Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 28 mart 2006 Yer: United States Gönderilenler: 150
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Müdrec Hadis, Şâhid Hadis O hadis, bu hadis........
Ne oldu simdi... Kurana uygun mu oldular.... Hadisleri 100 parcaya bolsenizde degisen ne pek anlaymadim. Birileri Hadis kuyusuna bir tas atmis, 1400 senedir kimse cikaramiyor....
Ne diyelim Kolay gelsin...... Kuran ortada iken. Sizlere nice 1400 seneler...
Katılma Tarihi: 05 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 113
bu sayılan bir kaç yüzden fazla hadis ve hadis çeşitlerinin(ki herbiri kendi aralarındada bir kaç parçaya ayrılıyor)hangisine inanalım?ama kuranı değil parçalamak bir nokta fazlalık yada eksiklik yapılamıyor.birde akılma takılan bir soru bu hadisleri katagorilere,kollara,parçalara kim ayırmış,kategorize etmiş?katogorize edilirken hangi kriterler baz alınmış?mesela mütavatir hadisten bahsedilirken o hadisin sahih olduğunun kesin kanıtı nedir?mesela 100 bin civarında müslümanın bizzat dinlediği veda hutbesinin daha başlangıç cümlesinde bile tam bir fikir birlikteliğine varılamamışken mütavatir olduğunu iddia ettiğiniz hadislerin sahih olacağını hangi cüretle iddia edebiliyorlar hala anlayabilmiş değilim.
Katılma Tarihi: 09 mart 2005 Yer: United States Gönderilenler: 100
"Tiyerili" ister ardniyetli sor ister iyiniyetli ama cevaplar gerek yukarida gerekse onceki iki sayfada yazili, eger ilim irfanla tanisip faydalanmak isterseniz ne ala, yok cehalet kementiyle nefsin bosvermisligiyle sorumluluktan kacmak isterseniz kimse sizin ustunuze bekci degil!...
tekrar ediyorum: "yazilari ancak ilmi kaygilari goz onune alarak aktariyorum" kimseyle tartisacak durumda degilim!...
Selam Suzi,hoşgörüne sığınarak az bir ilave yapıyorum:
"Birileri Hadis kuyusuna taş atmış,1400 senedir akıllı geçinenler bir türlü çıkaramadığı gibi kuyuyu açık bıraktıklarından içine düşenler yükseldik sanıyormuş alçaldıkça tabana.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
selam
dikkat edin safsatanın kuralınında izahı çok zor
oluyor. sayfalar tutuyor. okuyan birisi için o kadar
gülüncki. aradan çıkartıp çelişkiyi gösterdiğinde
yazının sahibi bile aklının almadığı bir şekilde alay
edildiğini zannediyor.
alay etmediğini söylediğindede, sanki yararlı
bulduğunu söylemişsin gibi adam aktarmaya devam
ediyor. ADAMLAR O K U M U Y O R . vesselam.
Katılma Tarihi: 05 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 113
yusuf nickli arkadaş bana cevaben ''cehalet kementiyle nefsin bosvermisligiyle sorumluluktan kacmak isterseniz kimse sizin ustunuze bekci degil!...''şeklinde bir yazı yazmışsınız.nefsin boşvermişliği ile kaçmak istediğim sorumluluk nedir?şimdi işi gücü bırakıp 700 bin tane hadisin hangisinin sahih olduğunu tesbit etmeyemi uğraşayım?buna mecburmuyum?islamı yaşama noktasında emir yasakları uygulamada kuranın neresinde eksiklik varda buharinin,müslim'in,davudun,tirmizinin rivayetlerine kafa yoracağım?cenab-ı hak kuranda defalarca YALNIZCA KURANDAN İMTİHAN OLACAKSINIZ diyor.kuranın emir yasaklarının haricindeki emir ve yasaklar laf kalabalığıdır vede beni hiçbir şekilde bağlamıyor.size acizane tavsiyem hadislerin türlü türlü çeşitlerini tashih etmeye harcadığınız vaktinizi birazda kuranı okumaya ve anlamaya çalışınız.
Moderatör Notu: Ebu beyza'nın konuyla alakası olmayan mükerreralıntısı silinmiştir.
bu kadar sig yaklasimlara ne yazilir ki?!..
yaz diyorlar, ne yazayim?....
bu kadar ilim, bu kadar etik bu kadar diyalekt !!!!...
oyle ya, matematige, fizige, hesaba kitaba ne gerek, bu insanlarin hepsi aptal!!! binlerce yillik insanlik tarihi bos islerle ugrasmis, iki uc ucube bir cirpida isin icinden cikmis?, kaynak, dayanak, delil YOK!!!...
sen nerden anliyorsun kurani? hepsi birer arapca profu?!!!! tarih uzmani cografya profu, antropolog vs vs....
sen nerden biliyorsun kuranda onlarin yazdigini, nerden?
basit cok ama cok basit SORU!!!!!!........
not: bir de yazmis 'yusuf' "NICKLI" bilmem ne?!!! nece bu ya?!!!!...
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam,
tgrt tv de bi adam var saat 10:00 gibi bazende öğleden sonra din
hakkında konuşuyor,adını hatırlayamadım şimdi ama sözlerini hatırlıyorum
güzel kardeşlerim adamlar prof ta ne profu;embesillik üzerine master
yapanlar mı,yoksa anlamamazlık üzerine lisansüstü eğitim gören
PAPAĞANLAR mı?
bize tarih şunu yapmış adam boşuna mı uğraşmış mış deme gayri yetti..
emevi abbasi hristo,yahudi budist öğretilerini harmanlayıp bide bunu
üstüne yunan mitolojisinin dine uyarlanmış hallerini üste çıkma
tasavvuf ayağıyla yutturmaya çalışmayın..
ben kendimce ne mevlana tanırım ne de yunus ne taktuk emreyi nede şems'i
kurana bakarım o ne söylerse uymaya çalışırım,700 bin hadis içinde akla
mantığa uyanları bul bulabilirsen karmaşa kargaşa yığını,
peygamberi:bir öyle bir böyle şöyle böyle adam yerine koyup,bu gün
dediğini yarın inkar eden bir kişi karakterine büründürmüşler..
bizim sorunuz işte bu.
peygamber yerinden kalksaydı eğer herhalde hakkında yazılan hadis adı altında ki sözlere çok üzülürdü..
neyse yoruldum sonra devam ederim...
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
eline yetki geciren 'ali kiran bas kesen' oluveriyor!...
kisisel psikolojik tatmin sagliyorlar, yazi silmekle konu kilitlemekle egosal bir huzur buluyorlar!!!!...
ama konusmaya daha dogrusu yazmaya gelince 'Allah Allah' nerde ozgurluk! nerde insan haklari! nasil olur da atalarin dini olur... bunca alimi at cope... naralari atiyorlar....
heyhat bu celiski dilemma!!!!...
daha once yazdim tekrar yazayim, olup biten sudur: guc cazibe merkezidir, dun istanbul bagdat bugun amerika!... dincisi dinsizi, hacisi ibnesi, alimi zalimi hiristiyani yahudisi, hindusu cinlisi ipini koparip kosa kosa gelir hatta zit fikrde olsa da gelir!!!!!!!!.....
vahsi bati aci kan soykirimlarla insa ettigi teknolojik medeniyetini bizlere cok guzel bir sekilde sundu! 'haklinin degil guclunun dedigi oldugu icin' hic bir sorgulamaya gerek gormeden taban tabana zit kulturu 'dogru' olarak kabul edip aldik ! bazilari direnc gosterdi ve fakat isin icinden cikamayinca 'sapkin' yollara basvurdu 'hanif islam' gibi!!!!... ustelik yeni bir seymis gibi klasik 'mantiga burume' piskozuyla ( karsi koyamadigi guce 'dusmeseydim esekten inecektim zaten ben' turu yakistirmalar.... ) kiliflar buldu!!!!!....
evet celiski burda!!!! uymuyor, batinin hemen hemen hicbirseyi bize uymuyor, hatta ZIIIIIIIIIIIT.......... dolayisiyla ya onlardan olacaksin ya da abuksubuk boyle yakistrma kiliflara buruneceksin, insan beyni kendiyle savasamaz, ya mantiga buruyecek ya taraf degistirecek!!!!!!!!!!!......
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma