Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 07 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 672
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sayın Kürşat,
Allah zamana tabi değildir.
Zaman Allahın yarattığı bir varlıktır. Aynen doğa gibi, aynen bizim gibi.
Zamana tabi olursan, bir öncelik, sonralık olayı ve ona bağlı nedensellik vardır. Bizim mantığımızın kuralları bu çerçeve içinde çalışır.
Allah zamansızdır. Ezel, ebed, öncelik, sonralık, nedensellik onu sınırlayan kavramlar değildir. Bunlar bizim aklımızın kuralları içinde bir olayı anlayıp, yorumlamamız için gerekli kavramlardır. Biz bunlarsız yapamayız, ama Allahın bunlara ihtiyacı yoktur.
herkese selamlar,
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
Zaman, madde ve enerji ezeli ve ebedi ise yüce yaratıcı Allah bunun dışında mıdır? Yoksa içinde midir? Yek vücud / vahdet-i vücud anlayışı doğru mudur?
Muhabbetle...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
dedi:Bir soru: Zaman bir şey midir, Allah zamanı da yarattığını söylüyor mu?
cevap: "herşeyi yaratan allahtır"ayeti vardır. ancak zaman yaratılmış değildir. zaman olayların öncelik ve sonralığıdır. zaman varsayılan bişeydir. ama cisimsel bişe olmadığından yaratılmış değildir. sadece bizdeki zaman tasavvuru düşünce olması hasebiyle yaratılmıştır. bi saat düşüncesinde olduğu gibi. allah zamanı yarattı diyenler, zamanın yaratılmasından önce bi zamanı da farkında olmaksızın savunurlar,
dedi:
Zaman, madde ve enerji ezeli ve ebedi ise yüce yaratıcı Allah bunun dışında mıdır? Yoksa içinde midir? Yek vücud / vahdet-i vücud anlayışı doğru mudur?
cevap: allah hacimsel olrak alemin içindedir diyorum. alem ise hacim olarak sonsuzdur. allah ise hacim yani cisim olarak sonlu bi büyüklüktedir. vahdeti vücut olayı yoktur. allah alemdir görüşü batıldır diyorum
Patlayan bir şey yok. Big bang(büyük patlama) ise kesinlikle gerçekleşti.
Teşekkürler.
__________________ Dinin bakış açısına göre,tüm bu fantastik harikulade evren,tüm bu karmakarışık şeyler, ancak, Tanrı’nın, insanların iyi ve kötü için çabasını gözlediği bir sahnedir.. Bu sahne,bu oyun için çok büyük!
yapılan her iş işletim sisteminin izin verdiği kadar yapılabilir...
yapılan işlerden işi yapanlar sorumludur işletim sistemini yapan değil...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Katılma Tarihi: 17 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 506
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selamlar,
İnsanoğlu yaratık olduğu için sınırsız bir güce
sahip değildir!!!… Gözümüzün görüş alanı, kulağımızın işitme debisi, kısaca
duyularımızın sınırlı oluşu, bu sınırlar dışında kalan şeylerin olmadığı
anlamına gelmez…
Aklımızın da bir sınırı var. Aklımızın ulaşamadığı
alanların olmadığı ve cevabını bulamadığımız soruların da cevapsız olduğu
anlamına gelmez. Bu cevapların bulunamayışı insanın sınırlı oluşundandır. Aklımızın
ulaşamadığı alanları fazla zorlamamak gerekiyor, o sınırdan sonraki iman
gerektirir.
Selam ve dua ile.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Aklımızın ulaşamadığı alanlar nelerdir? Nerede başlar?
Hangi sorular aklımızın ulaşamayacağı sorular olup ancak imanı gerektirir?
__________________ Dinin bakış açısına göre,tüm bu fantastik harikulade evren,tüm bu karmakarışık şeyler, ancak, Tanrı’nın, insanların iyi ve kötü için çabasını gözlediği bir sahnedir.. Bu sahne,bu oyun için çok büyük!
Birisi rölatif/izafîdir. Diğeri ise Allah’ın akla
tanıdığı kapsam alanıdır. İnsan bu alana ulaşır yada ulaşamaz bu insanın
gayretinin doğuracağı bir sonuçtur. Çabayla ve ortak akılla ulaşılacak yerler/makamlar
vardır.
Aklımızın ulaşamadığı alanlar, ilk yaratılışın (yoktan
mı? yada bir şeyden mi? sıfır hacim sonsuz yoğunluk nedir? Vb…) nasıl başladığı?… vb.
Resullük Vehbi-kesbi meselesi, yani resullük irade
sonucumu veriliyor yoksa Allah seçip mi gönderiyor?…
Aklımızın ulaşamayacağı sorular olup ancak imanı
gerektirir, kıyametin kopmasının nasıllığı, ahretteki yaşam, cennet ve cehennem,
cennetteki nimetler, cehennemdeki azabın şekli… vb.
Selametle.
__________________ Ey inananlar, Allah'tan korkarsanız O size iyi ile kötüyü ayırdedici bir anlayış verir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allâh büyük lutuf sâhibidir
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma