Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
60. Artık evlenme ümidi beslemeyen, hayızdan ve doğumdan kesilmiş yaşlı kadınların zinetlerini göstermeksizin dış elbiselerini çıkarmalarında kendileri için bir günah yoktur. Ama yine sakınmaları onlar için daha hayırlıdır. Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. yaşar nuri meali
Selam hasan Kardeş
Bu meallendirmede geçen bazı kelimelerin orijinal metinde geçip geçmediği konusunda yardımcı olursanız sevinirim(kırmızıyla işaretli olanları)
dış elbiselerini
kendileri için günah yoktur
Anlamaya çalıştığım şu kadın bu ayette elbisesini atınca çıkarınca iç elbiseylemi kalıyor yoksa çıplakmı kalıyor
Ve’l kavâidü mine’n nisâi ‘lletiy lâ yercûne nikâhen fe leyse aleyh inne cünâhün en yada’ne ...siyâb ehünne gayre müteberricâtin bi ziynetih...
Arapça metinde giysi anlamına gelen siyâb var; dış kelimesi yok. Ama kendileri için günah yoktur ifadesi var.
Kadın elbiselerini çıkarınca iç elbiseleriyle mi kalıyor?
Eğer "iç elbiseler"den kastın atlet ve kilot ise evet onlarla kalıyor. Çıplak kalıp kalmadığı ise hiç aklıma gelmedi; bilmiyorum.
Y N Öztürk geleneksel yanlışı taklit etmiş ve tamamen yanlış bir çeviri yapmış. İstenirse bunu müzakere ederiz.
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam hasan kardeş
Bu ayetin doğru çevrisi nasıl olmalı peki?
Ben bu ayetten cinsel cazibesi kalmamış yaşlı kadınların elbiselerini atıp çıplak gezebilir böyle gezmelerinde kendilerine günah yoktur.Ama ziynetlerini \takılarını göstermemek şartıyla gibi bir anlatım görüyorum ki bu çok saçma
Buradaki ziynetleri takılar değil kadının göstermemesi gereken süsleri saçı başı boynu kollları göğüsleri vs gibi anladığımdada bu seferde elbiseyi atınca bunlar ortaya çıkıyor saç kol göğüs göbek vs.hem elbiseyi atacak hem göstermeyecek gibi bir anlatım çıkıyor.
Yine bu ayettin anlamından kendilerine günah yoktur ifadesinden hayızdan kesilmemiş ,evlenme ümidi besleyen kadınlarında elbiselerini giymesi gerektiğini (yoksa günah kazanırlar) ve zinetlerini göstermeyeceğini anlıyorum.
Kuranda örtü tesettür iffetli olmak için varsa nelerin nasıl örtüleceği detaylandırılıp anlatıması gerekirdi.
Örneğin kadının sadece kocasına açacağı yerleri şuraları şuralarıdır bunları kadının akrabası yada kardeşi dahi olsa onlar yanında açmasın diye kesin anlatım olmalıydı.
nur31 nur60 ve cilbab ayetlerinin o dönemin sosyal yaşantısını düzenlemeye yönelik ayetler olabiirmi?
Allah kuranda kadına iffetini cinsel organını koru zinadan uzak dur demiştir.Ve bunu nasıl yapacağını kadının tercihine bırakmıştır diye düşünüyorum.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
"Kur'an'da var mı?" yada "Kur'anda sizin dediğiniz gibi mi var?" soruları birçok kökleşmiş ve dinleşmiş geleneğimizi sorgulamımızı sağlıyor. Yutturulan haplar bir bir tesirini kaybediyor.
İnternet medyasının bu konuda çok büyük ehemmiyeti bulunmakta.
İnsanımız artık "türban takmak caiz midir?" yada "başörtüsü takmak günah mıdır?" diye sorabilmektedir.
Anlayış oluşturabilmek süre ve sabır gerektirmekte. Bu hususta çaba sarfeden tüm dostlara ferdi olarak saygılarımı sunmak isterim.
Türban mücahidleri de tabiki boş durmuyor ve yayına devam ediyor. Bakınız Mehmet Göktaş ne buyuruyor:
Mehmet Göktaş: "Örtünen bayan, Allah’ın yeryüzündeki işareti ve levhası olup muhataplarına Allah’ı hatırlatıyor."
Yaşadığımız coğrafyanın ancak örtünerek varolabileceğini, hem de
tarihten gelen bütün görkemini donanarak yeniden ve güçlü bir şekilde
varolabileceğini ve toplumun örtüsüzlükle birlikte tarihten de,
coğrafyadan da silinip gidecektir.
İslâm bundan sonra örtü aracılığıyla kıtalara taşınacaktır.
Allah’ın dinini, Allah’ın vahyini dün akıncı yiğitler götürmüştü
kıtalardan kıtalara. Bugün bu emaneti yeryüzünün dört bir yanına taşıma
görevini Müslüman bayanların mübarek örtüleri, kızaran yüzleri, vahyi
kıpırdayan dilleri yüklenmiştir.
Götürdükleri Allahın vahyimi yoksa atalarının kuşa çevirdikleri din anlayışımı?yuvarlak laflarla bu iş olmuyor maalesef.
Bugün bu emaneti yeryüzünün dört bir yanına taşıma
görevini Müslüman bayanların mübarek örtüleri, kızaran yüzleri, vahyi
kıpırdayan dilleri yüklenmiştir.
Geç bu beylik lafları da,sor bakalım bu örtülülerden birine ve kendine: Allahın dinini anlamak için bize apaçık kıldığı Kuran yetermi? Yetmez diyorsanız atın çöpe kendilerinizi ve örtülerinizi.
Çünkü içi şirk dolu bir örtüyle yaşamaktansa, yalnız Kuran diyen bir anlayışa göre yaşamayı yeğlemek erdemdir vesselam.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Katılma Tarihi: 28 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 538
Selamün Aleyküm ! Değerli Adalet Kardeşim!
Adalet Yazdı:
Geç bu beylik lafları da,sor bakalım bu örtülülerden birine ve kendine: Allahın dinini anlamak için bize apaçık kıldığı Kuran yetermi? Yetmez diyorsanız atın çöpe kendilerinizi ve örtülerinizi.
Çünkü içi şirk dolu bir örtüyle yaşamaktansa, yalnız Kuran diyen bir anlayışa göre yaşamayı yeğlemek erdemdir vesselam.
Konu başörtüsü yada tesettürü aşmış gibi görünüyor ve biz hep bir adım daha giderek sanki isteyerek yada istemeyerek kadınımızı bugünkü medyada görülen yere getirmeye çalışıyoruz.
Kadının avreti neresi,ziynet nedir ne değildir??? vs...
Aslında avret yerleri yaradılışla bize gösterilmiş ve öğretilmiştir.Kadınla erkeğin farklılığı yani "farklı yerleri" avrettir.Konuda esasında bu kadar basittir.Yalnızz bazı yerler vardır ki normalde avret olmadığı halde,kadının hal ve hareketlerine göre birdenbire avretleşebilir.Yani örneğin kadın vücudununun biryerini kasdi tahrik amacıyla kullanıyorsa,onun o uzvu avret yeri olur ve artık teşhiri yasaktır.Erkek içinde o kadına yaklaşılması yasak hale gelmiştir.Çünkü Rab'bim "zinaya yaklaşmayınız" buyuruyor.
Konu başörtüsü yada tesettürü aşmış gibi görünüyor ve biz hep bir adım daha giderek sanki isteyerek yada istemeyerek kadınımızı bugünkü medyada görülen yere getirmeye çalışıyoruz.
Kadının avreti neresi,ziynet nedir ne değildir??? vs...
Aslında avret yerleri yaradılışla bize gösterilmiş ve öğretilmiştir.Kadınla erkeğin farklılığı yani "farklı yerleri" avrettir.Konuda esasında bu kadar basittir.Yalnızz bazı yerler vardır ki normalde avret olmadığı halde,kadının hal ve hareketlerine göre birdenbire avretleşebilir.Yani örneğin kadın vücudununun biryerini kasdi tahrik amacıyla kullanıyorsa,onun o uzvu avret yeri olur ve artık teşhiri yasaktır.Erkek içinde o kadına yaklaşılması yasak hale gelmiştir.Çünkü Rab'bim "zinaya yaklaşmayınız" buyuruyor.
bazı yerler vardır ki normalde avret olmadığı halde,kadının hal ve hareketlerine göre birdenbire avretleşebilir.Yani örneğin kadın vücudununun biryerini kasdi tahrik amacıyla kullanıyorsa,onun o uzvu avret yeri olur ve artık teşhiri yasaktır.
Evet. Mesela Türbanlı da dudağını dilinle yalayabilir. Kıvırtabilir. Ayağını böyle tak tuk tik tak tik tak vurabilir işte asıl mesele burda. ZİNAYA YAKLAŞTIRAN ŞEY'DEN ŞEYLERDEN KAÇINMAK.
__________________ "Onlara bir ilmin tanıklığında bütün serüveni mutlaka anlatacağız. Biz olup bitenlerden habersiz değildik." A'raf-7
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Mircan yazdı
avret olmadığı halde,kadının hal ve hareketlerine göre birdenbire
avretleşebilir.Yani örneğin kadın vücudununun biryerini kasdi tahrik
amacıyla kullanıyorsa,onun o uzvu avret yeri olur ve artık teşhiri
yasaktır.Erkek içinde o kadına yaklaşılması yasak hale gelmiştir.Çünkü
Rab'bim "zinaya yaklaşmayınız" buyuruyor.
------------------------------
Yani kardeş erkek için farklımı
mutena semtte bir ev, iyisinden bir araba
briyantinli saçlar, beyaz altından bileklik ya da tasma
kruvaze ceket, marka boyunbağı
hele arabanın kapısını açan biride varsa
yirmisekizinci katta işyeri, bankadan kredili konsinye malı,
asgari ücretli beş on hamalı
ve çift sekreterli maun kapının arkasında oturuyorsa
ara sıra röportaja çıkıp magazin sayfalarında görünüyorsa
ve kadınların arasında
munis bir sesle o sihirli cümleyi tekrarlıyorsa
ahh, ne kadarda güzelsiniz.... ha!
allah vergisi güzelliğini sergileyen bir fahişeden
vazgeçtim yatmasındanda kadınlar nazarında
dahamı az zinaya yaklaşıyordur acaba...
Konu "kadın" üzerine yoğunlaştığı için kadın üzerinden örnek verdim ama dediğin gibi erkeğin durumuda çok farklı değil,oda benzeri yanlış hareketlerden sorumlu.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma