elimde bahar çiçekleri ve arkamda 1400 yıllık hurafe, hadis, mezhep ve şeyhlerın enkazı.
Onun getirdigi Kurani gerecekleri gorme yerine isin kolayina kacilip ismi her anildiginda bir takim torensel suslu laflar ile ona destek verdiklerini ilan ediyorlar. Allahin bizden istedigi bu mu diye hic dusunmuyorlar.....
Değerli Papatya,
Meseleleri incelerken (lütfen dikkat, "incelerken") sonuca çok çabuk gittiğimiz gibi bir endişeye kapılıyorum...
Tam olarak şunu söylemeye çalışıyorum...
Bir konuyu, bütün sorunları ve sorularıyla inceleyerek bireysel olarak tam bir kanaat edinmiş ve kişisel düzeyde aradığımız bütün cevapları bulmuş olduğumuzu düşünebiliriz... Bu bizim hakkımızdır...
Ancak, çok az incelenmiş ve hakkında bulunan cevapların yeni ve başka soruları beraberinde getirdiği meseleler çoktur Kurân'da...
Meselâ, dostumuz Sevgili Alperen'in ele aldığı Ahzap Sûresinin Salât'a ilişkin âyetleri hakkında bendenizin dile getirebileceği farklı argümanlar var... (Ne çâreki şu anda yazmaya vaktim yok...)
Buradan hareketle, okuyucunun kesin bir kanaat edinerek meselelerin çözümüne dair cevapları içselleştirebilmesi için aceleci olmaması -bilimsel olarak- daha sağlıklı....
Sizin sözlerinizden hareketle ifâde etmeye çalıştığım görüşümün sizi hedef almadığını ve fakat forum arkadaşlarımızın sağduyusuna bir sesleniş olduğunu herhalde kabul edersiniz...
" Buradan hareketle, okuyucunun kesin bir kanaat edinerek meselelerin çözümüne dair cevapları içselleştirebilmesi için aceleci olmaması -bilimsel olarak- daha sağlıklı....
Sizin sözlerinizden hareketle ifâde etmeye çalıştığım görüşümün sizi hedef almadığını ve fakat forum arkadaşlarımızın sağduyusuna bir sesleniş olduğunu herhalde kabul edersiniz..".
Semazen kardeş,
Buraya önyargılarınla gelmediğin ve kendini bu siteye çekidüzen vermek gibi bir niyet taşımak amacıyla burada olmadığından emin olmak için sizi dikkatle takip ediyorum.Ortamı sakinleştirici yazılarınıza bir itirazım yok.ancak yukarıdaki satırlarınızı kanıksadığımı billdiririm.
Bizim burada bilimsel olmak,akademik takılmak gibi bir derdimiz yok.Biz asırlardır terkedilen bir Kurana yöneliyoruz ve Allahın kitabından olduğuna inandığımız herşeyi anında uygulamak gibi bir görevimizin olduğuna inanıyoruz.Bu nedenle şu bilimsel değil,bu yanlış gibi laflara maalesef karnımız tok.Buradaki insanlar el yordamıyla kurana yöneliyor ve hiç kimse bizi doğrudan rabbimizin ayetlerine uymaktan alıkoyamaz.
Eğer yazılanlara karşı itirazlarınız varsa hemen açıklayınki insanlar hangisinin daha hikmetli olduğuna karar verip ona göre bir tavır alsınlar.İnşallah meramımızı anladığını umar,hakkı eğip bükmektense insanların kırılıp alınmasını öncelemediğimi bilmenizi isterim.maalesef bu tür konular nezaket kaldırmıyor.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Buraya önyargılarınla gelmediğin ve kendini bu siteye çekidüzen vermek gibi bir niyet taşımak amacıyla burada olmadığından emin olmak için sizi dikkatle takip ediyorum.
Değerli Abdullah,
Bu ihtiyaç neden?
Yâni, benim veya bir başkasının gizli bir amaç ve niyetle foruma üye olabileceği ihtimalinin peşinde onu veya beni dikkatle takip etme ihtiyacını neden duyarız??
Meselâ, benim Sn. Hanif'in (mâlum tartışmaları hatırlarsınız) niyetinin ne olabileceği hususunda hiç bir merakım olmamıştır... Sâdece, yazılıp çizilenlerle ilgilenmişimdir...
Abdullah16 Yazdı:
Ortamı sakinleştirici yazılarınıza bir itirazım yok.ancak yukarıdaki satırlarınızı kanıksadığımı billdiririm.
Sonuç itibariyle, mesajlarımdan hareketle ortam sâkinleşti ise bundan memnuniyet duyarım... Ancak, ne bulunduğumuz ortamları kızıştırmak ne de sâkinleştirmek için yazışmadığımı söylemeliyim....
Abdullah16 Yazdı:
Bizim burada bilimsel olmak,akademik takılmak gibi bir derdimiz yok.Biz asırlardır terkedilen bir Kurana yöneliyoruz ve Allahın kitabından olduğuna inandığımız herşeyi anında uygulamak gibi bir görevimizin olduğuna inanıyoruz.
Sevgili Abdullah,
Düşünüyorum ve şu sorular mecburen zihnimden geçiyor: :)
Bu "Biz" kimdir?
Meselâ, benim üyeliğim 3 aylık... Bu "Biz"e ne zaman dâhil olabilirim?
Semazen "biz"den değilse; kimdendir???
Abdullah16 "biz"den mi???? :)
Abdullah16 Yazdı:
Bu nedenle şu bilimsel değil,bu yanlış gibi laflara maalesef karnımız tok.Buradaki insanlar el yordamıyla kurana yöneliyor ve hiç kimse bizi doğrudan rabbimizin ayetlerine uymaktan alıkoyamaz.
"Bilimsel olmak" sâdece akademisyenlerin harcı değildir... Hepimiz için olmazsa olmaz bir mecburiyettir... İlmin peşinde kendimizi geliştirmek maksadıyla bazı inceliklere karınca kaderince vurgu yapmak, insanlardan inceledikleri konuların profesörü olmalarını istemek değildir...
Lütfen, dikkat edilsin; bu mesaj zincirinde yer alan Sevgili Alperen'in araştırma-inceleme yöntemine itiraz edilmiş midir?
Edilmemiştir!
Neden?
Çünkü, yöntem sahibidir!
Yöntem kalite demektir!
"Karnımız tok" sırtımız pek olsa da "el yordamı" ilânihâye tavsiye edilecek bir yöntem değildir!
Abdullah16 Yazdı:
Eğer yazılanlara karşı itirazlarınız varsa hemen açıklayınki insanlar hangisinin daha hikmetli olduğuna karar verip ona göre bir tavır alsınlar.
Sn. Papatya'nın mesajından hareketle dile getirme ihtiyacı hissettiğim (doğru veya yanlış) bir görüşüm vardı; ancak o kadarını ifadeye vakit bulmuştum... Alperen'in değerli görüşleri üzerine söylemeyi düşündüklerimi daha geniş bir zamana tehir etmiştim... Forum üyelerinin, özel hayatlarından kaynaklanan sebeplerle "kısmi" itirazda bulunma hakları yok mudur? :)
Abdullah16 Yazdı:
İnşallah meramımızı anladığını umar,hakkı eğip bükmektense insanların kırılıp alınmasını öncelemediğimi bilmenizi isterim.maalesef bu tür konular nezaket kaldırmıyor.
Olmadı! :)
"Hak" ile "nezâket" çelişen kavramlar değildirler... Birbirlerini desteklerler... Siz, muhtemelen Semâzen'in nezâketsizliğinden hareketle böyle yanlış bir intibâa kapılmış olabilirsiniz.. :)
Özür dilerim... Bir dipnot olarak örnek vermek isterim....
Hans von Aiberg'in peşinde ve fakat aslında "el yordamıyla" Kurân'a yönelen insanlar da vardı... Hâlen, arta kalanlar okunan.com'da el yordamıyla devam ediyorlar...
Bazı dostlarımız ise, el yordamını daha en başta yeterli görmedikleri için bugün buradalar ve çok değerli çalışmalarından istifade ediliyor....
Bu örnek gizli niyetimi (?) deşifre etmeye yeterli ola-bile-bilir mi? :))
BİZ, Ben+Abdullah+Semazen+Papatya ve diğer Kur'ana odaklanmış ve dini yalnız Allah'a özgüleme derdindeki tüm dostlarımızdır.
Haliyle bir ortak paydamız var fakat tabiki tekelci ve tektip değiliz. Hansçılardan yada benzerlerinden farkımız bu. Burada herkes kendi adına konuşuyor, herkesin görüşü yalnız kendisini bağlıyor. Çünkü bir tarikat, cemaat yada meşrep değiliz. Görüşlerini mutlaka savunmamız gereken bir abimiz, hocamız, pirimiz yok. Sadece ortak bir ilke etrafında bildiklerini özgürce paylaşan forumdaşlarız. Bu forumun güzelliği de burada.
BİZ'in tek standardı var: Hanif (Birleyici, Dini Yalnız Allah'a Özgüleyici) Müslüman olmak.
Bu evde yada mescidde Abdullah kardeşim de, Semazen kardeşim de ve diğer tüm "Hanif Müslüman" kardeşlerim de eşit düzeyde (misafir değil) ev sahibidirler. Sözün özü, bu forum hepimizin ortak malıdır.
Şahsen ben, iki kıymetli büyüğümün bu tip bir konuda tartışmasına çok üzülürüm.
Aman aramıza kara kediler girmesin...
Saygılar
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
Katılma Tarihi: 18 mart 2006 Yer: United States Gönderilenler: 75
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Alperen Yazdı:
Selam Dostlar
BİZ, Ben+Abdullah+Semazen+Papatya ve diğer Kur'ana odaklanmış ve dini yalnız Allah'a özgüleme derdindeki tüm dostlarımızdır.
Haliyle bir ortak paydamız var fakat tabiki tekelci ve tektip değiliz. Hansçılardan yada benzerlerinden farkımız bu. Burada herkes kendi adına konuşuyor, herkesin görüşü yalnız kendisini bağlıyor. Çünkü bir tarikat, cemaat yada meşrep değiliz. Görüşlerini mutlaka savunmamız gereken bir abimiz, hocamız, pirimiz yok. Sadece ortak bir ilke etrafında bildiklerini özgürce paylaşan forumdaşlarız. Bu forumun güzelliği de burada.
BİZ'in tek standardı var: Hanif (Birleyici, Dini Yalnız Allah'a Özgüleyici) Müslüman olmak.
Bu evde yada mescidde Abdullah kardeşim de, Semazen kardeşim de ve diğer tüm "Hanif Müslüman" kardeşlerim de eşit düzeyde (misafir değil) ev sahibidirler. Sözün özü, bu forum hepimizin ortak malıdır.
Şahsen ben, iki kıymetli büyüğümün bu tip bir konuda tartışmasına çok üzülürüm.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma