Yazanlarda |
|
Yorumcu Uzman Uye
Katılma Tarihi: 08 mart 2010 Gönderilenler: 171
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sevgili Emre.Açıklamalarına göre,sende bir cin olabilirsin.Ne malum,seninde bir cin olmadığın.Seni gidi cin seni.
|
Yukarı dön |
|
|
Emre_1974tr Uzman Uye
Katılma Tarihi: 05 agustos 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 494
|
|
|
|
Şurada şeytan neyi veya neleri görüp kaçıyor acaba:
8: 48 Şeytan, işlerini onlara süslemiş ve: "Bu gün
halktan kimse sizi yenemez, ben sizin yanınızdayım, " demişti. İki ordu
yüz yüze gelince de, topukları üzerine geri dönüp, "Sizinle bir ilgim yok, sizin görmediğinizi görüyorum ve ALLAH`tan korkarım. ALLAH`ın cezası çetindir, " demişti.
Cevap:
Allah melekleri yardıma gönderdiğini belirtiyor:
8:9. Hani siz, Rabbinizden yardım ve destek diliyordunuz; O, sizin dileğinize şöyle cevap vermişti: "Hiç kuşkunuz olmasın, ben size, meleklerden birbiri ardınca bin tanesiyle yardım ulaştıracağım."
12. Rabbin, meleklere şöyle vahyediyordu: "Ben
sizinle beraberim. İmanı olanları sağlamlaştırın. İnkâr edenlerin
kalpleri içine korku salacağım; vurun boyunların üstüne, vurun onların
her parmağına."
Eski arkadaşlarından(yani meleklerden) bir grubun savaş bölgesine gökyüzünden geldiğini görüyor ve topukluyor hemen bu cin.
yüz yüze gelince de, topukları üzerine geri dönüp, "Sizinle bir ilgim yok, sizin görmediğinizi görüyorum ve ALLAH`tan korkarım. ALLAH`ın cezası çetindir, " demişti.
8:50. Bir görseydin o küfre sapanları! Melekler
canlarını alırken onların yüzlerine ve arkalarına vuruyorlardı: "Yangın
azabını tadın."
Selam.
__________________ Bloğum:
http://emre1974tr.blogspot.com/
e-kitabım:
http://www.scribd.com/doc/99945687/f2dgkz4q-Book
Twitter adresim:
https://twitter.com/emre_1974tr
|
Yukarı dön |
|
|
takva81 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
|
|
|
|
selamlar..
8: 48 Şeytan, işlerini onlara süslemiş ve: "Bu gün halktan kimse sizi yenemez, ben sizin yanınızdayım, " demişti. İki ordu yüz yüze gelince de, topukları üzerine geri dönüp, "Sizinle bir ilgim yok, sizin görmediğinizi görüyorum ve ALLAH`tan korkarım. ALLAH`ın cezası çetindir, " demişti
burda bende fikir vereyim . şeytan onlara işlerini süsledi idi. yani az bir müslüman ordusu. ve savaştan anlamayan bir sahabe.
ve peygamberde. dağların ortasında bir çukurda onlar bunu biliyor. her tepeden saldıracaklardı.
evet ham düşünce şeytan onlara:..bakın onlar kuytu yerde siz ise tepelerdesiniz siz onları heryerden kuşattınız. artık onların kaçacak yeri yok. dedi ...
ama nebinin aldığı yani allhın melekelerinden haberi yoktu. nebi öyle bir tedbir aldıydıki. ancak akıllı insanın alabileceği bir tedbir.
peygamber o yörede kum fırtınaları ne zaman olur ne zaman olmaz diye yöre insanından gerekli bilgi,yi aldı.
ve savaşı fırtına gününe denk getirdi. çünkü müşrik ordularını yenecek güçleri yoktu. buda imkansızdı. ama bir kum fırtınası bu işi hallederdi ve tam cenk esnasında . allahın melekeleri. kum fırtınası başladı. kuytu yerde olduğu için peygamber orduları kum fırtınasından en az etkilendi. müşrik orduları da kum fırtınası için herhangi bir önlem almadığından görüş mesafeleri düştü. diğer taraftan peygamber orduları kum fırtınasına hazırlıklı olduklarından . düşman ordularını darma dağın ettiler.
8:9. Hani siz, Rabbinizden yardım ve destek diliyordunuz; O, sizin dileğinize şöyle cevap vermişti: "Hiç kuşkunuz olmasın, ben size, meleklerden birbiri ardınca bin tanesiyle yardım ulaştıracağım."
evet allahın yardımı geldi kum fırtınası başladı peygamber ordusu. kendinden kat kat büyük bir ordunun şeytan ham düşüncesinin hezimeti ile sonuçlandı.
ALLAHIN YARDIMI HERZAMAN MÜMİNLERE....
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
|
Yukarı dön |
|
|
efrayim58 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 13 subat 2007 Gönderilenler: 1098
|
|
|
|
Efrayim,
Sevgili dostlar,
Kitabımızda 'cin çarpması' diye bir tabir geçmediği halde, bu cin çarpmasını biz kimlerden öğrendik? Diye sormuştum.Ama katılımınız olmadı.Herhalde olmalı...
Sevgi ile,
|
Yukarı dön |
|
|
Emre_1974tr Uzman Uye
|
|
|
|
Şurada şeytan neyi veya neleri görüp kaçıyor acaba:
Cevap:
Allah melekleri yardıma gönderdiğini belirtiyor:
12. Rabbin, meleklere şöyle vahyediyordu: "Ben
sizinle beraberim. İmanı olanları sağlamlaştırın. İnkâr edenlerin
kalpleri içine korku salacağım; vurun boyunların üstüne, vurun onların
her parmağına."
Eski arkadaşlarından(yani meleklerden) bir grubun savaş bölgesine gökyüzünden geldiğini görüyor ve topukluyor hemen bu cin.
8:50. Bir görseydin o küfre sapanları! Melekler
canlarını alırken onların yüzlerine ve arkalarına vuruyorlardı: "Yangın
azabını tadın."
Nisa Suresi |
136 |
Ey
iman edenler! Allah'a, onun resulüne, resulüne indirmiş olduğu Kitap'a,
daha önce indirmiş olduğu Kitap'a inanın. Kim Allah'ı, O'nun meleklerini, kitaplarını, resullerini ve âhiret gününü inkâr ederse geri dönüşü olmayan bir sapıklığa gömülmüş olur. |
En'am Suresi |
93 |
Yalan
düzüp Allah'a iftira eden veya kendine bir şey vahyedilmediği halde
"Bana vahyedildi" diyen kişi ile, "Allah'ın ayet indirdiği gibi ben de
indireceğim" diyen kimseden daha zalim kim vardır! Bir görsen o
zalimleri ölüm dalgaları içindeyken. melekler
ellerini uzatmış, "Çıkarın canlarınızı!" diye! Bugün zillet azabıyla
cezalandırılacaksınız; çünkü Allah'a karşı gerçek dışı şeyler
söylüyorsunuz ve çünkü O'nun ayetlerine karşı büyüklük taslıyordunuz. |
En'am Suresi |
158 |
Neyi bekliyorlar? Kendilerine meleklerin
gelmesini mi, Rabbinin gelmesini mi, yoksa Rabbinin bazı mucizelerinin
gelmesini mi? Rabbinin bazı mucizeleri geldiği gün, daha önce iman
etmemiş yahut imanında bir hayır sahibi olamamış kişiye imanı hiçbir
yarar sağlamayacaktır. De ki: "Bekleyin! Doğrusu biz de bekliyoruz." |
|
|
İsra Suresi |
95 |
De ki: "Eğer yeryüzünde doygunluğa ulaşmış melekler dolaşır olsaydı, elbette gökten onlara bir melek-resul gönderirdik." |
Müminun Suresi |
24 |
Toplumu
içinden inkârcı kodaman grup şöyle dedi: "Bu adam, sizin gibi bir
insandan başka şey değil; size üstünlük taslamak istiyor. Eğer Allah
dileseydi, melekler indirirdi. Biz ilk atalarımız arasında böyle bir şey duymadık." |
Furkan Suresi |
22 |
melekleri görecekleri günde, o günahkârlara hiçbir müjde yoktur. Şöyle diyecekler: "Yasaktır, yasaklanmıştır!" |
Furkan Suresi |
25 |
Gün olur, gök, bulutlarla yarılır ve melekler ardarda indirilir. |
Sebe Suresi |
40 |
Gün olur, onların hepsini bir yere toplar, sonra meleklere sorar: "Şunlar, sadece size mi kulluk/ibadet ediyorlardı?" |
|
|
Sebe Suresi |
41 |
melekler
derler ki: "Tespih ederiz seni! Bizim Velî'miz sendin, onlar değil.
Doğrusu şu ki, onlar cinlere tapıyorlardı. Onların çoğu cinlere iman
etmekteydi." |
|
|
Hala dillerini eğip bürekerek, ayetlere temsili anlamlar yükleyerek melekleri ve cinleri inkar etmeye kalkanlar, ayetleri mertçe inkar edenlerden bile daha büyük bir zalimlik içindedir.
Selam
e-kitabım:
Twitter adresim:
|
Yukarı dön |
|
|
Emre_1974tr Uzman Uye
|
|
|
|
Meleklerin özgür iradelerine bir başka örnek daha verelim:
30. Bir zamanlar Rabbin meleklere:
"Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle
konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi
atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamt ile tespih ediyoruz; seni
kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin
bilmediklerinizi bilmekteyim."
31. Ve Âdem'e isimlerin tümünü öğretti. Sonra onları meleklere göstererek şöyle buyurdu: "Hadi, haber verin bana şunların isimlerini, eğer doğru sözlüler iseniz."
32. Dediler ki: "Yücedir şanın senin. Bize öğretmiş olduğunun dışında
bilgimiz yok bizim. Sen, yalnız sen Alîm'sin, her şeyi en iyi şekilde
bilirsin; Hakîm'sin, her şeyin bütün hikmetlerine sahipsin."
33. Allah buyurdu: "Ey Âdem, haber ver onlara onların adlarını." Âdem
onlara onların adlarını haber verince, Allah şöyle buyurdu: "Dememiş
miydim ben size! Ki ben, göklerin ve yerin gaybını en iyi bilenim,
A'lem'im. Ve ben, sizin açığa vurduklarınızı da saklayageldiklerinizi
de en iyi biçimde bilmekteyim."
Selam
e-kitabım:
Twitter adresim:
|
Yukarı dön |
|
|
takva81 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
|
|
|
|
selam lar...
emre74 bu sözlerin ne anlam verdiğini dağa doğrusu açıklanması gerektiğini sanıyorum.
Hala dillerini eğip bürekerek, ayetlere temsili anlamlar yükleyerek melekleri ve cinleri inkar etmeye kalkanlar, ayetleri mertçe inkar edenlerden bile daha büyük bir zalimlik içindedir....!!!
ben bilirim benim düşüncem doğrudur. bunu illada ispat etmek istiyorum . ve aksini söyleyeni en şiddetle yargılarım anlayışı izağattan çok bir üstünlük taslamayı benimser.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
|
Yukarı dön |
|
|
ateist_mümin Newbie
Katılma Tarihi: 16 haziran 2010 Gönderilenler: 29
|
|
|
|
İlgili ayetlerde melekler, Allah ve Adem arasında geçen olayı birisi açıklasın lütfen.
Mesela bir hoca sınıfına diyor ki, birazdan size birini çağıracağım. Sınıf da kendi kendilerine yorum yapıyorlar, mızmızlanıyorlar. Biz hocamızla iyi geçiniyoruz, nerden çıktı bu kişi, fitne fesat çıkaracak vs. Hoca diyor ki, susun sizin bilmediğinizi ben bilirim.. Ondan sonra hoca o yeni kişiye sınıfın bilemeyeceği şeyleri öğretiyor. Sınıfa ise öğretmiyor. Sonra o kişiyi sınıfın karşısına çıkarıyor ve sınıfa Şunları şunları bana anlatın söyleyin bakalım, diyor. Sınıf da, hocam senin öğretmediğin şeyleri biz nerden bilelim diyor haklı olarak. Sonra hoca o kişiye dönüyor. O kişi de hepsini anlatıyor söylüyor (artık o şeyler ne ise). Sonra da hoca, yaa bakın gördünüz mü ben sizin bilmediklerinizi bilirim dememiş miydim, diyor.
Nedir bu? Bir imtihan mı? Eğer imtihansa, imtihana tabi tutulacak taraflara aynı bilgilerin verilmesi gerekmiyor mu? Aynı şey hakkında birine bilgi verirken diğerine bilgi vermeyip o şey hakkında aynı imtihana alınması haksızlık değil mi? Ondan sonra bilemeyen kişiyle dalga geçer gibi, baak o senden daha bilgili çıktı, hem ben de senden zaten daha fazla bilgiliyim… gibilerinden mesela hocanın hava atar tarzda konuşması hoş karşılanır mı.. ?
Ayetlere dönersek. Nasıl bir olay bu, meleklere adeta komplo kurulmuş gibi? Ayrıca, Kuranda geçen; “halife”, “Adem”, Allahın öğrettiği “isimler”, ayet mealinde geçen ve Allahın şunların isimlerini bana söyle dediği “şunlar” nedir? Meleklerin açığa vurdukları ve saklayageldikleri şeyler nelerdir?
|
Yukarı dön |
|
|
BarisYilmaz34 Katilimci Uye
Katılma Tarihi: 21 mayis 2010 Gönderilenler: 34
|
|
|
|
Melek, Cin ve Şeytan kavramını reddetmek Kuranı reddetmek olur. Kuranda bahsediyorsa mutlaka vardır. Hem cinlere inanmayıp herhangi bir şekilde görüp sonra mecburen inanmak daha korkutucu olur :)
|
Yukarı dön |
|
|
Yorumcu Uzman Uye
Katılma Tarihi: 08 mart 2010 Gönderilenler: 171
|
|
|
|
ateist_mümin Yazdı:
İlgili ayetlerde melekler, Allah ve Adem arasında geçen olayı birisi açıklasın lütfen.
Mesela bir hoca sınıfına diyor ki, birazdan size birini çağıracağım. Sınıf da kendi kendilerine yorum yapıyorlar, mızmızlanıyorlar. Biz hocamızla iyi geçiniyoruz, nerden çıktı bu kişi, fitne fesat çıkaracak vs. Hoca diyor ki, susun sizin bilmediğinizi ben bilirim.. Ondan sonra hoca o yeni kişiye sınıfın bilemeyeceği şeyleri öğretiyor. Sınıfa ise öğretmiyor. Sonra o kişiyi sınıfın karşısına çıkarıyor ve sınıfa Şunları şunları bana anlatın söyleyin bakalım, diyor. Sınıf da, hocam senin öğretmediğin şeyleri biz nerden bilelim diyor haklı olarak. Sonra hoca o kişiye dönüyor. O kişi de hepsini anlatıyor söylüyor (artık o şeyler ne ise). Sonra da hoca, yaa bakın gördünüz mü ben sizin bilmediklerinizi bilirim dememiş miydim, diyor.
Nedir bu? Bir imtihan mı? Eğer imtihansa, imtihana tabi tutulacak taraflara aynı bilgilerin verilmesi gerekmiyor mu? Aynı şey hakkında birine bilgi verirken diğerine bilgi vermeyip o şey hakkında aynı imtihana alınması haksızlık değil mi? Ondan sonra bilemeyen kişiyle dalga geçer gibi, baak o senden daha bilgili çıktı, hem ben de senden zaten daha fazla bilgiliyim… gibilerinden mesela hocanın hava atar tarzda konuşması hoş karşılanır mı.. ?
Ayetlere dönersek. Nasıl bir olay bu, meleklere adeta komplo kurulmuş gibi? Ayrıca, Kuranda geçen; “halife”, “Adem”, Allahın öğrettiği “isimler”, ayet mealinde geçen ve Allahın şunların isimlerini bana söyle dediği “şunlar” nedir? Meleklerin açığa vurdukları ve saklayageldikleri şeyler nelerdir?
|
|
|
Sevgili ateist_ mümin.Bu ayet ya da Adem"in veya insanın yaratılışına ya da ortaya çıkışına dikkat çeken ayetler yoruma alabildiğine açık ve bana göre,hiç bir yaratılmışın,tam olarak anlayamayacağı ayetlerdir.
Dikkat edersen,Allah"ın teklifi karşısındaki meleklerin durumuyla,bizim durumumuz aynı.Allah"ın bize sunduğu yaratılış teklifine,daha doğrusu yaradılış planına,akıl sır erdiremiyor,içimize sindiremiyoruz.Bizde ayetteki melekler gibi,madem ki Allah her şeyi yapabilendir,ne gerek vardı,bu dünya gibi bir düzeni,daha doğrusu düzensizliği yaratmaya.Yani yeryüzünde kan dökmeye,bunca insan veya binlerce canlıyı süründürmeye.
Bu gezegen,hayvanlar alemi de dahil,güçlülerin,güçsüzleri yiyerek,ya da sömürerek,ya da tahakkümleri altına alarak yaşadığı bir gezegen.
Bizmde kafamız,melekler gibi bu süreci almadığı için bu sürece isyan veya itiraz ediyoruz.Bana göre bu sürece itiraz etmekle haklıyız da.Bu sürece itiraz etmek veya bu süreci sorgulamak adil bir insan olmanın da gereğidir.
Ancak,bir yerden sonra,bizmde melekler gibi davranmamız,ve "SEN YÜCESİN,SENİN BİZE ÖĞRETTİĞİNDEN BAŞKA BİLGİMİZ YOKTUR.BİLGİN SENSİN,HAKİM OLAN SENSİN."Dememiz gerekir.Çünkü Allah,insanında çok zayıf yaratıldığını,ayrica söylemektedir.
Adem"in isimleri bilmesi,isimleri Allah"ın ona özel olarak öğretmesinden kaynaklanmıştır.Çünkü söz konusu ayetin,söz konusu ettiği Adem,seri başı ilk insan ve ilk peygamberdir.Biliyorsunuz,peygamberler,özel olarak ve ayrica bilgilendirilmektedirler.
Ademdeki bilgiler,potansiyel olarak bizlerede verilmiştir diye düşünüyorum.Ancak bu bilgilere ulaşmanın,bir insan ömrü içinde mümkün olmayacağını,olamayacağını düşünüyorum.
Kur"an"da bu ve bunalara benzer,yani mahiyetini tam olarak kavrayamayacağımız binlerce ayet veya konular var.Bu dünya insanının,insanlığın da henüz bilmediği,keşfedemediği veya çözemediği,binlerce olay veya konular var.Zaten Kur"an,varlık ve yaşamın yazılı rehberidir.Kur"an"ı anladığımız oranda varlık veyaşamı,varlık ve yaşamı anladığımız oranda da Kur"an"ı anlıyor,anlıyabiliyoruz.
Sevgili ateist_mümin.Varlık ve yaşamdan hareketle,olağanüstü bir yaratıcının olduğunu anlamak,kavramak çok mümkün.Bunun için Kur"an"a veya başka deliller aramaya gerek yok.Madem ki biz ve gördüklerimiz var ve gerçek,o halde biz ve gördüklerimizi var eden,bir Gerçek,bir yaratıcı da var.
Bu konuda insanlığın çok büyük bir çoğunluğu ittifak halindedir diye düşünüyorum.Bazı inatcılar,söz konusu yaratıcıyı,doğa,madde veya big bang diye tanımlamaya çalışsada.
Sorun,ya da kaos,insan için bu dünyadan başka bir yaşam daha var mı noktasında başlamaktadır.Peygamberlere,yani çok açık mucizelere vakıf olmadan,bizler için bu yaşamdan başka bir yaşam veya yaşamların daha olduğunu,ispat edemez veya kanıtlayamayız.
Bu konuda elimizde söylenti veya rivayetlerden başka,hiç bir şey yok.Rivayetlerde çok muhtelif ve de çok tutarsız olduğundan,bizi tatmin etmemekte ve insanlık,inanmakla,inanmamak arasında gidip gelmektedir.
Ben konuyla ilgili,Kur"an"dan başka hiç bir kaynağın verdiği haber veya rivayetlere hiç itibar etmiyorum etmem de.Kur"an"ı her kim yazmış,dizmiş,korumuş olursa olsun,yani Kur"an"ı isterse Firav"n veya Firav"lar yazmış olsu,Kur"an"ın verdiği haberlerin doğru olduğuna,hepsinin,bir bir gerçekleşeceğine,kesinlikle inanıyorum.Çünkü Kur"an,benim itimadımı son derece kazanmış bir kaynak.
Selam ile.
|
Yukarı dön |
|
|
|
|