Yazanlarda |
|
İbrahimizm!!! Ayrıldı
Katılma Tarihi: 14 subat 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 420
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selamlar,
Taha 14
Muhakkak
ki ben, yalnızca ben Allah'ım. Benden başka ilâh yoktur. Bana
ibadet/kulluk et; beni anmak için namaz kıl ( salatı ikame et).
Bakara 45:
Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağırdır.
Bakara 153
Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.
Taha 14
Muhakkakki ben yalnızca Ben Allahım.Benden başka ilah yoktur.Bana ibadet et/sadece bana boyun eğ/sadece benim çağrıma uy/sadece benim rızamı gözet/Allahı hakkıyla taktir et, unutma! ve benim emrettiğim şekilde yaşa.
Bakara 45:Sabır ve didinmeyle/çalışmayla/beraberliği korumayla/hakkı ayağa kaldırma gayretiyle/destekle/korumayla/kollamayla/eylemle yardım dileyin.Bu şüphesiz,huşu duyanların/idrak edenlerin/farkına varanların dışında kalanlar için ağırdır.
Bakara 153 Ey iman edenler/inandığını iddia edenler/inandığını söyleyenler sabırla ve didinmeyle/çalışmayla/beraberliği
korumayla/hakkı ayağa kaldırma
gayretiyle/destekle/korumayla/kollamayla /eylemle yardım dileyin.
Bu ayetlerin ritüelle falan alakası yoktur ve evet bu ayetlerde şekilcilik vardır lakin burdaki şekilcilik ispat eylemidir..İnandığını söyleyenlerin sabırla eyleme geçmesi gerekmektedir bunu yaptıklarında Allah'ta onlara salat edecektir. sağlıcakla
|
Yukarı dön |
|
|
elmuh Uzman Uye
Katılma Tarihi: 07 eylul 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 435
|
|
|
|
Selam İbrahimizm,
Yazımı anlamadığınızı anlıyorum.
Örnek verdiğim ayetleri salatın rituelliğine mi örnek olarak gösterdim yoksa anlamına mı ? İlk satırı dikkatle okursanız, sizin anlamış olduğunuz gibi rituelliğe dair bir örnek vermiş değilim, bu ayetlerle salatın anlamı peşindeyim. Söylemiş olduğunuz gibi herhangi bir şekilde salatın rituel yönüne örnek verilmiş değil.
Öncelikle bu anlamı çıkartalım sonra bu anlamın diğer ayetlerde nasıl kullanıldığına bakılması gerekir.
Daha sonra bu anlamın rituel üzerinden nasıl diğer anlamlara dönüştüğüne kısa bir yorum getirdim.
Salatın anlamı Allahın emrettiği şekilde yaşamak değildir. Salatın doğrudan böyle bir anlamı olduğunu ispat edecek tek bir ayet, tek bir sözlük bulamazsınız. Derseniz ki ben bu sözü koydum, böyle çevirdim oldu, derim ki böyle yöntem olmaz, eğer bu yöntem ise örneğin ben de salat sabah ve akşam yemekleriydi diyerek öyle bir uydururum ki şaşar kalırsınız :)
Allahın emrettiği şekilde yaşamak salat değil, müslüman olmaktır, müslüman olmanın gereğidir.
Muhabbetle.
__________________ O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
|
Yukarı dön |
|
|
İbrahimizm!!! Ayrıldı
|
|
|
|
Aleyküm selam Elmuh,
Salat elbette Allahın emrettiği şekilde yaşamak değildir, Allaha salat, Allahın emrettiği inanç ve yaşam şeklinin içinde olmaktır..ve sizinde dediğiniz gibi müslüman olmaktır..nefsleri, idrak ve istekle ve mutmain bir hal içinde öldürenlere verilen bir sıfattır ve Allahın önerdiği erdemli yaşam hali, salatın ta kendisidir ve müslüman sıfatını, yalnız Allah kullarından dilediğine verir ve bu yetki Allaha aittir.
|
Yukarı dön |
|
|
yeni islam Yasaklı
Katılma Tarihi: 09 temmuz 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 90
|
|
|
|
Sevgili elmuh.
Benim kafam biraz geç basar.Bundan dolayı yazını okumama rağmen,namaz anlayışını gene anlamadım,anlayamadım.
Ben,15 yıldır namaz kılmam,cuma"ya gitmem.Sizin selat anlayışınıza göre,ben selatı terketmiş oluyormuyum,olmuyormuyum.
Bana biraz,Mustafa İslamoğlu gibi,atalar dinini allayıp,pullayıp,yeni diye millete yutturmaya çalışıyorsun gibi geldi.
Selam ile
|
Yukarı dön |
|
|
yeni islam Yasaklı
|
|
|
|
Siz,selatın bildiğimiz namaz olduğunu nereden biliyorsunuz.Bizzat peygamberi namaz kılarken gördünüz mü?
Doğrudur dostum, görmedim. Peki bu zamanda yaşayan herhangi bir kimse Peygamberi / peygamberleri NAMAZ KILMAZKEN gördü mü? Bu görüp/ görmeme meselesi sonuca götürmez. Uygulamaların insanı götürdüğü fayda veya zarar karşılaştırmalarına göre sonuca ulaşmak daha doğrudur.
Sevgili Hayrullah.Beni peygamberlerin namaz kılıp,kılmadığı veya benim onları görüp görmediğim hiç ilgilendirmez.Çünkü benim Kur"an"ım,selatın ne olduğunu hem anlatıyor,hem tarif ediyor,hem gösteriyor.Demek ki, senin Kur"an"ın,henüz tamamlanmamış.Bundan dolayı geleneksel uygulamalara ihtiyaç hissediyorsun.Beş vakit namazın insanlara veya insana,bana göre pek faydası yok.Bilakis zararı var.Çünkü,mutat olarak beş vakit namaz kılan bir insan,yaptığı veya yapması gereken hiç bir işi adam gibi yapamaz,yani yaptığı işin hakkını yeterince veremez.Çünkü,yaptığı işe veya mesleğine konsantre olması gerekirken, günde beş kere namaza konsantre olmak zorunda kalır.Bu durum,kişinin işinde başarılı olmasına kesinlikle zarar verir.
Ayrica,peygamberlerde dahil,hiç kimse,aracısız,yani vasıtasız Allah"a du a edemez,Allah"a yaklaşamaz,Allah"a ulaşamaz.Çünkü gerçek mümin,gerçek alim,gerçek veli.vs.vs.sadece Allah"tır.
Yani Allah"a ortaklar koşarak iman etmek,Sünnetullah olup,peygamberi bir yoldur.Belli ki sen,henüz emekleme devresindesin.Ha gayret.
Sevgili Hayrullah.
Sizin araştırmalarınızı masaya yatırıp,sorgulayacak ne vaktim var,ne de halim.Benimle az ve öz,konuyu veya konuları tartışacaksak tartışalım.
Selam ile
|
Yukarı dön |
|
|
İbrahimizm!!! Ayrıldı
|
|
|
|
Beş vakit namazın insanlara veya
insana,bana göre pek faydası yok.Bilakis zararı var.Çünkü,mutat olarak
beş vakit namaz kılan bir insan,yaptığı veya yapması gereken hiç bir
işi adam gibi yapamaz,yani yaptığı işin hakkını yeterince
veremez.Çünkü,yaptığı işe veya mesleğine konsantre olması
gerekirken, günde beş kere namaza konsantre olmak zorunda kalır.Bu
durum,kişinin işinde başarılı olmasına kesinlikle zarar verir.
Peki 5 vakit yerine, tespihlerine 3 vakti ekleyen adam için ne düşünürsünüz?
|
Yukarı dön |
|
|
elmuh Uzman Uye
|
|
|
|
Selam Naci,
Benim namaz/salat anlayışımı açıklayan yeteri kadar yazım bu sitede var. Biraz daha araştır. Senin için tekrar başa dönmeye niyetim yok.
Ben Naci değilim ki birşey yutturmaya çalışayım. İddialarımın dayanakları yazılarımda var. Korkulacak olan atalar dini değil, ataların yanlış dini. Yanlışın doğrunun kanıtı da, birtakım kişilerin tavrında, iddiaların kimler tarafından dile getirildiğinde değil iddianın kendi bütünlüğü içindedir. Yanlış/doğru iddianın dayanaklarında ve mantık yapısında aranmalıdır. Gerisi boş laf...
Muhabbetle.
__________________ O, odur ki, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarsın diye kulu üzerine, gerçeği apaçık gösteren ayetler indiriyor. Allah size karşı gerçekten çok şefkatli, çok merhametlidir.
|
Yukarı dön |
|
|
yeni islam Yasaklı
|
|
|
|
Dostum.Soruma cevap vermedin.Allah için söyle,sana göre ben musalli"miyim,değilmiyim? Utanma söyle valla.
Ayrica,bana yazılarını niye referans olarak gösteriyorsun ki.Sen burdasın ya.
Selam ile
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
Amel defterinin bu şekilde düzeltilemeyeceği O çetin günün azabından Alemlerin Rabbi olan Allah'a sığınırım.
Alim olan Allah en doğrusunu bilir.
|
Yukarı dön |
|
|
elmuh Uzman Uye
|
|
|
|
Selam Naci,
Ne olduğunu kendin söylemişsin ya, benim salat/namaz hakkında düşüncem de yukarıda, benden neyin cevabını bekliyorsun daha. Senin muhasebeni tutacak olan ben değilim...
Muhabbetle.
|
Yukarı dön |
|
|
|
|