Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Beserin dinden (منالدين) hüküm cikarmasi sirktir cünkü dini, o hükümler meydana getirir. Yani dinin hükümlerini kim yaparsa din onun dini olur.
O yüzden birer beser olan Isa nebiye, Musa nebiye atfen isevilikten ve musevîlikten söz ediliyor cünkü onlarin getirdigi Islam onlarin dini yapildi, Allah'in dini olmaktan cikarildi.
Ama Muhammed nebinin getirdigi Islama muhammedîlik denmiyor. Simdilik.
Eger birileri beseren dinden hükümler cikarip o yaptigini masum gösterebilirse Muhammed nebinin getirdigi Islam da örnegin bembeyazîlik olur.
Islam Allah'in dinidir (دينالله), sunun bunun dini degil.
"Allah Kendisinin takdir ettigi ödülleri, hak edenlere nebilerin ve velilerin sunmasini ister; sefaatten kasit budur," sizin iddianiz mi ya da dinden bir hüküm mü?
Sizin iddianizsa acik acik "Bu benim iddiam," deyin. Okuyanlar da bilsinler ve ona göre amel etmeye kalkmasinlar; örnegin veli denilen kimselere daha bir hayran olup daha bir SIKI baglanmasinlar.
Yok Allah'in hükmü ise ayet getirin. Ayetle kanitlayamadiginiz hükme Allah'in hükmü demeyin.
gerçek Allah dostları ise onun hükümlerini anlama çabası içinde olan ve onları ihlasla uygulayanlardır.
Bundan anladigim, siz Allah'in sefaatla ilgili hükmünü anlama cabasi icindesiniz. "Allah'in takdir ettigi ödülleri, hak edenlere Allah dostlari sunacak; Allah'in dostlari böylece onurlandirilacak," demenizi o baglamda anlamamiz gerekiyor. Yani yalnizca beserî görüstür.
Benim icin bu aciklamaniz yeterli efendim. Tesekkür ederim.
Öncelikle sıfatında uz. yazanlar ve aynı şekilde proflar, doçentler, yardımcı doçentler, bilim adamları ve elbette din adamları.. bu böyle gider.
Lakin ne hikmetse salladığında bir uzmana çarpmama ihtimali olmayan bu memlekette şöyle bir vaziyet var..
cüzdanda yazan: islam okey.. her yer cami ve yine okey her evde kuran var okey cuma namazı, ramazan, hac vb. her şey var ve hatta sahabenin hayatını göz yaşlarıyla anlatıp küpü dolduran çok dinidar hergeleler de var...
amma velakin faiz, emek sömürüsü, efendi-köle, cinnet-cinayet, töre...
ha unutmadan, aydınlar da var... ama bu kadar vara rağmen bir şeyler yok.. ne?
bir kere ön yargısızlık yok... ata dininiyle din algılama var ama gerçek hakkında fikrediş yok...
oysa dinde asgari ücrete İNSAN çalıştırmak yok... (şu an olan rakam ve şartlar) faizcilik yok, yan gelip yan yatarak paranın üzerine para koymak yok, zengine boyun eğmeyi şükür saymak yok,
oysa şimdilerde bunlarında bir anlamı yok çünkü kitabın bir tarafına iman edip diğer tarafını görmezden gelmek, genel müslüman aleminin en belirgin özelliği... hacca gitmek var, kapı komşu acından geberse görmek yok... bu memleketi özellikle dinidar uzmanlar ve çok dinidar siyasiler bu hale getirdi, şimdi 444 ile daha dinidarız, elhamdulillah.. sevgili bembeyaz, sen hazır uzmanlığa yol alırken bu mes'elelere de bir el atıver... nasılsa uzmansın, bilensin, hiç senle, bilmeyen bir olur mu? çok saygılarımla
Sevgili bembeyaz, uzman, sana göre bilenler... peki kimlerdir bunlar? Örneklersek, Nihat Hatipoğlu, Ömer Döngel veya oğlu, Cevat Akşit, Mustafa İslamoğlu, diyanetin başındaki kişi ve hatta şu an devletin başında bulunan çok dindar kişi.. hangisidir?
Şah damarından kan akarken, parmaktaki çiziği görmek ne demek... hacı oruç vb ve geçen kendini asan kadın ve diğerleri... şu çok süper uzman ve aynı zamanda hiper müslüman olan bu zevattan neden hiç akli yani kurani bir yorum gelemiyor da hala kılla tüyle uğraşılıyor?
Şükür kavramından olsa gerek, %22 lere varan doğalgaz ve %10 lara varan elektirik zammına da ses ve seda yok... ama endonezyada az kaldı meclisin anasını...
bizde bir çok dindar biride çıkıp ulan bu neyin nesi demedi... onlar ancak ve ancak salya ve sümükle küp dolduradursunlar... ne konuşuyorum ya, haklısın bende akıl falan yok... neyse sana selam bana selamet..
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma